jak w temacie 🙂 przyznajcie się ile sprzętu, (nie zawsze potrzebnego) posiadacie dla swoich koni 😉 od dawna mnie ten temat bardzo ciekawi 😀 ah. i pisząc sprzęt mam na myśli wszystko typu szczotki, siodła, czapraki itp.
Ogon w treningu ujeżdżeniowym, sprzęt: 1 siodło 2 czapraki (+ 1 na zawody) 2 ogłowia 4 wędzidła (różnych typów i zastosowań) 2 popręgi 2 komplety ochraniaczy (na 4 nogi) 2 komplety kaloszków 2 derki polarowe 2 derki zimowe 2 derki przejściowe 1 czarna wodza 1 wypinacze 1 pas do lonżowania 1 bat uj. 1 bat do lonżowania 1 lonża z mostkiem 1 skrzynka ze szczotkami 1 komplet ochraniaczy transportowych ( + ochraniacz na ogon) 2 kantary 2 uwiązy 4 komplety bandaży (2 robocze, 2 stajenne) 2 komplety podkładek stajennych (Climatex, Back on Track) 1 komplet podkładek pod bandaże treningowe.
Więcej nie mam. Wszystko czego nie używam dłużej niż 3 miesiące - sprzedaję, nie lubię gromadzić sprzętu z którego nie korzystam. Jeżeli "ulegam" i kupuję nowe ogłowie, używane od razu sprzedaję próbę przemycenia ogłoszenia wykasowałam / a.
ushia, Ty weź tego psa częściej karm, bo on taki trochę wychudły jest... A z tym sprzętem... to dla mnie za mało komplecików masz i nie w tych kolorach, co ja lubię... Będę musiała sie wybrać na rekonesans do Burzy ;]
Aaaale właśnie mi się przypomniało, że dziś go do prania wzięłam, poza tym ja dralon?? Ja nie wiem co to, pożyczyłam żeby mesz przykryć, od koleżanki 👀