Forum towarzyskie »

Gdzie na narty/snowboard???

Jeszcze do polecenia jest fajny bar na stoku, gdzie bodajże o 13, są śpiewy, tańce na stołach, konkursy, rozdawali jakiś alkohol za fri itp 😜  Animator byl chyba Polakiem nawet. Wydaje mi sie ze to bylo Val di Sole, stacja kolejki nazywała się chyba "Groste". Ktoś kojarzy ?
Kawałeczek pod tym barem był duzy snowpark.

Chyba to:
http://pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:Passo_Grost%C3%A9.jpg&filetimestamp=20090131111812

Był ktoś, załapał się na te impreze?  🙂
aventia my jeździliśmy po 2 stronie tak jakby. Tam gdzie Folgarida, a ten bar był chyba tam jak się na Madonnę jechało no nie?
Nie pamietam 😡 to z 3/4 lata temu było. Ale super zabawa
No chyba, że tak 😉
A właśnie, ja jeszcze baardzo miło wspominam Sölden  w Austrii 😜
[quote author=Aventia link=topic=1608.msg433500#msg433500 date=1263054707]

Folgarida Marileva godna polecenia, jesli dobrze pamietam mieli fajna czarna trase, bodajze 70% nachylenia ?  😀

Dobrze pamiętasz  😀
[/quote]

haha i to byla JEDYNA godna trasa tam 😉
kiedys z polowy tej gory zlecialam, jak jakis kretyn Wloch na mnie wpadl... oj nie fajnie bylo  🙄

p.s. bylam kilka razy w knajpie, gdzie tance i spiewy byly na stolach 😉 ale nie mam pojecia gdzie to bylo 😉
Widze ze kazdy ma podobne wspomnienia stamtad  😀
Wiecie co w Solden zrobiłam? Byłam jeszcze mała i nie umiałam jeździć :P No i wzięto mnie na czarną ('poradzisz sobie!'😉. I z samej góry zjechałam (na d*pie) na sam dół. Po drodze zgubiłam obie narty i dwa kijki  🤣 Co najlepsze cały czas krzyczałam TAAAAAAAAAAAAAAAAATOOOOOOOOOOOOO! 😂 Próbowałam hamować nogami hahahah, podobno wyglądało to komicznie, wszyscy sie ze mnie śmiali  😜 😁 No i jacyś Niemcy dowozili mi mój 'zaginięty' sprzęt hahahaha
Ja tez nie lepsza,co gorsze nie bylam dzieckiem bo to bylo z 4/5 lat temu 🤔wirek:  Wypozyczyłam snowboard na 1 dzien i postanowilam sie nauczyc jeździć  😀 kolega mial mnie nauczyc, pomogl mi wsiasc na kanape i ruszylismy w góre... i tu pojawil sie problem gdyz nie umialam zsiąść z tej kanapy 🙄 JAk sie wysiadalo to byl taki z 1,5 metrowy ostry zjazd w dół. a ja ni w ząb 😡  Wiec zaczełam machac do pana co obsluguje te wyciagi, zatrzymal wyciag i na rekach mnie zniósł z tej kanapy 😎 Ach Włosi 😜
Jeżeli chodzi o kurtki to również polecam Burton, DC, jeszcze SpecialBlend.
Mam nadzieję, że uda mi się w tym roku wyrwać do Livigno - uuuwielbiam to miejsce, wo ogóle mi się nie nudzi 💘
Jestem laikiem jeśli chodzi o snowboard, ale jadę w góry na ferie i planuję nauczyć się jeździć. I moje pytanie, ile orientacyjnie kosztuje instruktor w grupie albo indywidualnie(będę jakieś 10-15km. od Zakopanego), i ile kosztuje wypożyczenie snowboardu?

naprawde nikt nie wie?  🤔 chociaż tak mniej więcej...
Wypożyczenie snowboardu to mniej więcej 25-40 zł za dobę, instruktor indywidualny to ok 60 zł za godzinę, a w grupie w zależności od ilości osób odpowiednio mniej, pewnie 35-40 zł.
[quote author=emade link=topic=1608.msg433462#msg433462 date=1263052745]
Jestem laikiem jeśli chodzi o snowboard, ale jadę w góry na ferie i planuję nauczyć się jeździć. I moje pytanie, ile orientacyjnie kosztuje instruktor w grupie albo indywidualnie(będę jakieś 10-15km. od Zakopanego), i ile kosztuje wypożyczenie snowboardu?

naprawde nikt nie wie?  🤔 chociaż tak mniej więcej...
[/quote]

Szkoda, że jedziesz do Zakopanego a nie gdzieś Szczyrk/Wisła. Lubie uczyć i patrząc na moich "uczniów" [chłopak i 2 koleżanki] nauczycielem jestem nie najgorszym wiec zaproponowałabym Ci moje towarzystwo na stoku 🙂
ninevet, może mnie pouczysz?  Na Żarze  😁
ninevet, może mnie pouczysz?  Na Żarze  😁

To dam Ci znać jak się będziemy wybierać 🙂 miejsce do nauki jest idealne i daleko nie mam 🙂
wymagany jest kask na stoku? bez różnicy czy są to narty czy snowboard?
chyba tylko do któregoś roku życia....
do 15, ale słyszałam kiedyś, że ma być obowiązkowy dla wszystkich. Tylko nie wiem od kiedy i czy to w ogóle prawda.
Ja jeżdżę na snowboardzie od 10 lat, wcześniej 4 lata na nartach, co roku staram się gdzieś wyjechac, bardzo lubię austriackie Alpy, polecam Ischgl, super miejscowośc, bardzo imprezowa (jest tam m. in. klub Pacha! ), zróżnicowane stoki, dobre jedzenie w barach, za górą Szwajcarska granica i strefa bezcłowa  😎, niesety dośc droga, no ale coś, za coś 😉
widok na miasteczko

dobrze wspominam też Solden (trzy trzytysięczniki), Bad Kleinkirschheim (AquaPark, wiele klubów nocnych) i Mayrhoffen (AquaPark, Tor wyścigów konnych, imprezy muzyczne), ale wiadomo, że ogólnie Austria ma bardzo dobre stoki i dobrą infrastrukturę turystyczną

W Polsce baardzo lubię Zakopane, ale to ze względu na klimat, a nie na jazdę, bo warunki i ceny są po prostu koszmarne  😁
Do Nosala i Gubałówki mam sentyment, bo tam się uczyłam, Harendę pod Zakopcem, bo tam są organizowane AZS w snowboardzie i narciarstwie, a w Zębie można sobie wynegocjowac ceny i pojeździc cały dzień np za 40 zł  😅 a poszalec na tych pagórkach też można, poniżej fotka poglądowa

Harenda
jaaaaaaa chceeeeee juuuuuuuż naaaaa naaaaartyyyyyyy !!!!  😅 😅 😅
Ja się zastanawiam czy jechać w połowie marca, bo w kwietniu mam testy gimnazjalne, ale chyba sobie nie odpuszczę  😀
mery, ja teeez!!!!!!!!!!
A muszę czekać do marca... ;(
A muszę czekać do marca... ;(

I ja też. 6-13 🙂 Nie odpuściłam 😀
Co do polecanych miejscowosci, stoków, itp.
Ja rok temu byłam w Krynicy i polecam. Krynica jest piękna i nie ma takiego przepychu jak w Zakopanym np. na Krupówkach gdzie wieczorami jest tyle ludzi że ojoj!
W Krynicy co do Jaworzyny to osobiście tak sobie mi do gustu przypadła, ale za to polecam Centrum Narciarskie Azoty -  bardzo mi sie tam podobało! 🙂
Życze miłych wypadów na narty!  😉
A ja już za dwa tygodnie będę śmigać na desce  😅
karolinag4 pozazdrościc! A gdzie sie wybierasz na deske?  😉
Val di Sole  😅
Wow! 😜 Komu dobrze! Miłego wyjazdu!
Ja jadę do Montecampione ale będziemy też gdzie indziej przejeżdżać bo tam dość mało tras jest.
Był ktoś może w Świeradowie Zdrój?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się