Forum konie »

KOŃSKA REWIA MODY cz. IV (sezon 2010)

no nie z powodu koloru napewno  🤣 tylko modelu , materiałów , wykonania  😉
wątek zamknięty
tunrida, ja za swojego Brillianta dałam 120 zł 😉
wątek zamknięty
a ja wole cottony... Bynajmniej po moim ostatnim brilancie to zwatpilam...toz to szmaciak!! zwatpilam... Mialam linda kupowac ale mi sie odechcialo....
wątek zamknięty
Cottony blakną, wycierają się i nigdy więcej nie chcę ani jednego.
Brillanta mam w planach, ale jak na razie żaden kolor mi nie leży.
wątek zamknięty
akzzi, a ja postanowiłam, że już oprócz niciaków cottona nie kupie.
Ale ile ludzi tyle będzie opinii.
Mając do wyboru dwa czapraki za tę samą cene prawie wybrałam ładniejszego Brillianta 😍
wątek zamknięty
brillant owszem ladny, nie powiem, bo mnie tez sie podobaja, ae ich jakos mnie zawidla...
wątek zamknięty
A ja Monny z niciaków też rezygnuję. Właśnie zamierzam wyprać swojego hazela i pozbyć się go. Też blaknie jak cotton i szybko się ściera. W nosie ich mam. No chyba, że powalą mnie kolorem na jesień i się nie oprę.

Akzzi- to Twoim zdaniem cotton ma lepszą jakość niż brillant? Czemu?
wątek zamknięty
Mi sie brillanty nie podobają, bo za taką cene wolę kupic pad anky na promocji.. ;p

Zastanawiam się nad jednym cottonem, byc moze nici, ale skoro mowicie ze to szmatka taka, to chyba nie warto...
wątek zamknięty
moze nie lepsza jakosc, ale chociaz cena jest bardziej adekwata do ich jakosci, niz cena brilatow...

Likier mam kika cottonow i jestem z ich bardziej zadowolona niz z brilanta, a przeciez rozia w cenie jest i to spora...
wątek zamknięty
ja uwielbiam brilanty, ale nie wiem chyba piorę jakoś źle (letnia woda w ręku  :icon_rolleyes🙂 bo już po pierwszym praniu jest taki bardziej szmatkowaty, tak skurczył się do środka.... Wy też tak macie? jak je pierzecie?
wątek zamknięty
Ja nigdy nie miałam, ale jak patrze na uzywane brillanty, to wygladaja jak szmaty.... Kawalek szmatki za cene padu..
wątek zamknięty
Pralka, 30 stopni, proszek  💃
wątek zamknięty
disco  to Ty w rekach....a gdybys zobaczyla po praniu w pralce...skurczyl sie i poprotu zeszmacil!! Moje Lamielle po itensywnym uzytkowaiu i czestym praniu w pralce tak nie wygadaja jak brillant....

EDIT:
"Pralka, 30 stopni, proszek"

i po kilku praniach masz rewelaynja, ale szmate do podlogi...
wątek zamknięty
podziwiam to ze komuś chce się prac czapraki w ręku  😉
ja wrzucam wszystko do pralki ( ochraniacze , kantary , derki , czapraki , podkładki , owijki) i nie ma zmiłuj  😁
wątek zamknięty
ja mialam kiedys czaprak nn, szary jak cotton eskadrona, mial chyba z pare dobrych lat i wygladal jak nowy po kilku praniach i ciaglym szuraniu, mial pare kulek przy popregu, ale to dalo sie ta taka maszynka usunac..
wątek zamknięty
Przez moje ręce też się przewinęło sporo cottonów i na żadnego nie mogę powiedzieć złego słowa. 😉 A nie cackam się z nimi, wrzucam na 50 stopni i nigdy nic im nie było. Zobaczymy co będzie po praniu Coriandera. 😁

tunrida - Twój Hazel jest DL czy VS? 😎
wątek zamknięty
akzzi, po jakiś 10-15 praniach nie narzekałam. 😉
Ciska, dokładnie. Jak koleżanka zobaczyła że wrzucam veredusy do pralki to myślałam że mnie pobije.  😂
wątek zamknięty
Mój Hazel to VS, ale najpierw musze go przywieźć ze stajni, uprać i zobaczyć jak się prezentuje i jaką cenę wziąść. Pójdę z nim do ogłoszeń.

Wiecie co? Jak tak czytam, to dochodzę do wniosku, że oprócz polopadów jednokolorowych to cały ten Eskadron to przerost formy ( i ceny) nad treścią.  😉
wątek zamknięty
tunrida, ja tam eskadrony lubię.
Cottony szczególnie. 🤣
wątek zamknięty
zuziasta to chyba trafilas na lepzy egzemplarz 😉 albo ja na jakis felerny hehe...

W kazdym badz razie ja zaczynam powoli eskadronowi "dziekowac"....;/
wątek zamknięty
Zuziasta- ale lubisz, bo uważasz że są dobrze wykonane, trwałe, czy po prostu korzystasz, że są najtańsze. (bo to też ważne, nie?)
Jak piszecie, że Brillanty po upraniu są gorsze szmaty niż Lamicelle, to ...ja sobie tego nawet nie umiem wyobrazić.  😲
wątek zamknięty
Derki są niby fajne, fajny polar i szalenie lubię ich romby, ale derka polarowa używana drugi sezon i to nie dość często i prana 2 razy, ma zardzewiałe sprzączki?? No sorrry, mam popreg zapasowy, zamiast daw-maga taki do ciurania co ma chyba z milion at kavalkade (od Koniczki :kwiatek🙂 i żadna sprzączka nie jest zardzewiała, wygląda jak nówka...

Nie wiem, czemu nie potrafią zrobić normalnych sprzączek, zwłaszcza, że  są to tylko dwie z przodu na klatę i do ogona...
wątek zamknięty
Pare lat temu Eskadron był nie do pobicia.
Teraz jakość strasznie podupadła  🤔
wątek zamknięty
akzzi, ja mam eskadrony tylko na zawody, także też inaczej niż ciuranie na co dzień. 😉
Treningowy silver też się dobrze trzyma. 😉
wątek zamknięty
tak szczerze, to patrząc to chyba wszystko spada... ceny rosną, jakoś spada, a oni wiedzą, że i tak kupimy 😉
wątek zamknięty
Ja tam nie cierpię jak ktoś mnie ma za jelenia.  🤔 Chyba Euro Star trzyma jakość, co?
wątek zamknięty
tak jest - marka ma taka opinie, że nawet kiepska jakość nikogo od kupienia nie odstraszy.

patrz - szaleństwo przed nową kolekcją  😎

ES zdecydowanie prowadzi 😉
wątek zamknięty
tunrida, ładne, nie zawiodły mnie, ładnie się układają, mają fajne kolory, mają cene adekwatną do jakości. Dla mnie 250 zł za czaprak to duuuużooo za dużo... 😉
wątek zamknięty
No, euro-star według mnie na prawdę trzyma jakość, świetne wykończenie itp. Widziałam derki i kantary i są na serio fajne, bryczesy także...
wątek zamknięty
mam bryczesy es i to były (dopóki nie zrobiła się duża dziura na kolanie, taka przetarta..) moje ulubione bryczesy,
kantar es też super poza tym, że te małe metalowe częsci które otaczają dziurki do regulacje rdzewieją (ale zauważyłam, ze tak się dzieje w większościa kantarów tych z 'chromowanymi' częsciami, bo te otoczki nie są chromowane tylko zwykłe)
uwiąz też fajny bo i karabinek bezpieczny i obrotowy 😉
pad es, narazie uzyty kilka razy ale wykonanie super

więc wydaje mi się, ze es zdecydowanie prowadzi 🙂

co do cottonów- nie przepadam- blakną, tracą kształt, mechacą się
miałam w sumie 4 i wszystkich się pozbyłam
brilianta miałam krótko trzymał się ok
teraz mam impulsa, bardzo go lubie mimo, że szwy w niektórych miejscach puszczają, trochę się skurczył i trochę sflaczał

anky ze standardu trzymają się bdb, jedną mam 1.5 roku drugą rok

i muszę pochwalić czaprak horze bo kupiłam w wakacje różowiutki z bordo lamówką, drobnopikowany za całe 40zł i trzyma się świetnie 😉
tak samo jak derka przejściowa w kratę- jedna z moich ulubionych 😀
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.