Forum konie »

kto pamięta Goldfevera i kamerę w boksie? www.marestare.com i inne kamery live

Notarialna, też zauważyłam - grzebie nogą i w kółko po boksie 😉

edit: no i żarełko jest !  😅
Żarełkooooo 😀
Blondyna, W pewnym momencie miałam wrażenie, że Pan Siwy ostro bryknął i przednią nogą walił w drzwi boksu 😁
Notarialna no coś z brykaniem chyba było bo tak był nienaturalnie wygięty  😁
on biedak ostatni jest do karmienia (lub pierwszy )

P.S. ale się wszyscy z tym jedzeniem zsynchronizowali  😂
To nie jest slonce, to lampa.  😉

Widzicie wiec, jak wyglada praca luzaka przy takich koniach. Luzak ma 6 koni i roboty w cholere. Kazdy kon wychodzi 2-3 razy dziennie z boksu, kupy sa wybierane co 2 h cy cus, derki zmieniane 3 x dziennie itd.

Jak ma 6 to i tak ma luz 😉

A po 18, jak gaśnie kamera to mu na pewno doping wstrzykują 🤣

Jedna kamerka a ile radochy 😁
koniec na dzis  🙁
Zostaje czekać nam do rana ;D
a ja muszę wytrzymać do czwartku  😵

jak ja pół godziny nie mogłam wytrzymać żeby nie podejrzeć  😉
No nie wiem, czy luz, bo moja pomocnica (luzaczka jej nazwac nie mozna jeszcze) ma mniej roboty przy moich, a mam teraz 15 na liscie.  😉 
U nich to zawijanka, odwijanka, spacerki, maszyna, lonza, siodlanie w miedzyczasie, sto derek na kazdego konia, zaplatanie, rozplatanie, kupki, karmienia itd itp
To nie ma znaczyc, ze jestem przeciwna takiemu traktowaniu w koncu gwiazd sportu, ale roboty jednak troche jest. Nie bez powodu maja czasem dwoch luzakow i jeszcze jezdzca pomocniczego.  😉

W sumie taki luzak ma 6-8 koni pod opieka, nie wiecej.
Ja miałam 12, a w pewnym momencie przez miesiąc 20  🤣 ale zawodnicy trochę pomagali, więc jakoś to szło 😉
Ja jak miałam u Oli Lusiny bawić się w luzaka, ha miałam być 4 luzakiem. Sam fakt ile wolnego było w ciągu roku mówi, że maja niezły zapiep*rz 😉
Praca luzaka u Beerbauma, Ehninga czy innych rozni sie troche od pracy luzaka u kogos "normalnego".

JARA tzn ze duzo, czy malo?
To tez zależy u kogo z czołówki - jedni mają wielu luzaków, osobnych ludzi od wyjazdów na zawody, osobnych od wybierania kup itp, inni mają luzaków od wszystkiego, jedni mają 30 koni, inni 10. Jak byłam luzakiem od wszytskiego u Lennona, od wybierania kup do luzakowania na miedzynarodówkach - ale jak się starałam o prace u Philippaertsa(co niestety nie wyszło 😉 ) to tam miałam mieć jakiś podział obowiązków, a nie że robić wszystko...

Także to wszystko zależy jak stajnia jest zorganizowana, można umierać z wykończenia mając pod opieką 5 koni a w miare luźno żyć  mając 15.
Tak, to tez fakt.
Przeniesmy sie moze jednak z tymi rozwazaniami do kacika luzaka, bo tu robimy  🚫  🤣

Robimy off-topic dla kup siwego 🤣
Który przebrany w piżamkę pewno śpi i wcale mu taki mały off top nie przeszkadza.  😉
Swoją drogą...siwy wychodzi na jakieś treningi? Bo nie zauważyłam. Nudne takie życie. Nie ma padoków, nie ma kolegów. Stoi tak tylko w tym boksie i stoi. I nawet treningów nie widzę ( no chyba, żem ślepa)
Gdzies wychodził skoro mu polar zakładali, może jest w tej chwili w roztrenowaniu i tylko chodzi do maszyny i na spacery albo jakąś lonżę. Poza tym, może rano pracował? Ja az tak intensywnie jego dnia nie śledze 😀
albo wieczorem (teraz?) ;>
Zesrał się 😀 i jeszcze nikt mu nie posprzątał =]
Wyproznia sie  😜
Zniknął  👿
Czyli jednak gdzieś wychodzi. I w dodatku robi kupy... ufff....

Czyli normalny koń 😀
Pewno dziś wyjątkowo wyszedł , do kościoła ;]  w koncu niedziela ^^
Co leży w progu?
jakaś linka najpierw myślałem że to długi bat jakis , a teraz ze to do drzwi przyczepione jest jako sznurek do powieszenia czegoś czy coś  (?)
BAT !!  😲 Oni go biją.  😤

I do tego luzak się obija! Ta kupa leży tu już z 5 minut !! Mam nadzieję, że ją sprzątną zanim siwy wróci.  😉
BAT !!  😲 Oni go biją.  😤

No żeby równo puchł i dobrze sie na ojrosporcie prezentował  😎
I pewno normalnie to robią właśnie po 18😲0, stąd przerwa w oglądaniu. Ale dziś wyszło szydło z worka. Dzisiejszy luzak zdecydowanie daje plamę. I ten bat jako dowód i ta kupa. Eeee..zwolnią go coś czuję.  😉

ps. Wrócił. Kupa nie sprzątnięta. Nie było go raptem niecałe 20 minut, więc treningu raczej nie miał. Cały czas mnie nurtuje kiedy on chodzi?
może tylko spacerek w maszynie odbył?

Hahaha. Być zwolnionym przez kupę transmitowaną na cały świat  😂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się