Mamy tu posiadaczy casco passion? Jakie wrażenia? Warto kupić? Od roku przymierzam się do zmiany swojego Kavalkade i ten mi ostatnio wpadł w oko. Może jakieś zdjęcia na sobie? Na katalogowych mało widać 🙂
Już się przekonałam, że obwód głowy a kształt głowy to dwie różne rzeczy, dlatego z zakupem czegoś porządnego wstrzymam się, dopóki nie trafię do sklepu, w którym będę mogła sobie pomierzyć.
faith, za twoją (czy gagi?) radą byłam w tym sklepie na drugim brzegu Odry.... ale tam nie ma w ofercie casco 🙁 wiec oblecialam wszystkie 3 sklepy w szczecinie (czy jest jeszcze jakiś? bo te ktore jeszcze znalam to juz zlikwidowane) i tylko w 1 byly casco. nawet kilka modeli, ale nie te które mnie interesowały 🙁 wyglądałam w nich jak w kapeluszu z rondem...
przyjdzie zatem do mnie mistrall i champ. i mam nadzieje, ze trafiłam w rozmiary i bedą dobrze leżeć... tzn któryś z nich. nie moge się doczekać! (choć też ma zdrowotną przerwę w jeździectwie 🙁 ) jak nie to busse są naprawdę fajne na żywo.... czas sprzedac te 2 które leża nowe/prawie nowe i ich nie zaloze juz - bo mi głowa urosła....
2-gi to prawobrzeże.... tak zrozumiałam :P taki mały...podkowa(?) szukalam ze 3x już, a wpadłam na niego w końcu całkiem niechcący 😉 (przy okazji poznając nazwę) mają dużą kolekcje jabu i różnych z brązami 🙂
a mierzyłam casco w galopadzie 🙂 i przy okazji kedy... (materiały do mnie nie przemawiają - ale kolory i kształty mają super !🙂
kadryl...wlasnie wygooglowalam - no tam nie bylam. bo to tam gdzie był atos? przejezdzalam w pobliżu kilka razy ale nie pomysłam, że tam sklep moze być jeszcze jakiś.... (pewnie dlatego sądziłam, z eto o ten na prawym chodzi) oj trzeba bedzie zajrzeć! a kurcze pytalam w tej galopadzie, czy gdzieś w szczecinie jeszcze sa to powiedzieli ze absolutnie nie... (moze głupie pytanie...ale w cavallo takich informacji udzielają to zapytalam :P)
Nie wiem gdzie byl Atos, nie znam tez zadnego sklepu na prawobrzezu, a Gaga_ to juz na bank prawobrzeza nie doradzala, wiec nie wiem skad ci sie to wzielo. Faktycznie, w Galo sa casco ale niewiele, Kadryl ma na bank Mistrala i Choica. Kadryl jest miedzy gumiencami a kaliny, na osiedlu domkow w jednym z nich na dole, cos w stylu cavallo.
pirat30, kamizelki HKM nie znam, ale ta z FP na żywo jest bardzo fajna. To taki segmentowy typ, więc nie ma wrażenia takiego sztywnego pancerzu. Ale segmenty są osłonięte i nie widać ich tak, jak np. w kamizelce START.
Z drugiej strony... w tej cenie można kupić nową kamizelkę Kieffer Jumper Classic.
Dworcika no właśnie, wszystko przez ten wywietrznik. Jak w sklepie tak na szybko oglądałam, a wisiał koło GPA Speed Air, to wyglądał jakby miał nieco cieńsze wypełnienie, co na moją wąską głowę pewnie byłoby dość dobre.
Mi się teraz marzy Charles Owen albo Samshield. A na cavaliadzie wpadł mi w oko lustrzany Kep <3 Podobno niedługo mają być dostępne. Muszę pojechać poprzymierzać
[quote author=Goździk link=topic=153.msg2042697#msg2042697 date=1395091630] Czy w którymś warszawskim sklepie stacjonarnym będę mogła zmierzyć i kaski Casco, i Kedy? Ewentualnie coś innego przewiewnego? :kwiatek: [/quote] W Mustangu jest dużo, (nawet te droższe modele, 900zł +) tylko kedów nie ma. Za to warto pomierzyć USG - dla mnie super. Ogółem kedów nie widziałam nigdzie.
[quote author=Goździk link=topic=153.msg2042697#msg2042697 date=1395091630] Czy w którymś warszawskim sklepie stacjonarnym będę mogła zmierzyć i kaski Casco, i Kedy? Ewentualnie coś innego przewiewnego? :kwiatek:
W Mustangu jest dużo, (nawet te droższe modele, 900zł +) tylko kedów nie ma. Za to warto pomierzyć USG - dla mnie super. Ogółem kedów nie widziałam nigdzie. [/quote]
Na mojej łepetynie miałam tylko comfort training - bardzo dobra. - Zastrzegam sobie prawo do tego, iż to moja długowłosa głowa i tylko moja 😉 Mam ten kask dopiero 2 miesiące, więc nie odbył testu latem.