a ja wole cottony... Bynajmniej po moim ostatnim brilancie to zwatpilam...toz to szmaciak!! zwatpilam... Mialam linda kupowac ale mi sie odechcialo....
akzzi, a ja postanowiłam, że już oprócz niciaków cottona nie kupie. Ale ile ludzi tyle będzie opinii. Mając do wyboru dwa czapraki za tę samą cene prawie wybrałam ładniejszego Brillianta 😍
A ja Monny z niciaków też rezygnuję. Właśnie zamierzam wyprać swojego hazela i pozbyć się go. Też blaknie jak cotton i szybko się ściera. W nosie ich mam. No chyba, że powalą mnie kolorem na jesień i się nie oprę.
Akzzi- to Twoim zdaniem cotton ma lepszą jakość niż brillant? Czemu?
ja uwielbiam brilanty, ale nie wiem chyba piorę jakoś źle (letnia woda w ręku :icon_rolleyes🙂 bo już po pierwszym praniu jest taki bardziej szmatkowaty, tak skurczył się do środka.... Wy też tak macie? jak je pierzecie?
disco to Ty w rekach....a gdybys zobaczyla po praniu w pralce...skurczyl sie i poprotu zeszmacil!! Moje Lamielle po itensywnym uzytkowaiu i czestym praniu w pralce tak nie wygadaja jak brillant....
EDIT: "Pralka, 30 stopni, proszek"
i po kilku praniach masz rewelaynja, ale szmate do podlogi...
podziwiam to ze komuś chce się prac czapraki w ręku 😉 ja wrzucam wszystko do pralki ( ochraniacze , kantary , derki , czapraki , podkładki , owijki) i nie ma zmiłuj 😁
ja mialam kiedys czaprak nn, szary jak cotton eskadrona, mial chyba z pare dobrych lat i wygladal jak nowy po kilku praniach i ciaglym szuraniu, mial pare kulek przy popregu, ale to dalo sie ta taka maszynka usunac..
Przez moje ręce też się przewinęło sporo cottonów i na żadnego nie mogę powiedzieć złego słowa. 😉 A nie cackam się z nimi, wrzucam na 50 stopni i nigdy nic im nie było. Zobaczymy co będzie po praniu Coriandera. 😁
Zuziasta- ale lubisz, bo uważasz że są dobrze wykonane, trwałe, czy po prostu korzystasz, że są najtańsze. (bo to też ważne, nie?) Jak piszecie, że Brillanty po upraniu są gorsze szmaty niż Lamicelle, to ...ja sobie tego nawet nie umiem wyobrazić. 😲
Derki są niby fajne, fajny polar i szalenie lubię ich romby, ale derka polarowa używana drugi sezon i to nie dość często i prana 2 razy, ma zardzewiałe sprzączki?? No sorrry, mam popreg zapasowy, zamiast daw-maga taki do ciurania co ma chyba z milion at kavalkade (od Koniczki :kwiatek🙂 i żadna sprzączka nie jest zardzewiała, wygląda jak nówka...
Nie wiem, czemu nie potrafią zrobić normalnych sprzączek, zwłaszcza, że są to tylko dwie z przodu na klatę i do ogona...
tunrida, ładne, nie zawiodły mnie, ładnie się układają, mają fajne kolory, mają cene adekwatną do jakości. Dla mnie 250 zł za czaprak to duuuużooo za dużo... 😉
mam bryczesy es i to były (dopóki nie zrobiła się duża dziura na kolanie, taka przetarta..) moje ulubione bryczesy, kantar es też super poza tym, że te małe metalowe częsci które otaczają dziurki do regulacje rdzewieją (ale zauważyłam, ze tak się dzieje w większościa kantarów tych z 'chromowanymi' częsciami, bo te otoczki nie są chromowane tylko zwykłe) uwiąz też fajny bo i karabinek bezpieczny i obrotowy 😉 pad es, narazie uzyty kilka razy ale wykonanie super
więc wydaje mi się, ze es zdecydowanie prowadzi 🙂
co do cottonów- nie przepadam- blakną, tracą kształt, mechacą się miałam w sumie 4 i wszystkich się pozbyłam brilianta miałam krótko trzymał się ok teraz mam impulsa, bardzo go lubie mimo, że szwy w niektórych miejscach puszczają, trochę się skurczył i trochę sflaczał
anky ze standardu trzymają się bdb, jedną mam 1.5 roku drugą rok
i muszę pochwalić czaprak horze bo kupiłam w wakacje różowiutki z bordo lamówką, drobnopikowany za całe 40zł i trzyma się świetnie 😉 tak samo jak derka przejściowa w kratę- jedna z moich ulubionych 😀