Lov, bilety do lata jeszcze stanieja. Nie ma co bukowac za wczesnie, wtedy ceny zazwyczaj sa srednie. Najlepiej tak na 2-3mies przed wylotem.
800zl, czyli 200e za jedna osobe to sporo. Ja zazwyczaj place ok 250 za dwie osoby.
Jak dla mnie Dublin jest fajny na wypad dlugoweekendowy, bo fajnie jest pochodzic po pubach, pozazywac klimatu - ale na dluzsza mete raczej nie ma tu specjalnie co robic, a dla przecietnego turysty z Polski jest dosc drogo. Atrakcji chyba jakis specjalnych tu nie ma - niechze sie zastanowie: Mamy tu kultowy Temple Bar, jest muzeum Guinnessa, muzeum Joyce'a, Trinity College, wiezienie Kilmainham, katedra, jakiestam muzea. Mozna podjechac do Portmarnock na plaze, pojsc do Phoenix Parku albo do Zoo. Pod Dublinem sa krolewskie ogrody Powerscourt Gardens, jest tez rybacki polwysep Howth, a takze jezioro Glendalough u podnoza gor Wicklow.
Tani hotel, czyli jaki przedzial cenowy? 50-75e za noc? Taniej to raczej tylko w hostelu. Konkretnego hotelu/hostelu/b&b polecic nie moge, bo nigdy nie nocowalam 😉 Ale polecam sprawdzic oferty hoteli Travelodge
http://www.travelodge.ie/dublin-city-center-hotel i grupy Accor
www.accorhotels.com
szepcik bylam w Londku 15-16 sierpnia w zeszlym roku i byl upal 🙂 Ludzie sie kapali w jeziorku w samym srodku Hyde Parku, w centrum Londka.

Oj, jak zalowalam, ze nie mam stroju albo przynajmniej gaci na zmiane, strasznie mnie ciagnelo do tej wody 🙂
Ale tak jak mówia dziewczyny - nie ma reguly. Z reszta, nigdy i nigdzie nie ma. W zeszlym roku pojechalam do Polski na Boze Cialo na splyw i na mazury - i co z tego, ze BC wypadalo w polowie czerwca, bylo moze w porywach do 12 stopni i deszczysko non stop. Brrr