Forum towarzyskie »

moda, ciuchy etc...

o rety, miałam takie szorty ze starych spodni sto lat temu, dziś bym takich nie włożyła 😉 płaci się za to?
koszula też mi się nie podoba :P
scottie nie mam spodni żeby takie zrobić :P 😂 a koszula od forumowiczki kupiona😀
cieciorka   alez jestes czepliwa , zauwazylam to juz nie w tym watku  😉 jej sprwa 😉

koszula i spodnie b.modne i fajne  🙂
Najważniejsze, że jej się podobają. 😉

Wczoraj wchodząc do H&M po lakier do paznokci, już przy wejściu spotkaliśmy się wzrokiem: ja i pudrowe rurki. 😍 No i nie mogłam ich nie wziąć, kolor jest cudny, taki blady morelowy. 🙂

a podobają  😀 😉
a cieciorka ma też prawo wyrazić swoje zdanie 😉 nie obrażam się. luz

pursat, oddaj takie szczupłe i długie nogi 💘
Pursat, nie wiem czemu, ale mam wrażenie jakby Ci te Twoje dłuuuugaśne nogi skracały, może kwestia zdjęcia. 😉
Pursat, piekne te spodnie! Chcialam, mierzylam- najmniejsze spadaly ze mnie doslownie 😕
Ale jestem na masie, moze zdaze zanim sie skoncza😀
Też tak mi to wygląda - może trochę za sprawą podwiniętych nogawek, trochę podwyższonego stanu nie pasującego do typu sylwetki, trochę koloru.
Macie trochę racji, ale uważam, że tragedii nie ma. 😉

pony, kocham takie kolory, rzuciły mi się w oczy od razu. 🙂
E, nikt nie mówił o tragedii.  😉
To dobrze. 😉 Fason i kolor mało korzystny, ale myślę, że mogę sobie pozwolić. 😁
właśnie dla tego nie ma tragedii, bo MOŻESZ  🙂🙂 na prawdę możesz.
Dokładnie. W byciu odrobinę zbyt chudym najwspanialsze jest to, że w dziedzinie mody można sobie absolutnie na wszystko pozwolić, każdy fason, każdy kaprys.
No nie wiem
Wstydzę się np. spódniczek mini bo moje nogi to dwa patyki 🙁 - szczególnie patrząc z boku bo od przodu jeszcze ok 😉
Mnie podbają się np bardziej masywne uda no ale.... zawsze podobno bardziej ludziom podoba się to, czego nie mają.
ja mam bardzo masywne uda, popatrz na zdjęcie tych szortów. chciałabym mieć po prostu szczupłe, smukłe 😁
No nie wiem
Wstydzę się np. spódniczek mini bo moje nogi to dwa patyki 🙁 - szczególnie patrząc z boku bo od przodu jeszcze ok 😉
Mnie podbają się np bardziej masywne uda no ale.... zawsze podobno bardziej ludziom podoba się to, czego nie mają.

Ja bym się wstydziła, nie mając chudych nóg.
Tak czy inaczej, przy tego typu figurze można pozwolić sobie na w zasadzie każdy fason bez zagrożenia, że czyjeś poczucie estetyki zostanie mocno zaburzone.
a wysoki stan dla jakiego typu sylwetki jest dobry?
Z wyraźnie zaznaczonym wcięciem w talii.
Nalle, mówiąc, że wstydziłabyś się nie mając chudych nóg masz na myśli naprawdę chude nogi? Czy ciągle piszecie 'chude' mając na myśli  'szczupłe'?
ej bo sie zaraz nabawię kompleksów i to poważnych. od zawsze miałam napakowane nogi, krótkie, ale nie tłuściutkie. kiedy przestałam jeździć od wewnętrznej strony zrobiły mi się tzw. 'bułeczki' i nie jestem w stanie na nie poradzić nic. dieta, nie dieta, ćwiczenia, nic to nie daje.
że tak zapytam, looknijcie na moje zdjęcie stronę wcześniej, czy nosząc te szorty mogę naruszać czyjeś poczucie estetyki, tak poważnie i szczerze? tak, powodując obrzydzenie? bo suche nie są, szczupłe też nie, więc już nie wiem..
exploited - wg mnie masz fajne nogi, w moim odczuciu zaliczają się do kategorii szczupłe 🙂

może jestem dziwna, ale moje poczucie estetyki naruszają też chudziutkie nóżki - patyczki w szortach/mini/wiszących na nich rurkach.
Nalle, mówiąc, że wstydziłabyś się nie mając chudych nóg masz na myśli naprawdę chude nogi? Czy ciągle piszecie 'chude' mając na myśli  'szczupłe'?

Granica jest zapewne płynna - piszę chude, nie mając na myśli ekstremalnie chudych, ale też nieotłuszczone, bez masywnych nóg. Przy czym poczucie wstydu dotyczy jedynie mnie samej. U innych nie przeszkadzają mi szczupłe, ani nawet zaokrąglone.  😉
za chude nogi są paskudne i nigdy nie wyglądają zgrabnie tylko koślawo.

Naciau, jak rzep 😎
ja mam bardzo masywne uda, popatrz na zdjęcie tych szortów. chciałabym mieć po prostu szczupłe, smukłe 😁

eeeee Ty masz masywne uda?  🤔 A widziałaś kiedyś takie w ogóle? Masywne uda są kiedy człowiek nie może ich wcisnąć w rozmiar 42, a po wciśnięciu okazuje się, że spodnie są kilka rozmiarów za szerokie w pasie. To jest problem  🙄 Z takich 'masywnych' ud jak Twoje to tylko się cieszyć  😉
nieprawda cieciorka to zależy od kształtu. ja mam baaardzo chude nogi ale są proste i długie i dzieki temu łądne  😀 
widocznie są bardzo szczupłe, ale nie za chude 😉

wyjasnie- dla mnie chude, jest synonimem brzydkie- to znaczy nic co chude ładne nie jest. można być szczupłym, nawet bardzo, ale jeśli w proporcjach wygląda to okej, to nikt o za chudość nie posądzi. jeśli coś zaczyna robić się koślawe, brzydkie, nie zdrowe to ładne nie będzie.
szczupłe o zachowanym kształcie, w formie: http://e.lansik.pl/la633/b155900c0028ee274901e446
nogi bez kształtu z wyraźnym stawem:

a co do spodenek- to wydają mi się takim przeżytkiem- coś, czego się pragnie jak się ma 10lat, ale jak się ma 20 to już się nie włoży. po drugie śmieszy mnie "polowanie" na wymarzone spodnie, które można zrobic sobie samemu... potrzebne tylko nożyczki 😉
chyba sobie dorobie w ten sposób  🤣
No to różnimy się w pojmowaniu rzeczywistości. Ja celowo nie używałam określenia szczupłe, bo wiem, że wtedy pojęcie staje się już tak bardzo szerokie i życzeniowe, że aż sięga proporcjonalnej 38.
Co do podanych przykładów: porównywanie rzeczywiście chudej nastolatki z dorosłymi kobietami nie jest chyba do końca uprawnione i nie zgodzę się, że jej nogi są bezkształtne - do akceptowalnego przez Ciebie wizerunku brakuje im może paru tygodni ćwiczeń. "Źrebięce stawy" to rzecz całkowicie niezależna od wagi, a przy grubszych nogach jedynie potęguje wrażenie ciężkości, więc posiadaczki muszą się chyba skryć na zawsze w mrokach szerokich spodni.
cieciorka, a mnie śmieszy i zadziwia, to co Ty piszesz... Rozumiem, że można powiedzieć, że coś się nie podoba, ale uczepiłaś się tych szortów jak nie wiem. Bo dla Ciebie to przeżytek, śmieszy Cię to, nie ubrałabyś tego, nie kupiłabyś, bo można zrobić samemu... Ok, Ty nie, ktoś inny tak. I niech sobie nawet 1000 zł kosztują takie poprute gacie, jak kogoś stać, proszę bardzo. Jasne, wolność słowa, można wyrazić swoje zdanie, ale szczerze - trochę mnie zaczyna drażnić Twój punkt widzenia.

cieciorka - każdy ma inny gust i już...
dla mnie takie postrzępione spodenki są ble... na wędrówki po górach, ale też spodnie w kolorze brzoskwini również - ale cóż - innym sie podobają i chwała im za to
Za to że każdy lubi coś innego, ze różnorodnosć jest w świecie  🏇

BTW - kupiłam sobie super dzinsy w C&A - ciemne obcisłe rurki - od kolan w dół marszczone po boku  😜 😜 😜
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się