Daniela - w tym wątku liczą się motylki 😉 Nie mam zamiaru rozprawiać na temat wyższości rowerów krossa nad innymi. Zastanów się skąd może być ta cena ?
Nie wiem bo nie znosze rowerów i się nimi nie interesuję 😉 Dla mnie cena o jakości jeszcze nie świadczy. Bo jest masa innych przykładów gdzie coś jest drogie, ma metke a wcale nadzwyczajne nie jest. Stąd pytanie czy ma w sobie coś lepszego od innych rowerów niz tylko te słitaśne motylki 😎 Nie każdy musi znać firmy rowerowe i wiedzieć jaką jest kross 😉 No ale ja tylko zwyczajnie spytałam z ciekawości co skłania do zapłacenia 2tysiące za rower do jazdy po mieście. Bo zwyczajnie te mega drogie kojarzyły mi się z jakimis już bardziej wyczynowymi / do jazdy po lesie itd. 🙂
szepcik - Wg mnie mała czarna to w ogóle najnudniejsza sukienka świata. Rzadko mnie jakaś zachwyci. A jest tyle kiecek w pieknych kolorach, że aż szkoda nakładać czarną na ślub gdy jest taki wybór 😁
panikujecie jakby czarny zarezerwowany byl na pogrzeby i zaloby. czarny to uniwersalna elegancja i wsio 😉
dobrym rozwiazaniem jest pasek w talii-jesli kroj sukienki na to pozwala i pasuje-w mocnym kolorze. podobnie inne dodatki (typu kopertowka, szpilki i ew. bizuteria), ale tez bez przesady z iloscia kolorow i samych dodatkow, zeby nie wygladac jak choinka.
mała czarna nuda? a w życiu, świetna figura+mała czarna i wcale nie potrzebne zadne kwiaty, falbanki i inne ozdobniki czy dodatki zeby wyglądać świetnie i w dodatku bezpretensjonalnie🙂 (Daniela- to nie do Twojej sukienki :kwiatek: moja opinia po prostu🙂😉 To zwyczajnie zależy od gustu- ja kocham klasyke, i tak jak pisze kasska - czarny kolor przeciez nie jest zarezerwowany na stypę🙂
Daniela - no widzisz, Ty nie wiesz, a ja wiem 😉 Pozatym nie spotkałam się ze złą opinią na temat tych rowerów, a wśród znajomych i rodziny jest parę egzemplarzy. Dla mnie (osoby, która na rowerze porusza się sporo) jest ważne co mam pod tyłkiem i nie chcę bólu kolan, pleców i nadgarstków. Co do designu to jest to tylko dodatek (ja nie widzę tam żadnych motylków :oczy2🙂.
Ja nie przecze, że czarna sukienka to elegancja i klasyka ale po prostu dla mnie jest trochę nudna i oklepana. Jak jest fajna okazja to wolę wybrać jakaś ciekawą kolorową sukienkę. Tak jak pisze Jara " Jest dobra na każdą okazję" czyli ktoś ma taka małą czarną i lata w niej wszędzie nie ważne czy pogrzeb czy ślub...dla mnie zbyt schematyczne 😉 Mnie mała czarna dobrze wygląda w teatrze czy na jakiś poważnym koncercie . Ale co kto lubi of cours 🙂
Poza tym jeśli chodzi o moja sukienkę - jestem świadkowa i nie wyobrażam sobie stanąć na ołtarzu w czarnej kiecy 😉
tulipan - kurcze no na jakimś zoomie oglądałam ramy i widziałam motylki, kwiatki czy inną roślinność 👀 😁
Moim zdaniem mała czarna i fajne dodatki, to świetny zestaw.
Ja osobiście uwielbiam taką klasykę, za to nie przepadam za takimi pstrokatymi, falbaniastymi itp. Tak samo jak nie znoszę wymyślnych fryzur takich jak niektórzy robią na studniówki czy bale, jakieś spinki, brokaty, koki itp. a po godzinie wszystko się rozpada 😀
Jaką sukienke byscie poleciły na poloneza konczącego gimnazjum? (i dla mnie i dla partnera, bo mam mu pomóc z dorobem stroju) Jestem w jednej z pierwszych par więc trzeba wyglądać ;> To nie lo więc w sumie mega powazne sukienki bylyby chyba... no właśnie za poważne ^^ rozglądałam się po sklepach i w sumie nic nie znalazłam, a chciałam coś z simple a same oczodajne były. :/ Jakies propozycje? Najchętniej zdjęcia
ja na balu w gimnazjum miałam na sobie czerwoną, letnią sukienkę z Zary przed kolano 😉 na bardzo poważnie były ubrane może 2 dziewczyny i wyglądały według mnie niefajnie 😀 mój partner kupił do swojego garnituru czerwony krawat 🙂 miałam też buty na niedużej koturnie, chyba z Venezii...albo też z Zary, które zaraz po polonezie zmieniłam na baletki, bo na codzień chodzę w adidasach, więc było mi niewygodnie 😉
Kot - Dziekuje 🙂 :kwiatek: Bolerko to tylko do kościoła żeby nie świecić tak ciałem na ołtarzu 😁 Dlatego chcę doszyć ramiączka bo będę sie czuła nieco niekomfrotowo jak je zdejme na weselu i wszystko mi się bedzię przesuwać...
Papi - Ja miałam zwykłą czarną sukienkę za kolano 🙂 najlepsze jest to, że nadal mam ją w szafie i na mnie pasuje, co prawda nie lezy idealnie bo się trochę człowiek zaokraglił od czasów gimnazjum ale wzwyż nie urosłam nic 😵
No wiesz w gimnazjum to ja o dekoltach nie myślałam 😎 A kiecka byla kupiona na odwal się za całe 90zł w coloseum 😉 Zreszta ja wszystkie kiecki mam za śmieszne pieniądze na studiówkę coś koło 120 a na wesele za 99 😉
Papi, ja mam taką tanią, kupioną chyba tylko na poloneza, białą sukienkę w czarne kwiaty, na dole ma siateczkę, jest do kolan i jest skromna. Do tego bolerko atłasowe zapinane na guziczek. Za całość dałam 95 zł. Zdjęcie dam później, jak uruchomię sprzęt. 🙂
właśnie ja też nie wiem co ubrać na komers . chciałabym czarną bombkę przed kolano, bez ramiączek, ale żeby góra była mniej wiecej tak wycięta tylko nigdzie takiej nie potrafię znaleźć i chyba dam do szycia🙂
oczywiście co to fotki to nie mam zamiaru mieć cycków na wierzchu, chcę to trochę wyżej, ale o kształt mi chodzi .😀
Na zdjęciu kolor niby fuksja, ale w rzeczywistości to blizej jej do różu niż do fuksji. Do tego mam czarne sandały z paskami na szpilce i czarną torebkę. Mam nadzieję, że będzie się fajnie komponowało w całości 😉
Daniela do kogo skierowane było pytanie? 😉 Bo jeśli do mnie, to nie idę z gołymi nogami, tylko w cieniutkich rajstopach bez wstawek na palcach, a buty i tak z czasem zmienię na wygodniejsze do tańca 😉
Mistral, spoasiona ta kiecka - nie mój typ - ale dla jakiejś młodej szczuplizny - super... co to za rajtki bez palców?? kto to produkuje?? - mam buty "bez palców" ale nie lubie ich na gołą nogę - wiec takie rajtki by sie przydały (a jeszcze lepiej skarpetki/podkolanówki)
Daniela to normalna cena nowego i porządnego roweru, a twoje zdziwienie można porównać do: "jak można dać 2-5 tys za siodło skoro można kupić pfifa za 500zł i też sie da jeździć!" 🙄
co do czerni to nie pojmuję jak można nazwać ten kolor "smutnym" i od razu stawiać znak "=" z pogrzebem/stypą 🙄 w mojej szafie króluje czerń i jest to dla mnie kolor wyjątkowy: tajemniczy, zmysłowy i elegancki i będąc tłem świetnie podkreśla inne kolory. z resztą najlepiej mój stosunek do tego koloru opisuje artykuł na wizażu: http://wizaz.pl/artykuly/w_holdzie_czerni/
A to źle z gołymi nogami? Daniela, nie stresuj mnie nawet, nie wyobrażam sobie założenia sandałów na rajstopy - dla mnie to szczyt kiczu. Tak samo jak klapki z odkrytą tylko piętą i do tego rajstopy - no wieś tańczy i śpiewa 🙄
co to za rajtki bez palców?? kto to produkuje?? - mam buty "bez palców" ale nie lubie ich na gołą nogę - wiec takie rajtki by sie przydały (a jeszcze lepiej skarpetki/podkolanówki)
idziesz do pierwszego bieliźnianego i mówisz że chcesz rajstopy bez tego na palce 😉 sama takie mialam, ale firmy nie pamiętam fajne są bo nie widać że masz rajstopy 😉