naciau lamówka, że się tak marszczy to standard, bynajmniej w tych "nowszych modelach" cottonów, a sam czaprak pomarszczony jest bo wydaje mi się, że ktoś go trzymał złożonego na pół i stad takie zgniecenia.
Ja sie w ogóle zastanawiam co skłoniło Eskadrona do zmiany przeszycia lamówek. te z dawnych kolekcji aż do jesień zima 2007 mają takie fajne płaskie lamówki, które się nie marszczą, a te "nowsze" są szyte tak na okrągło i strasznie się marszczą...
Dramka już Ci kiedyś odpisywałam i wymieniałam nawet cottony które sa najmniejsze. Zadajesz już któryś raz to pytanie...
nie wiem czy prasowanie coś da... jeżeli lamówka zbiegła się w praniu to raczej nic i pozostaje ci się pogodzić z wyglądem czapraka.
za to mam sposób na czapraki które wyblakły. płyn do prania czarnego perły faktycznie się sprawdza i wyglądają lepiej 🙂 np. mój nougat wygląda teraz duuużo lepiej niż przed praniem 😉
nie wiem czy nie puścić w świat kolejnego eskadrona... co myślicie?
moje czapraki przestały mnie cieszyć 😵 to chyba przez tą pogodę beznadziejną i fakt że tak długo czekam na te z nowej kolekcji 🙁 najgorsze jest to że nie mam żadnego granatowego do codziennego tyrania... nici navy gdzie jesteś? 😕
breva, powiedz że chcesz to jest twój 😁 mam okres na pozbywanie się szmat. ale łezki browna nie oddam 😉
Dramka, oddawanie czapraków do pralni ma sens. mniejsza szansa że pralka umrze 😉
też bym tak chciała. dwie pralki 🙄 a tak mama mnie goni. potajemnie pranie robię 😁 niestety czasem jakiś mały włosek gdzieś się zawieruszy i go znajduje 😵 wtedy jest 'wojna domowa'... no ale przecież despuś nie może chodzić w brudnym 🤣
Ruda w lightblue.(owijki tylko na przodach bo na jednym tyle mamy duze AŁA) A nizej dera SARM <3 (kolory troche przeklamane, bo swiatlo jakies krzywe ;p )
Ja tam po każdym praniu końskich rzeczy nastawiam pustą pralkę na płukanko na 1-2 min i po krzyku. W domu mamy jedną pralkę, więc musiałam coś wymyślić. Przynajmniej nikt mnie nie obwinia o włosy 😀