[quote author=Averis link=topic=15196.msg2277790#msg2277790 date=1422369104] Pialotta, no właśnie wolę bez futerka, bo trudno jest je utrzymać w czystości.
[quote author=ash link=topic=15196.msg2277807#msg2277807 date=1422370146] [quote author=Averis link=topic=15196.msg2277790#msg2277790 date=1422369104] Pialotta, no właśnie wolę bez futerka, bo trudno jest je utrzymać w czystości.
To jest takie coś jakby pcv, no takie coś z dziurkami trochę mi się kojarzy z takimi dawniej matami do łazienek. Ale nie obciera faktycznie i łatwo można wyszorować pod kranem czy samą szczotką z błota. Mi się go udało kiedyś dopaść na wyprzedaży za 70 zł. W zasadzie dlatego do kupiłam.
Averis, ja również mam ten pas z Deca, już ładnych parę lat i jest bardzo fajny, ostatnio go nawet wykorzystałam jako element szorów 😉 Mogę go szczerze polecić.
Tylko że York (full) jest stosunkowo mały i najniższe kółeczka wypadają dość wysoko (serio się zastanawiałam, czy to nie jakiś cob, jak założyłam...). Ten z Deca jest super, no i ma zdecydowanie lepszą regulację. U nas chodzi na folbluta ok. 165 cm w kłębie - ale grubawego 😉 i dwa konie po ok. 173-175, z czego jeden jest szczuplaskiem i go dopinam na ostatnie dziurki (popręg ujeżdżeniowy od siodła ma 60, też dość wysoko wypada zapięcie na przystułach; mógłby być spokojnie krótszy). Jeśli chodzi o podszycie popręgu - jakieś super miękkie nie jest (to nie neopren, chyba), ale folblut się obcierał we wszystkim (skóra, futro, cuda na kiju...) poza neoprenem, a w tym działa. Z tych, które wrzuciła Zairka - candy jest the best!
Info z Jarpolu na fb: "Wyprzedaż derek !!!! Od jutra zimowe derki padokowe z wypełnieniem 100 gram w cenie 200 zł !!!!! W cenie derki wysyłka kurierem !! Zamówienia przyjmujemy za pośrednictwem Facebook. Dostępne kolory czarny i szary. Lamówki do wyboru z szerokiej gamy dostepnej na stronie. Rozmiary 135, 145, 155. Liczba derek w ofercie ograniczona. Spieszcie się. Kto pierwszy ten lepszy !!"