Ale zabilas cwieka z tym czambonem , teraz siedze i sie zastanawiam 🙂 ale wydaje mi sie ze nie powinno to byc problemem . W Cabrioli lonzowalysmy fryzy na pessoa i bylo ok wiec czambon chyba tym bardziej sie nadaje , ale reki sobie obciac nie dam
nie wiem skąd takie "nowinki", że fryzów nie lonżuje się na chambonie... obie zwyciężczynie polskiego IBOPa chodziły na chambonie i jak widać na dobre im to wyszło 🙂 (a z pewnością nie zaszkodziło 🙂 )
Tez mi sie wydaje ,ze chambon to raczej ciezko zeby zaszkodzil bo kazdy kon powinien wypuszczac sie do dolu zeby plecy nabudowac i sie troche wyciagnac . A teraz juz mamy potwierdzenie 🙂
KarolaHeliowa w związku z tym (a może powinnam zacząć: "ponieważ" 😉 ), że nie jestem ani fanką fryzów ani hiszpanów muszę powiedzieć, że Warlandery mnie zachwyciły 😲
Dobrze, że mnie na nie nie stać i nie mieszkam w USA, bo Czardasz miał by braciszka a ja kredyt na 30lat 😜
Wbije się w temat z naszym stajennym Fryzem 🤣 Koń znajomych niedawno go kupili, oto Kserkses Equus Negrus czyli po stajennemu Ksero 😁 Urodzony w 2008 roku. Wałaszek
Sucha jeśli to do mnie to już piszę 😉 Trafił do bardzo fajnych ludzi, małżeństwo maja już jednego westfalskiego rumaka 😉 Bardzo dbaja o swoje konie, do wszystkiego podchodzą ze spokojem, bardzo je kochają. Ksero jak Ksero, mały szajbus 😜 . Ostatnio mieli z nim ciężkie dni przez świerzba, który sięgnął aż po łopatkę i miał zgolone szczoty, przez które wyglądał jakby miał pończochy na nóżkach 😍 . Ale jak mówię, krzywda mu się nie dzieje, właściciele go kochają to taki drugi rodzinny konik do przytulania ;P. Oczywiście jeżdżą na nim też, ale to inna bajka.
Ksero jest piekny , bardzo mi sie podoba Sierra fryzy i pre sie nie podobaja to dostaniesz w 🤬 ale faktycznie warlandery boskie 🙂 to tez dla ocieplenia klimatu wstawilam
Tia nie 2008 a 2003... Z deka go odmłodziłaś... I bądź tak miła i nie publikuj zdjęć, których jestem właścicielką. Grzecznościowo udostępniłam je właścicielom Ksenia, ale nie Tobie.
Karola mi fryzy i hiszpany jako konie-piękne zwierzęta podobają się jak najbardziej. Zresztą ich uroda jest dla mnie bezdyskusyjna. Ja nie jestem ich fanką w sensie użytkowym 😉 a ponieważ jestem laikiem, bez kompleksów przyznaje że ta krzyżówka - Warlandery - naprawdę mnie zachwyciła 🙂
Mam pytanie do Secretary - jak idzie hodowla monumentalnych fryzów? Czy oferowane przez Ciebie Caruzo i Cortina to owe monumenty? Czy może - pozwól, ze Cię zacytuję - ciekawe pokrojowo kundle? Pytam z ciekawości, bo dla mnie to ani monumentalne nie jest, ani ciekawe pokrojowo. Jedyne słowo, które pasuje do opisu to kundel. Ale grunt to dobre samopoczucie, prawda?
Nie wiem o co tu chodzi , ale chyba lepiej odpowiedzieć z sensem na tak zadane pytanie, bo z tego wpisu Wawrka wynika , ze wystawiłaś konie do sprzedaży , a sama ich wartość określasz trochę niefortunnie , a mnie to intryguje , jak bierzesz się za hodowle i konie są oferowane do sprzedania , wypadałoby jednak udzielić odpowiedz w bardziej przyjaznym tonie , lub jednak wyjaśnić czy tak je określiłaś i czy je sprzedajesz . Czy nie lepiej wyjaśnić wszystko na spokojnie , przecież chodzi o konie Twojej hodowli , czy nie . Ksenio piękny , ale rzeczywiście lepiej pokazać aktualne zdjęcia , bo czasem mogą wyniknąć nieporozumienia , jak jest to publikowane na forum . Pokaz bardziej aktualne , sama jestem ciekawa jak mu w nowym dom , ja też jestem z lubuskiego 😅
Jedno zdjęcie wzięłam ze strony www, ale jeśli uraziłam to przepraszam bardzo. Choć skoro sa publikowane to nie wiem czemu. Z mojego źródła informacji on jest z 2008, a nie 2003 🤔 . Ale sprawdze to jeszcze.
Widek07 Swoich koni kundlami nie nazywam, bo nimi nie są. A jak wawrek ma z tym problem to trudno. Konie już dawno są sprzedane, długo nie czekały na nowego właściciela i trafiły do bardzo dobrych domów. Dodaje zdjęcia, nazywanych przez wawrka "kundli"
Pierwszy ogier po matce wlkp, a drugi po trakence. Fryz jest ojcem. Moga wam sie nie podobac ale jak dla mnie sa to konie z fajnym ruchem i bardziej użytkowe, bo lżejsze.