Forum konie »

KOŃSKA REWIA MODY cz. IV (sezon 2010)

Klami ostatnie pytanie i już Cię nie męcze: równie większe co ripstopy?
wzięłam L, a koń nosi 155, zaczęły mnie dręczyć wątpliwości  😵
wątek zamknięty
disco, moim zdaniem sa tak pomiedzy. Wieksze niz polary, ale drobinke mniejsze od ripstopow.
Moj ma derki 155, ripstopy 145. Dralon 145 jest drobinke krotki na zadzie.
wątek zamknięty
Klami, na Twoich zdjęciach bardziej mi się podoba ułożenie cottona 😉

Na przyszłą zimę już wiem, że kupię ripstopa. W tym sezonie już się nie wyrobię. Jeżeli wymiana siodła dojdzie do skutku w takiej wersji, jak jest zaplanowana, to będę do przodu o 300zł. Odliczając popręg zostanie mi trochę kasy na... polopad? ochraniacze? Zawsze jest tak, że jak nie mam kasy, to podoba mi się wszystko, a jak mam to nie mogę się zdecydować 😁
wątek zamknięty
No i zgrzeszyłam 😡 Przez tę przecenę w Equi Shopie skusiłam się na derkę polarową lavender i kantar 😅
wątek zamknięty
fin, mnie sie max pod siodlem nie podoba. Dlatego nastepnych nie kupuje. Do tego mi sie nie dopiera.
Za to bardzo lubie cottony.
wątek zamknięty
Korsik, dla mnie climatexy sa najlepsze, mam granatowe i białe i są swietne po każdym praniu... Ale znalazłam fajny zamiennik, jak dla mnie są rewelacyjne jak za tą cene, można je kupić w amigo, podkładki firmy stallion,przód krótki, tył wysoki🙂 baaardzo fajne
wątek zamknięty
😅 BARDZO PROSZĘ O UWAGĘ OSOBY ZAINTERESOWANE PASIAKAMI Z NIEMIECKIEGO SKLEPU  😅

do sklepu wysłałyśmy łącznie 3 maile (Burza 1 po angielsku, ja przez koleżankę 2 po niemiecku). w końcu raczyli odpisać.

pytanie brzmiało czy mają 18 padów, z czego 6 różowych i 12 żółtych. jeżeli tak to jaki byłby koszt wysyłki do Polski.

odpowiedź brzmiała, że owszem, mają. koszt wysyłki to 27 euro (nie sprecyzowali czy od sztuki czy za całość, osobiście myślę, że chodzi o wysyłkę 18 sztuk).
daje to €21.40 za sztukę, przy dzisiejszym kursie NBP to ok 86zł. cena ta nie zawiera przesyłki z Warszawy do innych miast w Polsce. więc osoby z poza Warszawy, które nie będą mogły odebrać osobiście, muszą jeszcze doliczyć koszt zapakowania i wysłania (nie wiem ile to może kosztować, nigdy nie wysyłałam takich rzeczy; zgaduję, że ok 15zł).

sklep oferuje płatność paypalem  😅

kwestia przelewów na jedno konkretne konto pozostaje jeszcze do rozwiązania. ale ja z chęcią uzyczę swojego, tym bardziej, że via koleżanka mam kontakt ze sklepem, jak również mam dwa konta na paypalu 😉

jeszcze parę dodatkowych informacji.

1. do 1 lutego zbieram zapisy na PW. proszę podać imię, nazwisko, adres, kolor padu i ilość (kolory są 2: żółty i różowy http://horse-and-rider.reiterfachhandel.de/artikel213.html)
2. pierwszy tydzień lutego- czekam na przelewy
3. ok 8 lutego składam zamówienie
4. wysyłka- w zależnosci kiedy pady dotrą do Polski (pewno trzeba liczyc ok 2 tygodni)
5. osoby, które będą chciały odebrać osobiście płacą 86zł. osoby, które nie będą odbierać osobiście 100zł (14zł na poczet pakowania i przesyłki)

nie będę latać za osobami, ktore się wcześniej zadeklarowały. jeżeli komuś zależy to sam się do mnie odezwie. proszę nie bombardować Burzy PW. od kwesti formalnych jestem ja, Burza zajmie się wysyłką.

wątek zamknięty
Teraz ja potrzebuje pomocy. Pisalam w "derkach", ale potrzebuje odpowiedzi teraz a tu czesciej wszyscy zagladaja.

Chce kupic derke Eskadrona z herbem, ale nie moge sie zdecydowac czy L czy XL. A juz jedna mi sprzed nosa sprzatneli rano.
Derki potrzebuje do zakladania na sprzet. Polary Eskadrona zawsze biore XL, innych firm nawet 160. itp.

Edit..... juz i tak nieaktualne. :/
wątek zamknięty
Klami, ja mialam ta derke z herbem 155 i na moja kobylke byla za duza, ale za to w dralonie 145 toszke jej zadek wystaje ;/
wątek zamknięty
Ciekawe na jakim koniu oni tą rozmiarówkę wzorują 😉 😁
wątek zamknięty
przez ten cholerny watek powoli wraca mi ochota na szmatki  🤦  😤
I tak przez Was niedobre baby  🤬 zaczely mi sie podobac:
* ES Graphite/Blueberry/Offwhite
* ES Irish/Ebony
* Polarowa derka w romby (ta z fioletem) Eskadrona

A konia brak  🙁

Ja sie tak nie bawie  😤 Zabieram swoje zabawki i ide do domu. Foch z przytupem  🏇  😂

PS: Jak by moj narzeczony sie dowiedzial, ze tyle chcialabym kupic rzeczy, to by sie w glowe postukal, a potem mnie eksmitowal z domu  👀  😁
wątek zamknięty
Nasturcja mnie przez ogólnie re-volte (głownie ogłoszenia, ale i KRM) naszło na bicoroly od disco xD i co poradzić .. A tu np. jeszcze wyprzedaż w Equi Shopie i tak się kółko zamyka  👀 😁
A co do facetów (i rodzinki 😉 )to myślę, że większość ma takie problemy.. Niestety  🤣
wątek zamknięty
Medziiik no wlasnie, re-volta wciaga jak wir  😀iabeł: Jak wpadles, to juz nie wyjdziesz  😁  😉
A tak na serio, to szmatoholizm jest strrrrrraszny  🙄

PS. Wlasciwie, to ja szmatoholikiem nie jestem  😉 , bo mam tylko:
4 pady Anky
2 cottony Eskadrona
1 czaprak Horze (stwierdzila, ze sie go nie pozbede, bo ma taki ladny, zolty kolor  😀iabeł: )
W sumie 7 szmatek, wielkie mi co  😁

Pozbylam sie jak narazie 2 czaprakow i jeszcze 1 mam na zbyciu, wiec moze bym sobie cos dokupila  👀  😁
wątek zamknięty
Nasturcja ja to już nawet nie patrze na mine mojego faceta jak przeglądam ogłoszenia lub oglądam jakieś szmatki w necie  😁
Ja w sumie mam 2 derki dralonowe treningowe i coś ok 8-10 czapraków/padów głównie Eskadrona i dwa ES, ale problem jest w tym, iż 2 pady bicolor od disco prawdopodobnie będę brała + ew. zakup z niemiec jak mi się poszczęści za pośrednictwem abstrakcyjnej ok. 4 derek treningowych dralonowych i polo pad xD
I, że tak powiem przeraża mnie coraz bardziej fakt chęci kupienia więcej  🤔wirek: a po co? no po co?  👀
Szmatoholicyzm wciągaaaaa... i to aż za bardzo .. Łukasz wyśmiał mnie dzisiaj, że wole kupić kolejny czaprak/pad/derke niż np. jakiś ciuch (nawet niech będzie, że koński 😂 ).
Choć nadal namyślam się nad sprzedażą moich dwóch nowiuśkich z metkami i owijkami do kompletu padów ES Multistripe Umbra/Black? i niebiesko/szarego na poczet nowych nabytków, ale kurcze jakoś nie mogę no wrrr...  🤔wirek:
wątek zamknięty
gdzie moję kupić w mierę tanie owijki akrylowe (do 60zł)?? bardzo fajne były w tundrze, firmy kaja po 45zł ale jest końcówka kolekcji, zostało im pare kolorów i najprawdopodobniej nie będą mieć więcej  🙁  znalazłam też na okserze HH, ale jest mało kolorów

może wie ktoś gdzie dostać te owijki kaja? lub jakieś fajne, nie grube, nie cięgnące się polary pasujące do szmaragda i anky grey (lub o ton jaśniejsze)

Likier, a one się naciągają jak climetaxy czy raczej nie?

fajne promocje:
http://www.amigo-konie.pl/product_info.php?cPath=109&products_id=3977
http://www.amigo-konie.pl/product_info.php?cPath=109&products_id=3972

są też inne kolory
wątek zamknięty
a ja mam pytanie, kto ma pady Cottage Crafta.
jak dla mnie bardzo podobne do Anky.
i nie kosztują 200, a 120 zł.

może wielkiego wyboru kolorów nie ma... Jeszcze nie mam, ale niedługo się skuszę na zakup. Już go widziałam, głaskałam i był cudny.
Wezmę raczej czarny 🙂 ale niebieski jest też śliczny...

http://www.horseway.pl/Cottage_Craft_pad_dresazowy_czarny-991.html
wątek zamknięty
Medziiik, jak to jakim koniu... NA PIORUNIE 🤣
wątek zamknięty
A dostanę gdzieś owijki pasujące do Lavender'a? Czy zostają mi już tylko eskadronowe?  👀
:kwiatek:
wątek zamknięty
wątek zamknięty
Kiedy wejdzie nowy Eskadron, no kiedy ??

Fanga, no ja mam wlasnie tak samo z moim. Dlatego wiecznie mam problem.
wątek zamknięty
Mam sprawę czy bryczesy firmy Harry's Horse są dobre ?
Zapewne napisałam w złym wątku  :kwiatek:
wątek zamknięty
Klami, oby jak najszybciej, bo ja już nie mogę się doczekać 🏇 Mam kasę odłożoną na jednego cottona i kantar z uwiązem z nowej kolekcji, jeśli będzie coś wartego uwagi 😜
wątek zamknięty
a ja mam nadzieje, że nie tak szybko wejdzie  😁 bo teraz mam wydatek co się zowie naprawa laptopa, a później już mogła bym szaleć  :P
wątek zamknięty
W tamtym roku na początku pojawiła się koniec lutego-początek marca 😀
wątek zamknięty
mi by tak pasowało  😁
ciekawe, jakie kolorki będą  👀 tylko błagam, nic niebieskiego  😂 petrol, aqua, cobalt, sky to za dużo już

ejejej, bo mi się link zgubił - jaki jest adres tego niemieckiego forum? i najlepiej do odpowiednika wątku naszej Końskiej Rewii Mody  😁
wątek zamknięty
http://horseway.pl/Cottage_Craft_owijki_polarowe_jasnofioletowe-1061.html
http://horseway.pl/Cottage_Craft_owijki_polarowe_ciemnofioletowe-1062.html

Dzięki, tylko które lepsze teraz  🤔wirek:
Mam jeszcze jedno pytanie, ma ktoś zdjęcie Eskadrona vss pod prestige green star, labo chociaż może mi opisać jek się pod tym siodłem układa, czy w ogóle daje radę? Mieści się?

Mam nadzieję, że w nowej kolekcji nie pojawi się nic interesującego, bo zaraz wydam moją ostatnią kasę na Lavendera, a potem będę się zapożyczać na kolejne eskadrony. Maży mi się jeszcze pasiak z obecnej kolekcji, ale to tylko marzenia.  😁
wątek zamknięty
www.reitforum.de

wpisz w wyszukiwarkę ESKADRON, bo oni mają na każdą kolekcję kilka wątków 😁
wątek zamknięty
Korsik, całkiem fajnie się naciągają, może nie tak idealnie jak climatexy, ale jak dla mnie jak na tą cenę są bardzo fajne i o dziwo jakoś się tak mało brudzą🙂
wątek zamknięty
o jaaaacie... ale mam "dylemat" 😂

http://horze.se/product_info.php?products_id=14705&n=M1&ZS=al985m7o8gjc9s862s55n3m2e6 (brązowy)
czy
http://www.okser.pl/everline-tunel-na-popreg-keep-wool-soft-p-1617.html

biorąc pod uwagę, że futro na nachrapnik i pod siodło jest w kolorze naturalnym, to wygrywa naturalne
ale z drugiej strony obawiam się takiego wrażenia przepołowienia konia i przegięcia jeśli chodzi o ilość futer - wtedy brązowe, bo mniej widoczne...
jak myślicie?

😂 👀
wątek zamknięty
Fin ten okserowski wygląda na porządniejszy 🙂
Klami dziękuję  :kwiatek: teraz trzymam kciuki, żebym nie musiała sprzedawać zaraz po tym jak do mnie przyjedzie...

Dziewczyny macie pomysł jakie owijki do tego czapraka?

W zależności od światła wygląda na ecru/złamaną biel, albo bardzo jasny ciepły żółty. Przyszedł do mnie inny kolor niż zamówiłam i nie wiem co z tym czaprakiem jeszcze zrobić.
może nada się na zawody?

wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.