Forum konie »

Co sądzicie o MUNSZTUKU (ogłowiu munsztukowym)!

Niedawno zastanawiałam się nad kupnem munsztuka i chciałam zapytać co wy o tym sądzicie czy się sprawdza i wogóle? ;p

Zmiana treści posta i zmiana tematu wątku.
wątek zamknięty
ławeczka i pompki  😁
wątek zamknięty
silikon? 🙂

w związku ze zmianą tematu wątku - silikon lepszy niż munsztuk  😂
wątek zamknięty
drogi ałtorze wątku: czy nikt ci nie mówił że za takie numery co najmniej ostrzeżenie ci się przynależy jak psu buda???
wątek zamknięty
kup munsztuk, będziesz ful profi  🏇
wiesz w ogóle kiedy takie kiełzno się stosuje i jakie ma działanie?
wątek zamknięty
Won na www.konisiowofajowo.pl !  :/
wątek zamknięty
Uno momento! najpierw pytasz o rozbudowę klatki piersiowej u konia, po czym zmieniasz temat na munsztuk...
w związku z czym posty efki i camy nie mają najmniejszego sensu a za to jest uciszenie na 2 tygodnie

fakt, że oba tematy bzdurne, pomińmy  🤔
wątek zamknięty
Oł maj gadd  😁 😁

Juz myslałam ze nic mnie na r-v nie zadziwi a jednak........
juz zaczynam z koniem autorki wątku łączy się w bólu
wątek zamknięty
asds jest szansa, że ma go tylko w wirtualnej stadninie
wątek zamknięty
MUNSZTUK jest przereklamowany  😁
wątek zamknięty
racja
teraz uzywa się łańcucha od roweru !  🏇
wątek zamknięty
Albo trzech żyletek połączonych ze sobą  🏇  🏇  🏇
Uważaj na munsztuk!  👀 Mnie raz w palec ugryzł  🥂  🍴
wątek zamknięty
Niedawno zastanawiałam się nad kupnem munsztuka i chciałam zapytać co wy o tym sądzicie czy się sprawdza i wogóle? ;p

ale sprawdza sie do CZEGO?

bazujac na Twoim pytaniu radze odczekac tak z 10 lat, przeczytac duzo madrych ksiazek, zatrudnic dobrego trenera i dopiero jak trener (nie pseudo instruktor rekreacji, tylko ktos, kto sie na tym zna) powie, ze juz Ci munsztuk potrzebny, to wtedy sobie kupic. Wtedy nie zapytasz czy sie sprawdza.

W twoim przypadku moze sprawdzic sie do jednego - jako ozdoba na scianie  😵
wątek zamknięty
Fakt, moze temat nieco naiwnie wyrazony, ale kurcze dziewczyny, nie rzucajcie sie jak sepy na padline z tak blahego powodu. Choc taka zmiana tematu powinna byc karana. Nie wspominajac ze tak naiwna pani do munsztuka nawet zblizac sie nie powinna.
wątek zamknięty
kelpie - a tam zaraz sępy... Voltopiry w akcji! Głodne jesteśmy, zima w końcu  😁  a tak na poważnie - sorry, nie tolerujemy ;]
wątek zamknięty
Taki już urok Voltopirów  😁
Dzięki temu to forum wygląda tak, jak wygląda, tj. jest co poczytać  😎
Inaczej zrobiłoby się różwo-konisiowo..
Zgadzam się z darolgą.
wątek zamknięty
darolga w miare to rozumiem, ostatecznie na glupie pytanie mozna dac tylko wredna odpowiedz xd. Bron boze zeby bylo rozowo-konisiowo, to chyba forum dla dojrzalych ludzi. Ale po co w sumie linczowac, jak mozna za glupote zbanowac :p
wątek zamknięty
Myślę, że mógłby się sprawdzić ten munsztuk, ale trzeba by skośnik podpinać, bo jednak niewprawne łapska powodują, że konie jakoś dziwnie pyski otwierają 🙁 Ale skośnik załatwi sprawę! Ale trzeba samemu doszyć, bo nie chcą produkowac nachrapników munsztukowych bez skośników.

wątek zamknięty
Kelpie - to nie jest błahy powód. Nie chciałabyś być na miejscu konia, który ma na grzbiecie pannę z nijakimi umiejętnościami, za to z najnowszym krzykiem mody pod względem patentów w pysku. Bo tak się wygląda bardziej profi. 😉

Im więcej takich ludzi wejdzie na R-V i dostanie zj**y, tym lepiej. Czynimy świat lepszym.  😎
wątek zamknięty
Grzegorz, ja myślę, że nie tylko konie cierpią mając pannę na sobie z nijakimi umijętnościami 🤣 Może munsztuk wtedy też by załatwił sprawę? 👀
wątek zamknięty
"Im więcej takich ludzi wejdzie na R-V i dostanie zj**y, tym lepiej."

Dokładnie.
Na takie panny głaskanie po główce i mówienie "tak nie wolno" nie działa.

Rodzice nie dadzą, trenera brak, to my musimy dać w dupsko.
A nuż pomoże.
wątek zamknięty
ale wogole co tu sie ostatnio dzieje? takiego wysypu debilnych watkow w tak krotkim czasie nigdy chyba nie bylo....
wątek zamknięty
i to wszystko podejrzanie z Wrocławia 😉
wątek zamknięty
katija, Też się nad tym zastanawiałam 🤔wirek:
Co rusz jakiś wątek pseudo pomocowy, pseudo munsztukowy czy pseudo jeżdżący. No ludzie, czyżby quoniarkowe fora zmasakrowane zostały?

Chociaż może to i dobrze. Jak Darolga napisała - jak w dupsko dostaną to się opamiętają. O.
wątek zamknięty
Katija - forum zyskuje na popularności?

Zen - masz rację, zapomniałem o wielbłądach. 😉 Bo o sugerowanie zberezeństw Cię nie posądzam.
Gdyby się jednak mylił, to... taka wstydliwa sprawa... wyobraźnia ma nie nadąża. Munsztuk idzie gdzie?  😲
wątek zamknięty
. Munsztuk idzie gdzie?  😲

do jarzemka najpewniej 😉
wątek zamknięty
Zupelnie sie zgadzam. Nic mnie bardziej nie denerwuje niz 'profi' panna  jezdzaca w czapce z daszkiem i na koniu z munsztukiem w pysku. Zupelnie jak czerwona plachta na byka, mam ochote sciagnac delikwentke z konia, wlac w tylek i nalozyc kask na leb, przynajmniej dopoki nie skonczy 18 lat, potem jej wybor. Swoja droga, zauwazylam taka rzecz. Jak bylam mlodsza to mysl zeby nie bedac zaawansowanym jezdzcem  zalozyc koniu munsztuk nawet mi przez glowe nie przeszla. Zakaz i juz, oczywiste bylo ze takie wedzidlo w rekach niedoswiadczonego szczawika to tylko niepotrzebne cierpienie dla konia. A teraz strasznie duzo rozplenilo sie w miare zamoznych panienek z wlasnym koniem, i rodzicami nadrabiajacymi brak czasu dla dziecka roznymi prezencikami. I potem taka panienka zyczy sobie munsztuka, bo wyglada bardziej 'sportowo' i biada. I tylko koni zal. To rozciaga sie nie tylko na munsztuk, w wakacje bylam swiadkiem jak do zaprzyjaznionej stajni przyjechala panienka ktora przywiozla gogue dla swojego konika, ot tak, wiedziona kaprysem. Bo wyglada profesjonalnie. Jeszcze troche a zobaczymy tutaj posty od mlodek piszacych "Niedawno zastanawiałam się nad kupnem wodzy pessoa i chciałam zapytać co wy o tym sądzicie czy się sprawdza i wogóle?'.
Swoja droga, korzystajac z debilnego watku, zna ktos moze jakies quniarkowe fora? Bo ja od dawna nie orientuje sie w tym swiatku, a z checia bym poczytala.Moze byc na priva 🙂
wątek zamknięty
Im więcej takich ludzi wejdzie na R-V i dostanie zj**y, tym lepiej. Czynimy świat lepszym.  😎

🙇 100% prawdy. mówienie: 'za słobo jeździsz, dla konisia to będzie nie fajne jak założysz muntszuk' absolutnie nic nie da. a panna się jeszcze obrazi, że nie wierzymy w jej umiejętności.
imo, trzeba z grubej rury, ostro, bez konisiowania  😤

ale wogole co tu sie ostatnio dzieje? takiego wysypu debilnych watkow w tak krotkim czasie nigdy chyba nie bylo....

mnie to powoli przeraża  🤔 pierwsze dwa watki szypiorkowe- fajnie, jest zabawa, mozna oderwać się od pracy/nauki, pośmiać z innymi voltowiczami. ale teraz szczypiorkowy wątek pojawia się co 2-3 dni, a pytania zaczynają sięgać dna, jeszcze chwila i będą na poziomie Rowu Mariańskiego.

Dempsey miała rację pisząc, że powinien być test podczas rejestracji  😁
wątek zamknięty
wątek zamknięty

duzo sniegu, nudza sie 😉
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.