Forum towarzyskie »

MOTOCYKLIŚCI

Może masz jakiś słaby kask? Mi przy 100-ce to już nie paruje. Nie paruje tak chyba od 70-80 już, musiałabym sprawadzić, ale na pewno nie aż powyżej 100.
nie 😉 on paruje jak stoję na światłach - i tylko wtedy 🙂
Aaa...to mi też tak paruje, otwieram szybkę. I tyle.  😉
no to mnie pocieszyłaś 🙂 dzięki! 🙂

edit: czy możecie polecić jakieś ochraniacze zakładane na kolana na normalne jeansy? bo póki co nie mam jeansów motocyklowych a w tekstylnych mi się nie wygodnie jeździ...  :kwiatek:
Ja często używam ochraniaczy na spodnie, ale ja mam buty nawet na asfalt takie "enduro-podobne". czyli mocne, ciężkie i wysokie. Więc i ochraniacza mogę użyć mocnego i porządnego.
I takiego właśnie używam.
Uważam, że co jak co, ale ochraniacz na kolano musi być porządny.

Tyle, że wszystko zależy od tego jaki masz motocykl i jakie masz buty, bo nie widzę takiego ochraniacza do krótkich, delikatnych  butów turystycznych zakładanych pod nogawkę.

Tu coś widać jak to wygląda na szosowym motocyklu do jeansów.

Hi 🙂

Mam pytanko... mój chłopak kupił sobie motor-crossa i chce jeździć ze mną po lesie ( w sensie ja na moim koniu on na motorze). Rudy nie boi się pojazdów, głośnych ryków bo mamy maneż koło ulicy. Zastanawia mnie czy praktykujecie tak, jeśli tak to jak najlepiej jechać motor przed koniem/za koniem bo obok siebie to chyba zbyt niebezpiecznie?
motocykl mam póki co nakeda - Suzuki GS500 🙂 (na początek bardzo OK 😉 ) a buty Sidi bodajże Fusion. Ale jestem zbyt padnięta po pracy, jeździe na moto i 2 koniach żeby ruszyć tyłek do szafy żeby spojrzeć na pudełko 😉
martkagd- ja jeżdżę z koniem i motocyklem po lesie. Zwykle jest tak, że motocykl pierwszy, koń drugi. Z tym, że żeby mąż na motocyklu się nie nudził, to koń musi lecieć galopem, a wiadomo, że galopem długo nie wytrzyma.
W kłusie już dla motocykla za wolno i kończy się tak, że mąż pierwszy leci, krąży sobie z przodu, robi kółka, a potem my dojeżdżamy.

Czasami jest tak, że motocykl jest za nami, ale wówczas trzeb uważać, bo w momencie kiedy mąż doda sobie radośnie gazu, koń potrafi się jednak przypłoszyć.
Jechać obok siebie- można, koniowi, przynajmniej mojemu nie przeszkadza.

Podsumowując, czasami tak jeździmy, ale zwykle wygląda to tak, że i tak każdy jedzie sobie, swoim tempem, tyle, że przemieszczamy się w miarę w jedną stroną.

Karolcia- Sidi Fusion wyglądają tak.
http://allegro.pl/sidi-w-super-cenie-buty-fusion-czarne-45-mega-hit-i3124779879.html

Moje ochraniacze tak http://allegro.pl/nakolanniki-ochraniacze-kolan-o-neal-tyrant-mx-i3139988247.html  Na aukcji wydają się nieduże, ale to kaaawał ochraniacza. Na poprzednim zdjęciu widać. Nie wiem czy taki kawał ochraniacza będzie pasował do twojego krótkiego, turystycznego buta. ( dolna część ochraniacza musi wejść w but!)
Najlepiej byłoby wziąć buty i iść do stacjonarnego sklepu i tam podpytać sprzedawcę. Na pewno im porządniejsze, droższe, większe ochraniacze tym lepiej.
Ja preferuję na podwójnym zawiasie. Czyli takie, które składają się z 3 elementów a nie z 2 i zginają się w 2 miejscach. 

Patrz- te wydają się długie na piszczeli i łamane na 2 http://allegro.pl/ochraniacze-kolan-adrenaline-dwuzawiasowe-kpl-i3159488486.html
http://allegro.pl/adrenaline-mx-pro-2012-ochraniacze-kolan-kolana-i3153113013.html
Albo takie o pod jeansy- ale ja osobiście takim nie ufam.
http://allegro.pl/leatt-brace-ochraniacze-kolan-3df-rozm-s-m-i3174908603.html

tunrida, twoje zdjęcia są niesamowite 😀 Teraz to nie mogę się doczekać tego wypadu do lasu to może byś fajne spędzanie czasu razem 🙂
Ja uwielbiam tą fotkę jak Tunrida jedzie na moto i za nią kłusuje koń na uwiązie/ląży 😀

A tu wczorajszy krótki wypadzik mój i Graży po pracy do lasu 😀
http://onetemuwinne.wordpress.com/2013/04/19/off-course-latanie-w-terenie/
Szkoda, że zwalony pień. Takie ładne błotko.  😍
A co dostałyście od sponsora w tej paczce, można wiedzieć?

ps- a to fotka z koniem jest popisowa. Nie sądzę bym na razie zmusiła konia do powtórki. Trochę go ostatnio zaniedbałam i trzeba by sporo popracować nad zaufaniem i jego spokojem. Ale też mi się podoba. I ostrość jest i kolory i ja fajnie wyszłam i motocykl też. Było, minęło.  😉 Przynajmniej na razie.
tunrida, czy mogę tę fotkę z Passatem kłusującym za motorem pokazać na jednym forum moto? Fantastyczne jest!
No niestety w zasadzie każda droga, w którą wjechałyśmy kończyła się albo zwalonym drzewem (praca leśników) albo zalanymi terenami (tak po kolana), Ale mimo to udało się ze 2 godzinki pojeździć - troszkę piasku, dużo szutrów, czasami jakieś małe błotko.
Baaaaardzo przyjemnie było 🙂
Dworcika- jasne, że możesz.
mam jeszcze takie z tego dnia i to już ostatnie-
No to poszło 🙂

I wzorując się na innych rejonach RV - tak bez kasku?!  🤬

😁
Tunrida 🙂 Znajdź kogoś kto się zna na Photoshopie i niech Wam usunie ze zdjęcia lonżę 🙂 To dopiero będzie czadowe zdjęcie  😍
Ja mam nowe fotki z dzisiaj. Wypad z chłopakami. 5 chłopaków i ja.

Moja mega przeprawa przez wodę. Wcześniej wszyscy przez to przejechali, ale jakoś płycej było. W powrotnej drodze ruszyłam pierwsza i trafiłam na koleinę. O mało nie przytopiłam motocykla. Tylko mąż lojalnie pojechał za mną, reszta obręciła naokoło.

Pierwszy raz w życiu przejeżdżałam przez wodę tak, że nad sterem, nad owiewką z przodu przelewała mi się woda. Nie bokiem gdzieś, nad kolanem, ale od góry od przodu.  😉

Po tym czymś z butów leciała woda i suszyłam je potem i na sterze i przy ognisku.
Fajnie było.

Fajna kałuża 😀
Dobrze, że Ci fotki robili..... bo są super 🙂
ja też wczoraj zaliczyłam off'a..... ale na razie nie mogę wrzucić fotek 🙁 Najpierw musi powstać wpis z fotkami na bloga 😉
A jest kilka całkiem ładnych 😀
To wstawiajcie na tego bloga szybciej. Czy to nie wy wstawiacie, tylko ktoś za was? Bo tak to mi głupio, że w kółko ja wstawiam.  😡

Wiesz...wiedziałam, że było głęboko, więc kazałam mężowi z aparatem stać i cykać.
W Toruniu wczoraj było Motoserce. Ja teraz nawet gdybym bardzo chciała, to nie poplecakuję, bo plecy mam pocerowane, ale do zdjęcia się na kumplowskiego kota władowałam.

reszta zdjęć

A dziś otwarcie sezonu w Łubiance pod Toruniem. Było ok. 340 motocykli.

reszta zdjęć
Tunrida my wstawiamy 🙂 Ale trzeba do tego coś fajnego wymyślić 🙂 Jakiś tekst....
A jednocześnie pracujemy nad 2 filmikami 😉 Więc wiesz jak jest 😉
Dzisiaj też robiłyśmy fotki do rozwiązania konkursu o naszym sponsorze 🙂
Więc się nie nudzimy 😉
Ale zdradzę Ci, że też mam całkiem fajną fotkę wodną  😍
Dworcika- to twój facet ten zarośnięty?  😉 Fajny. Podoba mnie się.  😉
Mój 🙂 Tyle, że jeszcze zarasta (przy czym brody pilnuję, bo nie lubię takiej, jak lubi on :P ).
No to przyszła pora na moje fotki z weekendu 😀
http://onetemuwinne.wordpress.com/2013/04/22/off-course-blotniste-latanie/
Przepraszam, że tak Was przekierowuję na bloga, ale tak mi jest po prostu łatwiej 😉
Mam nadzieję, że nie macie nic przeciwko  🙇
Nie no..jasne, że nie przeszakadza. zaraz ci tam podlajkuję, bo rozumiem, że na tym zależy sponsorowi, tak?  😉

Szacun za offa na takich ciężkich motocyklach! Wcale się nie dziwię glebie na takim błocie takim czołgiem. Mój to rowerek w porównaniu z twoją maszyną.  😉
Tak.... zdecydowanie sponsorzy lubią jak jest dużo osób oglądających/lajkujących 😀

P.S. Dzisiaj wyszła paczka do nas od naszego największego sponsora 😀
Już się nie moge doczekać momentu jak do nas przyjdzie 😀
Się nie szczyp, tylko linkuj tu co chwila bloga, albo przypominaj o nim, to będziemy włazić systematyczniej.  😉
I zdradź co w paczkach.
Fajnie tak prezenty dostawać. Jakie by nie były.  😍
No niestety dopóki nie ma info na fb i blogu to nie mogę zdradzać.... bo do większości rzeczy od sponsorów planujemy robić jakieś konkursy z nagrodami 🙂
Ale wchodźcie, lajkujcie, komentujcie ile wlezie 😀 i bierzcie udział w konkursach! Zawsze to fajnie wygrać chociażby ciasteczka 😀
A ja z pytankiem..... W ten weekend w okolicach Olsztyna jest Tabunada.... Wybiera się ktoś? Bo my będziemy w 4 lub 5 osób 🙂
JA MAM BYĆ z mężem w sobotę! Ale tylko tam i z powrotem, bo wieczorem nu nas jest ognisko i impreza motocyklowa na której musimy być.
Ale do Olsztyna mamy wpaść dużymi wozami.  Jeśli byście też byli w sobotę, to jakby co, to się zdzwonimy i przybijemy se pionę, albo strzelimy misiaczka.  😁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się