Forum konie »

Jeździcie w te mrozy??

U nas było jakieś -3st., śniegu na łączce dużo, niestety troszkę podmarznięty, ale zawinęłam nogale i koniut wrócił cało;] w związku z tym, że ostatnio tylko wietrzył tyłek na padoku cała jazda trwała jakieś 40 min, najpierw przecieranie szlaku stępem a potem na tym wydeptanym kłus i galop;] koniowaty się tak wkręcił, że w końcu zrobiliśmy też po dwa kółka na takim niewydeptanym, nie spocił się ale radochę miał niesamowitą;D do jakiś ambitniejszych zadań wrócimy jak warunki na to pozwolą...
a tereny... jak koń niewybiegany to ja go wolę do lasu sama nie prowadzić, bo głupie pomysły ma czasem;D
Ehh, a ja właśnie coraz rzadziej jeżdżę. Jestem JESZCZE rekreantką, ostatnio galopowałam na samym początku grudnia... 😕 W tym roku na konia wsiadłam tylko raz i to w teren na stępo - kłusa, w którym się kompletnie niczego nie nauczę... Ale to tylko dzięki wielkiemu zapałowi moich rodziców do podwożenia mnie do stajni. Ehh, może w ten weekend wsiądę. Wreszcie.
Na dolnym Slasku znowu piekna pogoda 🙂 wczoraj jeszcze snieg byl lekko przymrozony, ale dzisiaj juz puszek. Oby tak szybko nie zniknal 😉
Jutro w dolnośląskim ma padać śnieg i byc lekko na plusie - więc nie zapowiada się jakoś super 😉
Śmigałam w -18  🏇
Teraz mam 1 metr śniegu, więc jest Cudownie  💃  👀  👍
Jutro w dolnośląskim ma padać śnieg i byc lekko na plusie - więc nie zapowiada się jakoś super

no to extra  🤔

Dzisiejsze popołudnie:

faraa - jak pięknie, zazdroszczę... 🙂 Ja miałam w ten weekend do Kampinosu jechać, więc widoczki boskie... Ale niestety, kto ma prawo jazdy, ten ma władzę. 😕
Northern_Star - trzeba walczyć o to na czym Ci najbardziej zależy...
faraa - trzeba... ja już przedstawiałam w domu moją sytuację na wiele sposobów. Tłumaczyłam, że całe lato praktycznie jeździłam bez strzemion, żeby sobie dosiad poprawić i że trzy miesiące przerwy od galopu mi nie pomogą raczej w utrzymaniu tego dosiadu. NIC nie pomogło. Rok temu, kiedy jeździłam w tereny nie umiejąc galopować *nevermind...*, jakoś nie bylo żadnego problemu z jazdą, nawet przy -15. Teraz jest... i nie mam pojęcia, dlaczego 😕

żeby nie offtopować - jedna ze znajomych ze swoją półtoraroczną kobyłką uparcie spędza czas w stajni... Temperatura się nie liczy...! Przy końskiej przyjaciółce zawsze cieplutko 👍
faraa Zdjęcie robi wrażenie !!  😅  💃  👍  🙇
faraa- cudenko,niesamowity klimat🙂
tak... myślałam, że dziś po 2 godzinnym terenie w lesie zamarznę ^^
Faraa, cudo! Ja już sobie podkładam w głowie muzykę pod ten kadr i oczami wyobraźni wprawiam go w ruch...  😁 Bardzo dynamiczne ujęcie!
Jutro w dolnośląskim ma padać śnieg i byc lekko na plusie - więc nie zapowiada się jakoś super

no to extra  🤔

Dzisiejsze popołudnie:

faraa, nasz ukochany nieludzki doktor, jak i rowniez wasz ulubiony wet, bedac u nas ostatnio pokazywal mi film w telefonie jak powozil ta mega czworka podczas ostatniej wizyty u was.  po prostu wyl z radosci jakie to wspaniale konie.

gratulacje, mam nadzieje, ze sie wszystko uda z wyjazdami zagranicznymi🙂
faraa
🤔zok:   😜  😍 ależ to piękny widok   😍

edit;
zlikwidowałam cytat
faraa - serio chapeau!  cudowne wyczucie!

ale czy na prawdę trzeba cytować farę,gdy jej zdjęcie jest na tej samej stronie,i to dwa razy pod rząd?
u nas (na Śląsku) dzisiaj piękna pogoda, aż żałuję, że nie miałam aparatu przy sobie. Wybraliśmy się w teren, młoda na rudym  🏇, a ja z Bloomem (psem) i znajomymi chartami. Wracać się nie chciało  💃
ale wam zazdroszczę, mnie ten katar do szału doprowadza  👿 Coś czuję, że końcem tygodnia czmychnę do stajni na małą przejażdżkę po padoku  🏇 .
u nas (na Śląsku) dzisiaj piękna pogoda, aż żałuję, że nie miałam aparatu przy sobie. Wybraliśmy się w teren, młoda na rudym  🏇, a ja z Bloomem (psem) i znajomymi chartami. Wracać się nie chciało   💃

my też na śląsku no i proszę, jak skrajnie różna pogoda...
wendetta - tak to już jest z tą pogodą  😁
faraa fantastyczne.

wsiadlam dzis (chociaz juz przy lampie, bo po zmroku) - bo na jutro takie sniezyce zapowiadaja, ze nie licze na jazde...
faraa,fantastik!
dempsey - O nie, ja mam ambitny plan jutro pojeździć, zrobić kopyta, wymienic łęk w siodle i jeszcze wypastować cały sprzęt - a pewnie się skończy tak, że do stajni nie dojedziemy 🤣

zdjęcia faryy są zawsze tak fantastyczne, że tylko można piac z zachwytu 🙂
Faraa dawaj więcej zdjęć...  👍 są oszałamiające  😜
mnie się dzisiaj udało popracować z dwoma końmi i było mi strasznie gorąco  (kondycja zimowa) 🤔wirek: udało nam się popracować przed intensywnymi opadami, a koniska też nie narzekały  🙂 a teraz sypie w Krakowie solidnie...
Dzisiaj mnie tak zasypało, że nie dojechałam do szkoły, więc mam wolne  💃
Więc rumakom nie odpuszcze. Ale Siwy zadowolony z tych zamieci. Szaleju dostał  😁
A u nas odwilż. Jak strugałam dzis kopyta to aż sie zgrzałam i zasapałam 🙂 Na spacer z koniem poszłam tylko w bluzie - nie wiem co mi jest, że plus 3 stopnie traktuje jak lato 🤣
no plus 3 to upal wręcz 😉
Dzisiaj taka śnieżyca, wiatr i mróz dla odmiany, że ledwo do stajni doszłam z przystanku (w postaci bałwana). 🤔
Dobrze, że kowal dzisiaj był, więc jakoś pożytecznie dzień wykorzystaliśmy, bo nawet konia na wybiegu zostawić nie miałam serca. Stał z miną zbitego psa przy bramie (w grubej derce), więc po 5 minutach go zabrałam do stajni.
No i koń wreszcie rozkuty, więc będziemy mogli spokojnie śmigać po śniegu bez lodowych bucików 💃 Spadło dzisiaj chyba ze 20 cm, więc mam nadzieję, że się taka warstwa utrzyma. No i że konio pozytywnie zareaguje na ściągnięcie podków, nie będzie kuleć itp ... W razie czego zrobimy sobie trochę wolnego 😉
U nas pogoda fajna, -6, ale jakoś tak cieplutko, gdyby nie ten cholerny wiatr  😤
Ale fajnu, mięciutki puszek mamy na dworze  😎  Mam nadzieję tylko że moje zwierze mnie nie rozniesie ...
Dzisiaj taka śnieżyca, wiatr i mróz dla odmiany, że ledwo do stajni doszłam z przystanku

jestem w szoku, u nas dziś piękne słoneczko świeciło, aż żal było konia w boksie trzymać i rudy przed treningiem wyszedł na padok trochę połazić.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się