piotrowska polecam Teneryfe 🙂 !! Ciepło, słonecznie, klimat ekstra i widoczki fantastyczne, hotele super. Na Fuercie lipa totalna. W ogóle jak na Marsie człowiek się czuje.
My juz w tamtym miesiącu zamówiliśmy sobie 2 tygodnie (Święta i Sylwestra) w hotelu 5* all inclusive w cenie za osobę 540 funtów. Z każdym miesiącem i dniem wszystko drożeje i miejsc coraz mniej bo ludzie uciekają od zimy 😀
madmaddie, jutro jedzieny do Sarajewa na lawecie i sie okaze co dalej. Na szczescie mamy dwa samochody. Jak wroce to wstawie zdjecie jakie tu sa drogi w gorach i jak tu sie jezdzi. Bardzo pomocni ludzie tu sa, zatrzymywali sie zeby nam pomoc. Teraz dwa dni spedzamy na pieknym kempingu wsrod gor i nad bardzo czysta i bardzo zimna gorska rzeka 🙂
sienka A co potrzebujesz weidziec i gdzie bedziesz w Japonii ? Zdjecia chyba gdzies w tym watku wstawialam. Moi byli na wycieczce objazdowej i przyjechali zachwyceni (przed wyjazdem tez byli 😉 ). W Japonii jedyne minusy to stosunkowo wysokie ceny i oznaczenia (nawet w Tokyo b. malo jest ang, na cyfry tez nie licz). Jesli bedziesz miala okazje przejedz sie shinkansen, a moze i nie - bo sie zaplaczesz jak wrocisz do pkp 🙂
gwash- Mikulov, jak ja Ci zazdroszczę..to czeskie miasteczko skradło moje serce, byliśmy tam tranzytem do Włoch, zaplanowałam tam nocleg..mieszkaliśmy chyba na ulicy Winehrady, taka brukowana uliczka szlo się w gore, tam winiarnia, można posmakować lokalnych trunków patrząc z góry na czerwone dachy miasteczka i zachodzące słońce..no super! polecam, jest tam uroczo..
My we wrześniu wybieramy się na Longines Global Champions Tour do Wiednia. Już nie mogę się doczekać. 🏇 Jeszcze tylko trzeba ogarnąć dojazd.
Ash byłam trzy tygodnie temu na Longines Global Tour w Monaco. Cudowne zawody tylko ceny wejściówek grubo przegięte - za niedzielny finał na normalnej trybunie zapłaciłam prawie 70 euro. Sprawdź czy nie warto zamówić wcześniej.
Szukam fajnych, kameralnych campingów nad Lazurowym Wybrzeżem. Generalnie to co wyskakuje w necie to jakieś molochy z kompleksjami basenów i animacjami- brrrrrr 🤔. Ktoś, coś podpowie ? Może byc nawet jakaś fajna strona internetowa. :kwiatek:
Demon, Dzionka jak macie jakieś pytania w kwestii Lazurowego na które będę w stanie odpowiedzieć to chętnie pomogę. Niestety w kwestii kempingów średnio się orientuję poza tymi dużymi znanymi ale zaraz kogoś podpytam. Konkretny rejon czy obojętnie gdzie na Lazurowym?
Dzionka z Polski teraz niestety poniżej 1 500/2 000 to ciężko coś znaleźć 🙁 ja latam za grosze z Berlina ( rzadko kiedy przekraczam 100 E w obie strony) no ale ja z Wrocławia mam na Shoenefeld rzut beretem, dla Was z Warszawy to już większa podróż 🙁
Hexa będę wdzięczna :kwiatek: Szukam kameralnych campingów, abo przynajmniej bez tych wszystkich animacji i basenów 😉. Obojętne miejsce, ale planuje noclegi w okolicach Nicei, Marsylii i Montpellier, ale nie jestem strasznie zafiksowana na te miejsca 😉. Jak byś coś naprawdę fajnego polecała nad Atlantykiem to też możemy skoczyć 😉.
Chuda jesli macie mozliwosc nie startujcie w weekend- masakra, 20km korek pomiędzy Słowenią i Chorwacją i podobny na obwodnicy Zagrzebia. Mozna objechac lokalnymi drogami ale czasowo wychodzi podobnie
Pewnie, że się dogadasz. Chociaż wiadomo, że różnie bywa. Ja w hiszpańskich krajach musiałam się dogadywać w większości przypadków 'Kali jeść, Kali pić', ale bez problemu angielszczyzna poszła.