Muszę się wam pochwalić, że chyba opanowałam szmatoholizm - a przynajmniej okiełznałam do wiosennych kolekcji. Tyle chciałam nakupić łezek eskadronowych z limited, tak się napalałam, a w końcu stwierdziłam, że wezmę tylko lavendera i koniec ze szmatkami na razie, bo mam to, co chciałam 🙂
po tym jak chodziły u nich cottony po 60 zł Eskadron chyba odmówił współpracy 😕 a wielka szkoda bo sympatyczny sklep no i dwa czapraki w cenie jednego 😁
Może tylko ja trafiłam na takie egzemplarze, ale jak wrzucałam do pralki cottony obsmarowane plamami od siodła, a od spodu poplamione końskim potem, to po praniu zmieniał się tylko zapach 🤔 bo plamy jakoś nie kwapiły się zejść. A próbowałam wielu metod. Uważam ze Eskadron jest mocno przereklamowany - chociaż nie ukrywajmy, kolory ma boskie 😍
no i tylko kolor jest wart tej ceny 😉 Powiem szczerze, że kupiłam pierwszego cottona TYLKO dlatego, że był po 60 zł w siodlarni, dla mnie tyle właśnie jest wart. 🙂 dodam jeszcze, że szmatoholik ze mnie żaden, bo ja nie zbieram firm tylko jakości, a to nie często idzie w parze 😉
hehe jakość cottonów jest jeszcze w miare-w miare, za to brillanty są mega beznadziejne - jedno pranie i metamorfoza o 180 stopni, z rozmiaru full na rozmiar pony, z czerwonego na majtkowy róż, z granatu na błękit itd 😁
medzik, rzecz gustu. tak naprawdę obie wyglądają super. ta zieleń na derze navy-green jest troszkę żywsza. nie taka pastela. czego nie wybierzesz będzie dobrze 😉 mnie się ta choco-marone szalenie podoba. ale jak patrzę na mojego konia. wyraz jego pyska. to nie widzę go w tak 'eleganckiej' postaci 😂
niektóre moje cottony też się od spodu nie dopierają do 'nowości'. ale z wierzchu zawsze. piore na 30 stopni. jasne czasem na 40 ale to jak je wyjątkowo upieprzę za przeproszeniem 😉 poza tym nie mam problemu z blaknięciem. raz yellowa prałam z odplamiaczem do koronek i bielizny 😁 może macie małe pralki i ten czaprak źle się tam układa czy coś? chociaż moja też wyjątkowo duża nie jest to nawet dzisiaj rano wstadziłam do niej fair playa razem z marone i oba ok po praniu wyglądają.
Naciau- Faktycznie kolekcje mają przemyślane ale wydaje mi się że ceny kompletnie nie adekwatne do jakości. Uważam że takie cottony warte są te 60zł nie więcej. Powiem szczerze że nie miałam jeszcze czasu rozdziewiczyć mojego polo padu eskadrona ale jeżeli po pierwszym praniu będzie wyglądał jak cottony to podziękuje 😁 Podobają mi się pipingi ES ale ciekawe czy też takie łaszki jak cottony po praniu?