emade, ale związek to dwie osoby, wiesz? Nie pozwól zwalić na siebie całej winy za to, co się wydarzyło. Zobaczył, że może Cię obarczyć odpowiedzialnością- i to robi. Niektórych pasją jest wywoływanie poczucia winy u innych. A nie myślałaś ,ze może on chciał to zakończyć i teraz szuka tylko wygodnych wymówek?
Chuda, że co proszę? Wstydzi się, robi wyrzuty o to jaka jesteś, dyktuje warunki? Jaką pustą laleczkę, o czym Ty mówisz? Wybacz ilość pytajników, ale w głowie mi się to wszystko nie mieści. Nie pozwól się tak poniżać, dziewczyno!
Chuda z tego co tu opisujesz to wg. mnie była to słuszna decyzja. Zasługujesz na kogoś kto Cię będzie na rękach nosił a nie tak traktował jak napisałaś..
emade ale wy w końcu gadaliście na żywo czy on Ci to wszystko na gg napisał?
Chuda Facet zwyczajnie Cię stłamsił. Z tego co opisujesz rozstanie było najlepszym co mogło Cię w takiej sytuacji spotkać, ani przez moment nie powinnaś tego żałować. Poza tym nie wyobrażam sobie bycia w związku z osobą, która mnie nie szanuje. Przede wszystkim powinnaś czuć się dobrze sama ze sobą i sobie się podobać, a on powinien to w 100% akceptować, jeśli nie, za co wobec tego darzył Cię uczuciem? Za kolor włosów, ładne nogi? To on w takim razie jest pusty...
wiem o tym, że facet powinien nosić na rękach ale 2 lata i mieszkanie razem to jednak wiecie ciężko tak. wątpię, żeby się zmienił nie raz go o to prosiłam. No ale decyzja podjęta to podjęta. KONIEC
no i teraz 2 sprawa jak przeprosic dobrego znajomego ,którego zaniedbałam przez ten związek? On w tym momencie jest jedyna osobą która na żywo mnie pocieszyć
Jeśli to dobry znajomy, to po prostu odezwij się pierwsza, zaproponuj spotkanie i wszystko wyjaśnij. Jeśli zależy mu na znajomości z Tobą, to zrozumie 😉
idę się ogarnąć bo na 16 idę na rehabilitacje, chociaż tam mogę sobie humor poprawić bo mam świetnego pana fizjoterapeutę przy którym zawsze się śmieje
aha o to, że jestem pusta chodziło mi głównie o to, że zaczełam myślec o innym facecie, że może lepiej bedzie mi z innym
Chuda, Ty masz się podobać przede wszystkim SOBIE !! Nie jemu czy mamie, tylko SOBIE !! Ty się dobrze czujesz = dobrze wyglądasz. I to jest najważniejsze. On ma Cie kochać za to jaka jesteś, jakie podejmujesz decyzje i za osobowość. Czy masz krótkie włosy, czy długie, czy blond, czy rude...
emade Po prostu jest tchórzem i nie odważyłby się powiedzieć Ci w oczy, że nie chce z Tobą być. Z resztą klawiatura przyjmie wszystko, a kręcić i motać się podczas rozmowy na żywo nie jest już tak łatwo.
Chuda Nie ma absolutnie nic dziwnego w tym, że skoro nie byłaś szczęśliwa z jednym facetem myślałaś o innym. Poza tym to tylko myśli, przecież nie zrobiłaś nic za jego plecami.
Monny Dokładnie to samo pisałam kilka postów wcześniej 😉
emade to jeszcze dodatkowo o nim świadczy. 😵 nie obwiniaj się, jego zachowanie wygląda na 5 latka. nie potrafi normalnie się spotkać i pogadać -trudno. spotkaj się ze znajomymi, zrelaksuj, zajmij czymś i na pewno nie czuj się winna za całą sytuację :kwiatek:
zresztą podpisuje się obiema rękami pod tym co napisały dziewczyny przez ostatnie posty 😉
Ja mów mówiłam ze mam sie sobie podobać a nie komu innemu, choć fryzura mi się nie podoba 😁 ale to inny temat teraz mnie tylko czeka jutro spotkanie z nim, żeby mógł zabrać swoje rzeczy. Nie wiem czy mam sama go spakować czy lepiej niech sam to zrobi hmmm.
Chuda, sama to zrób a on niech to tylko sprawdzi. W innym wypadku będzie milion odwiedzin w celu zabrania maszynki/grzebienia/ czegokolwiek. A po co? A teraz dojdź do ładu sama z sobą, dzielna dziewczyna jesteś 😉 emade, trzymam kciuki za Ciebie.
Emade- chyba nie ma co prosić o rozmowy. Bo nic to nie zmieni, a z boku może to trochę wyglądać tak jakbyś się przed nim płaszczyła i prosiła. Odpuść sobie.
Chuda- jak dla mnie też podjęłaś odpowiednią decyzję.
Mój były nawet mi nie powiedział, nie napisał smsa ani na gg, dowiedziałam się od znajomych 😉 Więc źle nie macie dziewczyny 😂
Swoją drogą, to było najlepsze co mnie mogło od niego spotkać, mam teraz super faceta, którego nie zamienię na nikogo, i który mnie rownież zamieniać nie chce 🙂
Livia u mnie było podobnie , przestaliśmy poprostu sie do siebie odzywać i spotykać 😁 Ale chwała mu za to , bo obecnie jestem szczęśliwa a z nim chyba nie miałabym tej możliwosci 😉
Co to za fatum, że wszystkie się rozstajemy?! Taka byłam z nim szczęśliwa... gdyby nie jego wyjazd do tej Szwecji wszystko pewnie było by ok. Strasznie mi ciężko... ale licze na to, że jak wróci, to wszystko sobie wyjaśnimy 🙁
Co to za fatum, że wszystkie się rozstajemy?! Taka byłam z nim szczęśliwa... gdyby nie jego wyjazd do tej Szwecji wszystko pewnie było by ok. Strasznie mi ciężko... ale licze na to, że jak wróci, to wszystko sobie wyjaśnimy 🙁
u mnie to i tak jest prawie caly czas na odleglosc. prawdopodobnie my sobie tez powyjasniamy. zeby tylko faceci nie byli tak cholernymi tchorzami! :/
Chuda Odpowiedz sobie na pytanie dlaczego chciałabyś z nim być, czy nie chodzi przypadkiem o to, że boisz się zostać sama... Ja rozumiem, że byłaś do niego przywiązana i zależało Ci, ale patrząc przez pryzmat tego o czym opowiadałaś ja bym się nie zastanawiała nad słusznością decyzji.
Chuda, my patrząc z boku na Twój związek uważamy, że naprawdę nie warto tego ciągnąc. Skup się na swoim szczęściu! Nie daj sobie dyktować warunków jak masz żyć, jak masz wyglądać. On się nie zmieni.
wiem moje szczęście najważniejsze. wiem że będzie boleć ale przestanie prawda 😉 i uważam, że jeśli to jest prawdziwa miłość to ona i tak przetrwa a M. zmieni się, za parę lat możemy sie spotkać i uczucie wróci tego nie jesteśmy w stanie przewidzieć. Teraz mogę się np wyszaleć (bo jakby nie patrzeć mam dopiero 21 lat) i może znaleźć tego jedynego?
A ja nie wiem czy to do watku o problemach sercowych sie nadaje ale moze ku przestrodze zeby nie dac sie stlamsic i zawsze stawiac na swoim, ja swoj byly zwiazek opisalam strone czy dwie dalej, ktory czkawka odbija mi sie do dzis, co z tego ze mam kogos innego, co z tego ze jestem w ciazy jak moj byly systematycznie niszczy mi zycie tak jak obiecal po naszym rozstaniu. Nie dosc ze przez trzy lata mam wrazenie caly czas gdzies mnie oszukiwal finansowo to teraz jeszcze wymyslil ze jestem winna mu 2tysie i wypisuje do ojca mojego dziecka ze mam mu oddac bo bawimy sie jego kosztem, wczesniej az wstyd napisac przyszedl sms, ze moj facet za bardzo mnie pilnuje bo jak sie z nim spotkalam to mu nawet loda nie chcialam zrobic, ze dziecko jest jego i wogole no mowie wam mam dosc i nie mam pomyslu co z tym zrobic....a facet starszy ode mnie i to duuuzzzooo...