Forum konie »

KOŃSKA REWIA MODY cz. IV (sezon 2010)

naciau lamówka, że się tak marszczy to standard, bynajmniej w tych "nowszych modelach" cottonów, a sam czaprak pomarszczony jest bo wydaje mi się, że ktoś go trzymał złożonego na pół i stad takie zgniecenia.
wątek zamknięty
no to nie wiem co to za cotton , wszystkie moje po praniu takie nie sa 🤔

wyprasuje go
wątek zamknięty
no to nie wiem co to za cotton , wszystkie moje po praniu takie nie sa 🤔

wyprasuje go

a ile masz cottonów tak starych jak ten?? Nie wiadomo ile razy był używany, prany.
wątek zamknięty
Moje tak nie wyglądają . Można spróbować wyprasować. W sumie ja zawsze prasuje . Mam dokładnie z tej kolekcji i aż tak pomarszczony nie jest 🙂
wątek zamknięty
Która kolekcja cottonów wypada najmniejsza? Bo wiem że mają różne wielkości..
wątek zamknięty
Ja sie w ogóle zastanawiam co skłoniło Eskadrona do zmiany przeszycia lamówek. te z dawnych kolekcji aż do jesień zima 2007 mają takie fajne płaskie lamówki, które się nie marszczą, a te "nowsze" są szyte tak na okrągło i strasznie się marszczą...

Dramka
już Ci kiedyś odpisywałam i wymieniałam nawet cottony które sa najmniejsze. Zadajesz już któryś raz to pytanie...
wątek zamknięty
A ja się boję, że się złamię, bo znalazłam ochraniacze idealnie pasujące do petrola i teraz za mną chodzi taki komplet  😵
wątek zamknięty
Visenna jakie pasuje idealnie  👀
wątek zamknięty
Nowa kolekcja Harry's Horse - kolor sapphire  😜
wątek zamknięty
Trolinka, PRASUJESZ czaprak? <zemdlałam> 😀
wątek zamknięty
ja jest tak pomarszczony , to sie nie dziwie
wątek zamknięty
Po co? 🤣
wątek zamknięty
nie wyobrażam sobie prasowania cottonów  😵 padu to jeszcze (chociaż ja swojego nie muszę) ale czapraki???

moje cottony nie marszczą się tak bardzo. może to kwestia prania/pralki?
wątek zamknięty
zeby lepiej wygladal a nie jak pomarszczona szmata....

Aga najstarszy mam nici marine i nic sie z nim nie dzieje  😉
wątek zamknięty
Pod siodłem i tak się rozprostowywuje. O lol 😀
wątek zamknięty
no sorry , ale wole zeby lepiej czaprak wygladal i dobrze lezal ,dlatego sproboje go doprowadzic do porzodaku poprzez prasowanko

ja go juz takiego kupilam , ale mozliwe ,ze ktos go w wysokiej tem.pral 🙄
wątek zamknięty
nie wiem czy prasowanie coś da... jeżeli lamówka zbiegła się w praniu to raczej nic i pozostaje ci się pogodzić z wyglądem czapraka.

za to mam sposób na czapraki które wyblakły. płyn do prania czarnego perły faktycznie się sprawdza i wyglądają lepiej 🙂 np. mój nougat wygląda teraz duuużo lepiej niż przed praniem 😉

nie wiem czy nie puścić w świat kolejnego eskadrona... co myślicie?
wątek zamknięty
Sei, jak dla mnie nie  😜
wątek zamknięty
sei, co to za kolor?
wątek zamknięty
yellow z moon
wątek zamknięty
Moja koleżanka ze stajni oddaje swój czaprak cotton do pralni i myślałam że jest  🤔wirek: ale gorzej mają Ci co jeszcze prasują czapraki  😵
wątek zamknięty
moje czapraki przestały mnie cieszyć  😵 to chyba przez tą pogodę beznadziejną i fakt że tak długo czekam na te z nowej kolekcji 🙁
najgorsze jest to że nie mam żadnego granatowego do codziennego tyrania... nici navy gdzie jesteś?  😕

breva, powiedz że chcesz to jest twój  😁 mam okres na pozbywanie się szmat. ale łezki browna nie oddam  😉

Dramka, oddawanie czapraków do pralni ma sens. mniejsza szansa że pralka umrze 😉
wątek zamknięty
Sei Ja chyba swoją pralke wykończyłam czaprakami i kaskiem  😁 W moim nowym domku bede mieć 2 pralki, jedna to ubranek końskich  😅

Ale koleżanka oddaje do pralni bo lepiej sie układa po praniu  😁
wątek zamknięty
też bym tak chciała. dwie pralki  🙄 a tak mama mnie goni. potajemnie pranie robię  😁 niestety czasem jakiś mały włosek gdzieś się zawieruszy i go znajduje  😵 wtedy jest 'wojna domowa'... no ale przecież despuś nie może chodzić w brudnym  🤣
wątek zamknięty
Ruda w lightblue.(owijki tylko na przodach bo na jednym tyle mamy duze AŁA)
A nizej dera SARM <3 (kolory troche przeklamane, bo swiatlo jakies krzywe ;p )
wątek zamknięty
czepiacie sie 🙄 , jak prasowanie ma sens i zrobi cos z czaprakiem to super
wątek zamknięty
Naciau, byleby nie pogorszyło sytuacji 😉

natt92, rudej super we wszystkim 🙂 zazdroszczę dralonu treningowego!
wątek zamknięty
Ja tam po każdym praniu końskich rzeczy nastawiam pustą pralkę na płukanko na 1-2 min i po krzyku. W domu mamy jedną pralkę, więc musiałam coś wymyślić. Przynajmniej nikt mnie nie obwinia o włosy  😀
wątek zamknięty
Natt92, niedobra babo! Pięknie  💘
wątek zamknięty
Moja mama sie bardzo nerwowała za wlosy i wgl xD a teraz zakupila dla mnie 2 pralke i jest cacy ;D
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.