No to jedziemy dalej ❓ 1) [********] 2) [********]
a ilość liter? kamień kamienie kamyk kamyki kamyczki maybe okruchy?
podpowiedź: Surowiec stosowany do produkcji biżuterii. Sama nie wiem co to
podpowiedź: Surowiec stosowany do produkcji biżuterii. Sama nie wiem co to Możesz wkleić zdjęcie?
jest wyżej, to ta sama zagadka. (ta z kamyczkami) edit: już wiem. Jako podpowiedź własną dodam, że to zdjęcie jest czarnobiałe (więc kamienie nie sa w oryginalnym kolorze)
jest wyżej, to ta sama zagadka. (ta z kamyczkami) Byłoby łatwiej gdybyś podała liczbę liter. Może to [bursztyn]
No to jedziemy dalej ❓ 1) [********] 2) [********] [dachówka], [dachówki], choć mi to bardziej przypomina eternit :P
No tak dachówka, cały czas mi się kojarzyło z dachem ale szukałam w rodzajach. Dzięki :kwiatek:
A to? 1) [*******] [żarówka] taka energooszczędna, ale pewności nie mam :P
Taaaaak, właśnie wisi nade mną. 😀 dzięki
Może to? 1) [r***] 2) [o********]
Może to? 1) [r***] 2) [o********] [rura] [odkurzacz]
kurcze wpisywałam rury kilka razy. :kwiatek: :kwiatek:
A to co może być? 1) [*********]
A to co może być? 1) [*********] Dzisiaj się chyba poddam, spróbuj [kaloryfer] :P
Oj nie nie poddawaj się tak łatwo bo to jest kaloryfer. Bardzo dzięki🙂
Oj nie nie poddawaj się tak łatwo bo to jest kaloryfer. Bardzo dzięki🙂 No popatrz, chyba jestem zbyt spostrzegawczy na co dzień, chodzę i oglądam wszystko przez lupę by zapamiętać jaka by była z tego fajna fotozagadka 😀 🤔wirek:
Czy Twoja lupa trafiła na to, jakiś owoc? 1) [*****]
Czy Twoja lupa trafiła na to, jakiś owoc? 1) [*****] Na tym to chyba polegnę, [burak] albo [rzepa]
Na tym to chyba polegnę, [burak] albo [rzepa] [/quote] Eeeee nie ale dzięki za dobre chęci :kwiatek: Już mam to imbir 😅 😅
Na tym to chyba polegnę, [burak] albo [rzepa] Eeeee nie ale dzięki za dobre chęci :kwiatek: Już mam to imbir 😅 😅 [/quote] Więc jednak to prawda, że "człowiek uczy się całe życie . . ." "i głupi umiera" - jak dodają złośliwi :P
mam znów kłopot z nową zagadką. 1) [d*****] 2) [d*******]
mam znów kłopot z nową zagadką. 1) [d*****] 2) [d*******] Wygląda trochę jak rdza, ale równie dobrze może to być [drzewo] albo [drewno]
😕 nieee, mnie się kojarzy raczej z murem, cegłą ale tu jest wszystko możliwe. 😉 ale numer to donica 😅
Co to może być??? 1) [*********] 2) [***********] 3) [*********]
Co to może być??? 1) [*********] 2) [***********] 3) [*********] [mieszadło], [mieszadełko] :P
co to za zabawa, skoro o każdą zagadkę się pytasz?