Forum towarzyskie »

Gdzie na narty/snowboard???

Dramka, w puchówce się zapocisz, to nie oddycha jak odzież sportowa.

Zależy jaka puchówka, ja jestem zmarźluch i pod kurtkę narciarską z goretexu zakładam tzw sweter puchowy ( cienka kurtka ) i jest bardzo ok ;-)
Dramka w Twojej kurtce przy temperaturze minus może być ci chłodno, wzięłabym coś pod kurtkę na wszelki wypadek ;-)
O której "mojej" kurtce mówisz?  😀
Dramka- ja na -20 w zeszłym roku miałam patent taki: krótkie spodnie termale, na to długie spodnie termale, na to normalne narciarskie (ale ja nie mam ortalionowych, mam takie: http://www.trespass.co.uk/womens-scatter-02563 one są z trochę innej tkaniny, nie przemakają i są antypoślizgowe). Na górę termal z krótkim rękawem, na to termal z długim rękawem, na to gruby polar i na to kurka, ale normalna, nie sam cienki softshell: ja mam coś takiego, tylko z kolekcji sprzed dwóch lat http://www.maier-sports.com/ski-kollektion_3/damen_3/ski-jacken/do/article/210502#product. I koniecznie czapka... bo przez głowę się jednak strasznie marznie. I było mi ciepło... najgorzej jest mi znaleźć dobre skarpetki, bo przy temperaturze poniżej -5, ciasno zawiązanych butach i mocno zapiętych wiązaniach w desce zamarzają mi palce u stóp.
O której "mojej" kurtce mówisz?  😀

O tej Peterowej, ja dzisiaj przy +1, byłam ubrana jak napisałam, cienka puchówka i cienka narciarska kurtka ( nie softshell ) i wcale nie było mi za ciepło. Wilgoć w powietrzu robiła swoje ;-). Ale i tak było fajnie. :-)
Ja właśnie wróciłam ze Słowacji. Byliśmy na Chopoku. Warunki najlepsze od 5ciu lat. Prawie 2 metry śniegu więc dla fanów freeridu jest dużo zabawy. Jeżeli chodzi o ludzi to bez dramatu, chociaż trwa gorący sezon.  Karnety nie drogie, góra wystarczająca, trasy zróżnicowane i jedzenie dobre  😍
Widoczek ze szczytu 🙂
Nine - widoki alpejskie 🙂 I te 2 metry śniegu...
karolina_ Nie wyobrażam sobie jeździć przy -20  😲

Dzisiaj przy +2 miałam na sobie koszulke termo na długi rękaw, polar cienki i kurtkę narciarską i było mi akurat  😁

Był ktoś w Bełchatowie? Chce się wybrać na weekend. Bardzo mi się podobało w Bałtowie ale ceny karnetów porażka  😵
Dramka a co to za ceny?? ile kosztuje karnet w Bałtowie? moj brat był w Krynicy na 3 dni. powiedział, że więcej nie byłby w stanie tam wytrzymać... placil dziennie ponad 100zł za wjazdy... i ktoś będzie się jeszcze upierał, że w Polsce lepiej niż w Alpach?? porażka jakaś...  🤔  🙄 🤔  🙄
i ktoś będzie się jeszcze upierał, że w Polsce lepiej niż w Alpach?? porażka jakaś...  🤔  🙄 🤔  🙄

Wiesz co, zależy gdzie, ostatnio bardzo spodobało mi się w Jurgowie, zero kolejek na wyciąg i trasy bardzo fajne. Alpy wychodzą lepiej jeśli chodzi o ski passy, bo trasy są długie i naprawdę można pojeździć, ale zakwaterowanie, jakiekolwiek jedzenie na stoku i sam przejazd (lub przelot) nabijają strasznie koszty.
mery 35zł wychodzi za 10 zjazd.

Spokojnie zjedziemy 20 razy 35 x 2 = 70zł x 4 osob = 280 x 2 dni = 560zł sam karnet !!!  🤔
Dramka, życie  🙁
Ja ostatnio płaciłam 50 euro za karnet i 28 za wypożyczenie nart. Plus jedzenie i paliwo, 100 euro na jeden dzień brakło. A to nawet nie Alpy  🙄
Wróciliśmy z Włoch w nocy, pogodę mieliśmy przez pierwsze trzy dni cudowną, pełne słońce. Kolejne trzy dni zróżnicowane, trochę słońca, trochę chmur i śniegu. Co ważne, padało w nocy więc na trasach był świeży śnieg, trochę fajnych muld. Generalnie wyjazd bardzo udany, trasy w Pinzolo głównie czerwone (jedna niebieska i dwie albo trzy czarne). W Madonnie di Campiglio trochę większe zróżnicowanie. Jedzenie, jak zwykle we Włoszech, pyszne 😀
Parę fotek:

anai, cudowne zdjęcia! I widzę, że maleństwo też już złapało bakcyla  😀
Lotnaa Wolę jechać na weekend do Parchatki i zapłacić 30zł za 2 godzinki  😉 Wypożyczanie sprzętu się nie opłaca, już lepiej kupić sobie używany na allegro  🤣
Lotnaa, dzięki! A Milena robiła furorę. Specjalnie ze względu na nią jechaliśmy z Trampa, bo mają fajnie zorganizowane przedszkole narciarskie. Zawoziliśmy ją na 9.30 na stok, dzieciaki jeździły ok. 2 godziny, potem mieli przerwę na jedzenie. Następnie kolejne 2 godziny szkółki i wracali do hotelu, gdzie do 17 mieli zajęcia (rysowanie, zabawy, bajki). Tak więc dziecko zadowolone, a my mogliśmy spokojnie zjeżdżać 😉 Najważniejsze, że Małej narty się spodobały 🙂
anai, wow, jaka super opcja na wyjazd z dzieckiem! Cudne zdjęcia, mała jest szałowa 🙂 No i to bombardino... Ja chyba zawsze już zostanę wierna Włochom, jednak Francja to nie to samo...

nine, ja kocham Chopok! Byłam tam ze 4 razy i warunki naprawdę są prawie-że-alpejskie 🙂 Zresztą poznałam tam mojego chłopa, więc sentyment tym większy 🙂 No i jedzenie faktycznie najlepsze, a do tego tanie!

Moi rodzice właśnie wrócili z Doliny Aosty z nart i są zachwyceni. Podobno trasy i warunki pierwsza klasa. No ale śnieg to chyba wszędzie w tym sezonie dopisał 🙂
wlochy sa cudne.

dzionka gdzie dokladnie byli twoi rodzice? z dwa tygodnie tez sie wybieram z te okolice, niestety tylko na weekend, ale dobre i to  😉
Dramka, narty nartą nierówne. Za te na których jeździłam (i w których się zakochałam miłością beznadziejną) nawet używane na allegro musiałabym zapłacić ponad 2 tyś  🤔
PS. W Parchatce też jest 120km tras?

anai, a to rewelacja z taką szkółką. Wszyscy na pewno zadowoleni, zarówno mała jaki i wy 🙂

Lotnaa- może warto poszukać okazji na ebayu w de, austrii, itp krajach gdzie dużo ludzi jeździ? Może się zawsze trafić.

Anai- super 🙂 Takie małe brzdące na stoku wymiatają, krecha i w dół bo jeszcze niczego się nie boją...
No i jedzenie faktycznie najlepsze, a do tego tanie!

Masz jakiś fajny przepis na zupę  czosnkową z serem ?  😍 bo ja już za nią tęsknię ! 🙂

Kilka zdjęć jeszcze, na razie mam tylko te z gopro.

i telefonu 😉

Warunki na freeride  😍
[quote author=karolina_ link=topic=1608.msg1699419#msg1699419 date=1361793202]
Lotnaa- może warto poszukać okazji na ebayu w de, austrii, itp krajach gdzie dużo ludzi jeździ? Może się zawsze trafić.
[/quote]

karolina_, może faktycznie, szczególnie w Austrii, bo o Atomici mi chodzi. Póki co czekam na koniec sezonu. Ale nie jestem pewna, czy chcę wydać tyle na narty. Na tyle, co ja jeżdżę, zwróciłoby mi się to dopiero po ładnych kilku latach...

[b]nine[/b], ja już na fb Ci mówiłam - więcej fot!!!  😍
Lotnaa, to trzeba jeździć częściej 😉
Z drugiej strony - jak często zmieniasz sprzęt? ja właśnie będę wymieniać deskę chyba po 10 latach używania 😉
Dramka, narty nartą nierówne. Za te na których jeździłam (i w których się zakochałam miłością beznadziejną) nawet używane na allegro musiałabym zapłacić ponad 2 tyś  🤔
PS. W Parchatce też jest 120km tras?

Ile?  🤔 420 m  😂

ale blisko domu, można wyskoczyć na weekend  😉
Lotnaa (...) Wypożyczanie sprzętu się nie opłaca, już lepiej kupić sobie używany na allegro  🤣

zdecydowanie nie mogę się z tym zgodzić... jeżdżę na nartach raz w roku... wolę zdecydowanie wydać 100euro na nowe narty na tydzień niż kupować jakieś, które po kilku sezonach nie będą się już do niczego nadawać...  😀iabeł:
Lotnaa, to trzeba jeździć częściej 😉
Z drugiej strony - jak często zmieniasz sprzęt? ja właśnie będę wymieniać deskę chyba po 10 latach używania 😉

Haha, jest w tym jakaś logika 😉
W tym roku jeździłam 5 dni, pewnie jeszcze ze dwa zaliczę. Na tańsze narty już bym "zarobiła", ale do Redsterów jeszcze trochę.
Chociaż jestem pewna, że z 10 lat spokojnie bym na nich pośmigała. Cóż, będę polować na przeceny.
Może niespecjalnie w temacie wątku, ale gdzie warto polować na fajną odzież do szaleństw zimowych?
Chciałabym po wyprzedażowej cenie kupić sobie jakąś fajną, chętnie mocno kolorową kurtkę na deskę na przyszły sezon.
Macie jakiś ciekawe, ulubione sklepy internetowe? Gdzie można się spodziewać interesujących wyprzedaży?  :kwiatek:
mery Miałam na myśli jak ktoś częściej jeździ 😉 Z wypożyczalni dostajesz nowe narty?  🤔
Dramka bardziej mi chodzilo o to, ze dostaje narty z najnowszego sezonu... i zawsze mogę je sobie wymienic 😎
Dramka, pewnie, że nowe. Nie mówię, że świeżo odwinięte z folii, ale można dostać nowy model na dany sezon.
Co do tego przedszkola dla dzieci, to naprawdę jet świetne rozwiązanie.
olek, ja 98% ciuchów kupuję w necie, lubię ten sklep http://www.brunottishop.com/en/women/ (zimą kupuję ciuchy narciarskie, latem na windsurfing).
Dorzucam jeszcze filmiki z Pinzolo:

I z komentarzem mojego męża 😉

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się