Forum towarzyskie »

Gdzie na narty/snowboard???

Właśnie wróciłam z Rokietnicy (Czechy). Stok na 3200m, sztuczny śnieg, szybki wyciągi i słoneczko. Dla kogoś kto 2 raz w życiu śmiga na nartach - REWELACJA 😅
Czy macie sprawdzone miejscówki w Austrii w kwietniu/maju?
W niedzielę miałam chyba swój najfajniejszy narciarski dzień w życiu 🙂 100 km do zjeżdżenia, nie udało mi się zaliczyć wszystkich tras. Wiem, że w Alpach to pewnie norma, ale na takim żuku jak ja - tylko z polsko-czeskim doświadczeniem, to miejsce zrobiło świetne wrażenie.
https://plus.google.com/photos/104534776049241767392/albums/5830681192820103361?authkey=CI7dlsDZ4LfFxwE
a my specjalnie w tym roku pojechaliśmy do Włoch, bo "pogoda i w ogóle, zobaczycie, można w bluzie jezdzic" i... od dwóch dni jest fantastyczna wręcz mgła i śnieżyca.  🤣 Słońce w przeblyskach to widziałam moze przez 10 min  😁 wg jednej z prognoz jutro ma być -14. Polecam.
hedonistka, w tym roku zima w Europie zaskoczyła nie tylko drogowców  😉
Ranyyy, ja za 4 dni wyjeżdżam do Francji! Jak patrzę na webcamy to już przebieram nóżkami - jest masa śniegu, wszystko zasypane... ACH!
Dzionka, dobrze napisałaś - wszystko zapisane. Nawet niektóre drogi dojazdowe. Ja chciałam jechać na jeden dzień w Pireneje, ale ciągle pada, widoczność średnia, a 50% tras jest zamkniętych z powodu zagrożenia lawinowego.
Ale może w Alpach jest lepiej. Zrób duuużo zdjęć!!!
Dzionka, oj zasypane to na pewno  😉  a juz na pewno tyrol - teraz znowu proszy
Lotnaa, no ale nawet we Włoszech?  😕 (:lol🙂 tak btw, to byłaś juz w pirenejach przedtem czy pierwszy raz chciałas sie wybrać? Jakie wrażenia?
No właśnie trochę się boję drogi przez ten kataklizm śniegowy, bo jedziemy autokarem :/ Dobrze, że się na własny samochód chociaż nie zdecydowaliśmy.
Będę robić zdjęcia na pewno, bo to jest z pewnych powodów pamiętny wyjazd - wiem to jeszcze zanim się zaczął 🙂
hedonistka, po Pirenejach już trochę chodziłam, na nartach byłam 2 razy (zdjęcia kilka postów wyżej w linku). Ja nie mam porównania z Alpami, bo nigdy tam nie byłam, więc kiedy zobaczyłam 100km tras, to dla mnie było WOW 🙂

Dzionka, bawcie się dobrze! 🙂
a my specjalnie w tym roku pojechaliśmy do Włoch, bo "pogoda i w ogóle, zobaczycie, można w bluzie jezdzic" i... od dwóch dni jest fantastyczna wręcz mgła i śnieżyca.  🤣 Słońce w przeblyskach to widziałam moze przez 10 min  😁 wg jednej z prognoz jutro ma być -14. Polecam.

Ha ha, my tak pojechaliśmy w 2011 do St. Moritz, "gdzie słońce świeci przez 322 dni w roku". Na 7 dni zjeżdżania były 2 słoneczne 😉 Co nie zmienia faktu, że bardzo polecam to miejsce. Może nie najtańsze, ale za to przepiękne trasy i bardzo mało ludzi (na stokach)! Pokaże Wam zdjęcia, zrobione w piękny słoneczny dzień, ok. 10 rano (zwróćcie uwagę na ten tłum żądnych śniegu narciarzy 😉):

Tu widok z krzesełek, coś koło południa, sytuacja podobna:

Za to bary pełne 🙂
Aaaaaaaa.... bosko!!!!!  😜
Cudownie! Tak mieć zawsze na stoku - marzenie  🙂 Ja w tym roku tradycyjnie Słowacja  😎
anai, woow, jak cudownie!! I jak pusto!
Bo w st. Moritz naprawdę większość przyjeżdża się polansować, pochodzić po sklepach. Dzięki temu na trasach jest mało ludzi. Za to w restauracjach przesiaduje sporo paparazzi 🙂
W sobote wybieram się na Słowacje na Chopok, mam nadzieje że warunku dopiszą  😀
anai ahh  😍
olencja a gdzie na Słowacje dokładnie?
Kamita01 mieszkanko - Zuberec, na stok jeździmy na Rohace-Spaleną. No chyba że pogoda nie dopisze, wtedy zadowolimy się "miejskimi" stokami  😉
Dzionka a gdzie i z kim jedziesz? Bo ja tez Francja,tez autokarem,tez w piątek😉
Dzionka, to szerokiej drogi 🙂
anai, to u mnie trochę gesciej jednak, no i paparazzi tez nie ma. Nawet dla mnie nie przyjechali  😉. Mam tylko nadzieje, ze zalapalas sie na zdjęcie z jakaś sława?  😀
Lotnaa, rozumiem. Tez muszę sie kiedyś wybrać do Francji, chociażby po to, żeby cię spotkać - przesledzilam twoje wpisy i tu, i w wątku pieszo-górskim i wydajesz sie pozytywnie na tym punkcie zakrecona osoba! A ja tez jestem fanka wypraw wszelakich, tylko lenistwo mnie często pokonuje.  😉
hedonistka, ojej, bardzo mi miło! 🙂 Zapraszam, mnie wciąż brakuje towarzystwa podczas górskich wycieczek!
a ja w tym roku jadę do Val Thorens do Francji. Nie mogę już się doczekać 🙂
Jutro wybieram się pierwszy raz do Kluszkowców - ośrodek Czorsztyn ski (tzn technicznie drugi raz, bo latem tam byłam na bikemaratonie 😉)
Ktoś był? Jak wrażenia? Mapka tras wygląda dość ciekawie (jak na Polskę).
A do Francji w końcu uderzam w terminie 22-31.03 - ze snowevents (Dziąka zdawaj relację, jak się sprawdzili u Ciebie! No i miłego wyjazdu!!! 😉)
A do Francji w końcu uderzam w terminie 22-31.03 - ze snowevents (Dziąka zdawaj relację, jak się sprawdzili u Ciebie! No i miłego wyjazdu!!! 😉)

Obejrzałam stronę snowevents i galerię z wyjazdów na facebooku, no cóż mogę powiedzieć, zazdroszczę wam dziewczyny, bo wyjazdy wyglądają na świetne imprezy  😀, szkoda, że 15 lat temu nie było takich firm  😕. A teraz już niestety nie łapię się w target wiekowy  😉
Nawet nie muszę pisać bawcie się dobrze, po pewnie tak będzie  😜
Długich zjazdów  😀
W niedziele wybieramy się do Parchatki  💃
[quote author=Hiacynta link=topic=1608.msg1665116#msg1665116 date=1359117768]

Obejrzałam stronę snowevents i galerię z wyjazdów na facebooku, no cóż mogę powiedzieć, zazdroszczę wam dziewczyny, bo wyjazdy wyglądają na świetne imprezy  😀, szkoda, że 15 lat temu nie było takich firm  😕. A teraz już niestety nie łapię się w target wiekowy  😉
Nawet nie muszę pisać bawcie się dobrze, po pewnie tak będzie  😜
Długich zjazdów  😀
[/quote]

Haha, ja w tym roku 30stka, także też ledwie się mieszczę 😉 ale w zeszłym roku byłam mile zaskoczona, gdyż większość osób była w zbliżonym wieku.

W każdym razie - ktoś ma ochotę na wyjazd do L2A w terminie 22-31 marca? 1499zł ze skipassem i mieszkaniem przy samym stoku.
Hiacynta, rewelacyjna cena! Zazdroszczę, i bardzo żałuję, że termin mi nie pasuje  🤔

Moje wczorajsze wygibasy na moim "prywatnym" stoku  😁
Hiacynta super cena, szkoda, że taki późny termin  😉

Za tydzień w końcu jadę na deskę  😅 Tradycyjnie- Krynica Zdrój  💘
Lotnaa, jej, jak pusto! I jaka  pogoda! Jak tak oglądam zdjęcia czy filmiki, to zazdroszczę  i już nie mogę się doczekać wyjazdu. Jeszcze tylko 16 dni 😀
Ja jutro!  😅
anai, byłam pierwsza 😉 Nie ma chyba nic piękniejszego niż taki świeżo wyratrakowany stok 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się