Olcia_93 - te kaski są ogólnie w podobnym typie, i podobne do mojego Tattini pro, którego mogę z czystym sumieniem polecić: http://www.konik.com.pl/sklep,1321,,,03,,pl-pln,205014,0.html jest wygodny, przewiewny, nie wyblakł na słońcu ani po kilkakrotnym wypraniu się nic złego z nim nie stało, zgrabnie leży na głowie i co najważniejsze skutecznie chroni! już nie raz zaryłam głową w ziemię i nic mi sie nie stało 😁
Dostałam mój Casco Champ 🙂 Bardzo leciutki, fajnie leży na głowie, nie ma wodogłowia, jutro przetestuję wentylację. Jedyne co mi troszkę przeszkadza to to, że w porównaniu z moim Jabu Delta+ jest dość krótki z tyłu i mam uczucie odkrytej potylicy, ale może się przyzwyczaję. Mam nadzieję, że mój mózg przestanie się gotować.
ja też szukam kasku i chyba zdecyduje sie na tattini pro. Oprócz tego żeby byla dobra wentylacja zależ mi też zeby ładnie wyglądał na głowie a ten choplin robi trochę jajogłowę :/ Coś jeszcze polecacie? Jaka firma robi kaski z naspisam jabu , horze? bo też są całkiem fajne
Jaka firma robi kaski z naspisam jabu , horze? bo też są całkiem fajne
Kaski z napisem jabu robi firma jabu 😉 Mam jabu deltę + już 3 lata i jestem bardzo zadowolona. Niestety przy jeżdżeniu 4 koni zaczyna mi się gotować w nim mózg, ale to chyba nie do uniknięcia we wszystkich kaskach tego typu.
Pojeździłam dziś nowym Champ'ie, z samego rana, więc jeszcze ciepło nie było - i to samo, włosy mokre po 45 minutach jazdy 🤔
A ja mam problem. Musze do srody koniecznie kupic kask i zastanawiam sie nad tattini pro i jabu delta +. Niestety tego drugiego nie mialam okazji przymierzyc ale jakos bardziej mnei przekonuje. Ktory ma lepsza wentylacje? Czy maja podobna rozmiarowke? Zmierzylam obwod glowy i wyszlo mi 58 (nie cale) a tattini byl dobry 59 🤔 MOze to dlatego ze te kaski sa bardziej okragle a ja mam waska i podluzna czaszke. CO radzicie?
Lotna przeczytalam calosc. Poprostu liczylam na to ze sa tu osoby ktore mialy stycznosc z tymi dwoma(trzema) kaskami i moga je porownac. CHodzi miedzy innymi o to ktory ma lepsza wentylacje, ktory jest praktyczniejszy, a ktory lepiej prezentuje sie na glowie.
Ja mam obwód głowy 56cm i Jabu delta+ rozmiar 56 pasuje idealnie. Ale bez mierzenia to zawsze loteria...
Ja zaś przy obwodzie głowy 57cm, musiałam zamówić ten kask w rozm. 58, właśnie dlatego, że mam wąską i podłużną czaszkę. Kask super idealnie niestety nie leży, tj z boków mam dodatkowe lufciki bo głowa mi do boku kasku idealnie nie przylega, a na czole aż mi się siatka z obicia kasku odbija, cale szczęście kask trzyma się na swoim miejscu, nawet przy gwałtownych szarpnięciach głową, no i wentylacja jest nawet ok, brak efektu wodogłowia, kask mimo że mam b. szczupłą i podłużną twarz wygląda po prostu ładnie 🙂 Więc jak piszesz - najlepiej przymierzyć 🙂
Jeżeli mas zproblem z dopasowaniem rozmiaru to polecam kaski Casco ponieważ one mają specjlalny system regulacji obwodu uprzęży wiec nie ma problemu zeby nie dopasowac rozmiaru. A same rozmiary kasków i ich zakres rozmiarowy dzieli się na S, M, L. Bardzo fajna sprawa ...ja mam z systemem Disc fit, a koleżanka z Zip fit czy jak to się tam nazywa i tez nie narzeka 🙂
szczerze nie wiem, bo to mój pierwszy choplin, ale chciałam kupować tattini i w sklepie sprzedawca polecił mi choplina. Mówi, że nie dość, że jest tańszy, to jest po prostu lepszy. W czym, nie wiem, ale chwycił za oko, a że jestem osobą bardzo niezdecydowaną jak mam już coś kupić, to po prostu stwierdziłam, że biorę. Odetchnę jak będę miała w rękach. Choplin jumping.
Kupilam Jabu VOlta + i jest bardzo fajny. Wedlug centymetra mam obwod fglowy 57 i taki tez wzielam kask. Jest wygodny, wyglada na glowie sto razy lepiej niz moja horka airstream, jest wyscielony taka fajna siatka wiec mysle ze bedzie ok z wentylacja. 😀 Mysle ze to udany zakup
Muszę się pochwalić! Mam taki -Troxel Sierra. Taki west kask. Dostałam do niego skórzaną torbę. Ma regulacje,dziurki na przeciąg etc. Troszkę dyniogłowy -jak to kask.