Forum towarzyskie »

Podróże

Dziewczyno to w Paryżu kupuj  😜
Ale zazdroszczę wyjazdów.
Ja w piątek dostałam jeszcze katalog z biura podróży, z którym jeździliśmy i mnie trafia szlag, że na razie nici z wypadów.
mysle ze bylabym okrutna gdybym na wycieczce przez mojego chlopaka organizowanej ciagala go po sklepach 😀
na pewno bedzie musial przecierpiec jakies 2 czy 3 godziny, ale bede wyrozumiala....mysle ze to moze zaprocentowac 😀iabeł:
sienka - gratuluję! pozdrów Paryż za którym bardzo tęsknie.
sienka- Paryz- jak dotad moje ukochane miasto i tak jak Presja-tesknie za nim, normalnie tesknie, z zadnym innym miejscem czegos takiego nie przezywalam!
udanego wyjazdu!!!🙂🙂
dziekuje bardzo dziewczyny, pozdrowie na pewno! Moge ucalowac od volty wieze eiffla 😀
sienka - koniecznie zobacz galerie lafayette  😁

pony - ja mam to samo 🙂
Sienka-ale super, normalnie Ci zazdroszcze 😡

pozdrow i ucaluj od volty, mozesz jeszcze dodac, ze moze sie mnie niedlugo spodziewac 😉
i czekam na OBFITA fotorelacje! 😀

tez "tesknie" za Paryzem, chociaz nigdy tam nie bylam...i za Avignon, ile ja bym teraz dala, zeby tam byc 😜
ahh boje sie i nie moge doczekac za jednym razem...
aparat mamy bardzo marny, zobaczymy co wyjdzie ze zdjec. Ale zrobie jakies speszjali for volta 🙂
dzieki jeszcze raz, i do napisania (hehe) w sobote! 😅

psikus, mam wifi w hotelu. przezylam lot!
pozdrowienia z Paryza 🙂
Czekamy na zdjęcia  🙂
Czy ktoś był gdzieś na wczasach lub wycieczce z biurem rainbowtours ??
sienka, i jak Paryż?  😜 😍
Chyba nie myślałaś, że uda Ci się wykręcić od obszernego sprawozdania!
zdjęcia! zdjęcia! zdjęcia!
hah, no dobrze, masz mnie i nie moge sie wykrecic 🙂

tak wiec Paryz byl cudowny 😍 w skrocie, wynajmowalismy czysciutki sliczniutki pokoik u polki, polecam jakby ktos chcial namiary. W bezpiecznej okolicy, kolejka okolo 10 minut jechalo sie do centrum.
Bylo zimno i caly tydzien padalo, co na zdjeciach widac, ale nie przeszkodzilo nam to w lazeniu calymi dniami po miescie.
Czuje ze jeszcze do Paryza wrocimy, to naprawde niezwykle klimatyczne miejsce.

A, i oboje przytylismy, bo codziennie na sniadanie kupowalismy kilka rodzajow sera + bagietki, na obiad crepy/malze...mmm...

Kilka zdjec:

galeria la fayette (obled w ciapy)

sklep z musztardami, pol godziny tam siedzielismy, kupilismy m.in musztarde z mandarynkami i curry i z bazylia i czosnkiem 😜

byly taaaaakie piekne i taaaakie pyszne slodycze:

most z klodkami par, widac dziury po wycietych klodkach 😉

no i oczywiscie luwr

ojaaaaa  😜
naprawdę zazdroszczę Ci tego wyjazdu! Mimo złej pogody  😉
szło się dogadać z francuzami po angielski? czy niechętni do współpracy raczej?
jak najbardziej szlo, mysle ze o wiele latwiej niz jakbys chciala po angielsku dogadac sie z polakami 😉

no cos Ty? tak w sklepach normalnie po angielsku gadali? wow, Paryz szaleje, gdzie indziej we Francji znalezc mowiaca po angielsku osobe to naprawde cud 😉
cudna podroz, zazdraszczam 😡
a jak tam dotarliscie? samolotem? ile wyniosla Was podroz, jesli moge spytac? 🙂
ciri, ja tez bylam zdziwiona, bo jakies 4 lata temu bylam w alpach francuskich na nartach i dogadywalam sie na migi bo po angielsku kazdy udawal ze nie umie 😉
dotarlismy samolotem, lotem a nie tanimi liniami, bo tanie linie byly tylko jakies 100-200 zl drozsze (od pary), a dolecielibysmy na to lotnisko pod paryzem. (na B, nie pamietam nazwy)
nie wiem dokladnie ile nas wynioslo wszystko, bo bylo to wyjazd-niespodzianka od chlopaka, na miejscu pozwalalismy sobie na wszystkie zachcianki i po prostu balam sie potem sprawdzic czy zamknelismy sie w budzecie 🤣
mysle ze ok. 2500-2800 zl lacznie z przelotem, mieszkaniem. Bylismy 6 dni.
Paryż Beauvais? tam właśnie tanie latają 😉 LOT na Charlesa lata 😉
most z kłodkami super sprawa! nie wiem co to dokladnie znaczy, ale w wawie tez kilkanascie klodek widzialam 🙂
tak mery, dzieki :kwiatek:

ps. nie wiesz jak dzisiaj jest z lotami, przy tej pogodzie? Jutro moj M wraca z malty na okecie wieczorem, i szczerze mowiac troche sie boje...?
sienka, tak jak do Paryza mnie nigdy nie ciagnelo, bo uwazalam go zawsze za mega komercyjne, oklepanie "romantyczne" miasto, tak Twoje zdjecia bardzo mi sie podobaja 🙂
to zależy od warunków na lotnisku jeśli będzie non stop sypać, albo mgła się zrobi mogą samolot pokierować na inne lotnisko
ps. nie wiesz jak dzisiaj jest z lotami, przy tej pogodzie? Jutro moj M wraca z malty na okecie wieczorem, i szczerze mowiac troche sie boje...?

to co jest dzis i bedzie jutro moze sie drastycznie roznic 😉 wiec po tym co jest teraz nie masz co sie martwic o jutro, bo moze byc kompletnie inaczej... 🙂 dzis mam wolne, ale jutro bede wiedziec jak jest z malta wieczorna!
kujka, ciesze sie bardzo i dziekuje!

new.day, nawet nie strasz...
mery, porusz swoje konkakty i spraw zeby jutro tak nie sypalo 😀
😂 buhaha Sienka myslisz, ze mam az takie kontakty  🤣 ?? miło mi  :kwiatek:  😁
sytuacja zmienia sie z hmm minuty na minutę nawet. kiedys miałam odebrać kogoś z lotniska w balicach (w tamtym roku) i godzinę przed planowanym przylotem dzwonilam na info na lotnisko i powiedzeli że z powodu gęstej mgły przekierowują na Pyrzowice (katowickie lotnisko), po czym po jakiejś godzinie ta osoba dzwoni do mnie i mówi że wylądowała na krakowskim lotnisku i musiała poczekać aż dojadę  😁
mery, a nie? jakby cala obsluga odtanczyla przeciwsniegowy taniec, to myslisz ze natura moglaby to zignorowac? 🤣
moze to nie jest glupi pomysl... bo jak pomysle o tych wszystkich odwolanych lotach to olaboga 🤔zok:
Mógłby ktoś potwierdzić czy ten obrazek to Cliffs of Moher w Irlandii?
sienka nie chce Cie martwic, ale zamknęli dzis lotnisko... jak tak dalej pojdzie to i jutro bedzie kijowo... http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Warszawskie-lotnisko-zamkniete-z-powodu-sniezycy,wid,12897870,wiadomosc.html
właśnie u mnie (Olsztyn) tak sypie że aż strach wyjść  😵
o kurcze...zaczynam sie naprawde obawiac o ta jutrzejsza podroz...
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się