hoja, woskownica ma też takie kwiaty.. ale też nie pasuje. Chyba, że to trzeba w łacińskiej nazwie szukać?
nie tylko w łacińskiej. powinna być odp i taka i taka dopuszczalna.
ja wpisałam grzyb i pasuje 😲 Tak wyglądały dopuszczalne odpowiedzi: 1) [grzyb] 2) [hymenofor] 3) [ozorek] 4) [ozorek dębowy] 5) [fistulina hepatica] 🤔wirek: kolejna: 61. wskazówka: Jak nazywa się roślina, której fragment widzisz na zdjęciu? 1) [*****]
jejku, coraz trudniejsze te zagadki 😉 dynia?
dynia na bank 😉 od razu mi się z dynią skojarzyło jak zobaczyłam to zdjęcie 🙂 kolejne: 62 1) [*****] 2) [***** ********] 3) [********] 63 1) [*****] 2) [*****] 64 1) [*****] 2) [***] 3) [********] 4) [********]
62 - kontener? 63 - melon, arbuz?
62. nie, ale blisko 😉 63. arbuz 🙂
nie, bliżej temu do kontera niż smietnika, też składuje się w nim różne rzeczy 😉 kombinujcie dalej
Zbiornik ? (to już tak w akcie desperacji 😉 ) To ostatnio kojarzy mi się z gadzią skórą, albo wyjątkowo obrzydliwym kocem 😉
64 to wygląda jak skrzydło ćmy czy innego motyla
T&N Zbiornik też nie. mała podpowiedź. coś takiego można zobaczyć na początku filmu 'Prawo i pięść' 😉Tania 👍 motyl i ćma pasuje 65. 1) [*****] 2) [*****] edit. 66. 1) [****] 2) [*****] 3) [*****] 4) [****]
wagon. ja wpisałam wagon towarowy i też pasowało 🙂 67. 1) [****] 2) [*******] 3) [****]
wow, hardcore! mi to przypomina to zszycie kartek, taka plastikowa okladla ale nie wiem nawet jak sie to nazywa 😉
Witam wszystkich zagadkowiczów! Jak ktoś mi powie co to jest to oszaleje....myślę nad tym od tygodnia i jestem zrezygnowana. To jest mój strzał dnia jakby co. Dzieki z góry.
67. mamy podpowiedź 1) [w**k] 2) [w******] 3) [j***] edit. 68. wskazówka: Jak nazywa się obiekt, którego fragment widzisz na zdjęciu? 1) [*****S] edit 2. uporałam się nareszcie z moim strzałem dnia 😵
graliście w "dziką kartę" ?
ja jak zwykle przegapiłam 🤔 edit. 69 1) [****] 70 1) [*****] 2) [***** *********] 3) [***** ************] 71 1) [*******] 2) [*******] 3) [*****] 4) [*****] 🙂
to pierwsze to jakis lisc? cos nam sie jakis balagan zrobil 😉 nic nie zgadniete, a Edytka wytrwale dalej wrzuca 😉
liść 🙂 na spokojnie sprobujcie zgadnąć pozostałe. ja na bierząco wrzucam jak mi się uda coś rozwiązać, bo potem jeszcze zapomne, pominę i będzie kiszka 😉
Edytka , znaczy Zatonia kiedyś dobrze podpowiadała co do Twojego strzału dnia 😉to wygląda jak główka od śrubki, ten krzyżyk na środku śrubka pisz
czytałam, ale srubka nie pasowała, a nie wpadłam na to, żeby wpisać śruba 😂
Czy ktoś mi może napisać, czym jest 17? Po podpowiedziach Waszych nadal nie zgadłam, a szlag mnie już trafia powoli...