Jeju - co tu tak cicho? Pijany jak bela - bardzo pijany Moja mama do mnie jak narzekam, że z jakiegoś powodu czegoś nie mogę- Jak gówno nie potrafi pływać to mówi, że woda rzadka. Jak mi zimno i się kulę- Nie kul się jak gówno w trawie. Jak chodze po domu w tę i we wtę - Nie lataj jak żyd po pustym sklepie ( to ostatnie też do telepiących się na koniu) 😉
'Z ciebie taka baletnica jak z koziej d*py trąba' - jak ktoś zaczyna się przechwalać 'Nie p**rdol, bo rodzinę powiększysz' - o kimś, kto używa 'ja p**rdole', 'nie p*rdol' jako przerywników 'Przeżywasz jak stonka oprysk'
lecisz w kulki jak m&msy-jak ktos olewa, kombinuje jak zrobic, zeby sie nie narobic nie kiziaj grzybów-nie alienuj sie, nie zamulaj, np w trakcie imprezy
nie ziewaj bo ci skarpetki widać nie krępuj się, szkoda sznurka żyje się tylko raz, potem się już tylko straszy... jeśli sądzisz ze wszystko jest możliwe spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi marihuana to jedyna trawa która może skosić ogrodnika
kilka mi znanych: TOASTOWO =chlaśniem bo zaśniem =jan sebastian BACH =jak mawiają francuzi, co stoi to do buzi
KONIARSKO = nie wal konia w lesie bo Cię poniesie = zaraz sie oźrebię (jak człowiek sie naje i już nie może wiecej) = rżysz jak stara kobyła (śmiejesz się) = kłuśniem bo uśniem (w terenie gdzie sam stęp) = galopniem bo zmokniem (w terenie gdy zaczyna padać)
W TRASIE = lecim na Szczecin, = pędzim na Będzim = mkniem na Śrem
OGÓLNE = niezły z niego herbatnik (o fajnym kolu) = ten to powinien często nad morzem siedzieć (o starym ramolu) - żeby sie do piachu przyzwyczajać = nogi jak u sarny ( takie długie?) nie takie owłosione = wyglądasz jak oblodra plamista
Dodofon superowe ! 😀 Uśmiałam się !szczególnie o waleniu konia w lesie 😂 A z toastowych - chlasniem bo zaśniem - znam inna wersję - chluśniem bo uśniem 🙂
i teraz z góry przepraszam za niecenzuralne, ale rozwaliło mnie to na łopatki jak usłyszałam od własnej mamy: o kimś takim niedorobionym: "Miękkim ch**em robiony" 😂
Jesteś cienki jak d**a węża = być kiepskim w danej czynności Dno i wodorosty = horror i tragedia Przeżywasz jak stonka wykopki = przeżywać coś zanadto O matko i córko obydwie dziewice = wyraz przerażenia/zaskoczenia itp Ile dałaś za sztyblety? - dwa razy Pokręcony jak barania sierść Jesteś pusty jak bęben Rolling Stone'sów