I ja byłam na Torwarze i bardzo miło było mi poznać Ksenię - dzięki za duzą dawkę humoru Caroline - za uzdrowienie, miłą pogawędkę no i "próbeczki" 😉 Sierra, Burza, Ponia, Zen 🙂 oczywiście Lostak - dziękuję za miłą pogawędkę, z zaproszenia skorzystam z wielką chęcią 🙂
Rider, Dramka czy Wy byliście razem z kucykami na rozprężalni?
Żeby nie być tajemniczą, byłam tą osobą, która ustawiała rozprężalnię podczas pokazów i gali 🙂
W niedzielę taki Kros GB też nie "wytrzymał napięcia".
I myślałam, że go za to uduszę. Jedyny feliniak podczas tej imprezy i tak położył temat. Spiker usprawiedliwiał krótki okresem pracy tego konia z tym jeźdźcem, pod którym jechał. Ale i tak u mnie niedsyt wielki z powodu ich niepowodzenia.
Kros jest aktualnie kucem koleżanki mojej przyjaciólki i nie jest to moja wymarzona para. Zobaczymy jak to się rozwinie. Porti, ja mogę miec jakieś zdjęcia, zerknij do mojej galerii, jak tam nie bedzie to daj znac, przejrze komp.
W przyszłym roku mam zamiar się poprzedstawiać, może tym razem mi się uda 😁
a ja przyczaiłam Ponię , która mi uciekła z niezawysoką, długo włosą blondynką ( Sierra ?). nie moglam gonić bo w aktualnie kupowanych bryczesach na tyłku byłam. generalnie jak dla mnie kiepsko poorganizowane pokazy i trochę się ten czas dłuzyl (chociaż dawał pole na pogdauchy 😉 no i finał MR o 8 rano 🤔wirek: nie dotrałam, a przynajmniej połowe chciałam zobaczyć 🤔
a Kroś faktycznie dał ciała, ale on taki jest, że przyparkować potrafi jak mu się coś "nie", a jak już skacze to często wygrywa. co do kuców pani Niemczewskiej. pokazuje młode dzieciaczki, bo 1 tych starszych już nie bawią konkursy do kolan 2 jakby przywiozła championów to byście na niej suchej nitki nie zostawili, że takie dobre dzieciaki przywiozła i nie dała szansy. IMO powien być regularny konkurs pokazowy pony gr D na niespotykanym poziomie w Polsce np konkursu klasy C czy C1. to by było wrażenie i wzbudzenie zainteresowania klasami pony. a dla dzieciaków zrobić pony-games a nie parkur.
christine, dlaczego mielibyśmy "nie zostawić suchej nitki"? Z Twoimi ostatnimi zdaniami zgadzam się w 100%. Na Torwarze powinien być rozgrywany jeden oficjalny konkurs kucowy. Która by to była grupa to już do przedystkutowania - może każdego dnia inna? Może co roku inna? A dla tych pierwotniczków pony games - super pomysł.
A nie było pony games już kiedyś na torwarze? A może to tylko pokaz był, nie pamiętam. W każdym razie moja kolezanka startowała.
edit:: literowka, a prosze o wyrozumialosc, bo chora jestem, i nie do konca widze co pisze. Tak wiem- sprawdzanie ortografii- Robie jak najczęściej mogę.
Z tymi kucami to zawsze było coś nie tak, choć kilka lat temu był regularny konkurs. Pamiętam jak Paweł Kaliciński ogral wsyztskich jadąc na Egano kłusem 😁
no trzeba było, ale jakoś mi Was tłum wciągnął. 🍴 z poniakami zwsze było duzo śmiechu, ale jednak mi się wydaje, że pony-games dla dzieciaków, żeby się oswoiły z taką w sumie dużą publiką to jest pomysł fajny, bo trochę więcej możliwości ugrania czegoś daje. a regularne konkursy "poważne" powinny być atrakcją. czyli nie kurde 50cm dla kucy C, a 105cm czy ile one tam mają. to robi wrażenie.
dla mnie poiwnien być konkurs pony dla tych wszystkich z DR. to by były jaja 😂
no właśnie a co myślicie o występie Cabrioli?? jak dla mnie porażka gorzej niż w zeszłym roku to miał być krok hiszpański?? w ogóle był to samo tylko inny strój i te tancerki nie mówię ze pokaz zakończył się nieposłuszeństwem konia moim zdaniem Ci kaskaderzy zasługiwali na nagrode to było coś niesamowitego
Dokopałam się do kucyków. Potem wkleję jeszcze damskie siodła. Jeśli ktoś chce wykorzystać zdjęcia proszę o podpisanie ich Pola Gałczyńska. Z góry dziękuję 🙂