Forum konie »

KOŃSKA REWIA MODY cz. IV (sezon 2010)

[quote author=Ktoś link=topic=14623.msg448569#msg448569 date=1263978497]
Burza,no offence,ale mi przez noc polarowe derki schną bez problemu (co prawda w domu  :lol🙂..

no i stało się,kupiłam jednak:

prawie jak eskadron,ale kolor super,dla Centka na nowy sezon  🏇

[/quote]

że się zapytam..gdzie kupiłas i z a ile?
wątek zamknięty
na Allegro już któryś raz był 😀
wątek zamknięty
Pomóżcie, bo już sama nie wiem🙁 Korzystając z tego, że na allegro zostały wystawione dery Eskadrona za 150zł, pomyślałam, że sprawię jedną dla tego Pana:

A do wyboru są takie derki:
[[a]]http://www.allegro.pl/show_item.php?item=892985454&msg=Tw%C3%B3j[[a]]+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.
lub
http://www.allegro.pl/item890610546_nowa_derka_eskadron_polarowa_romby_kratka_okazja.html

W sumie jest jeszcze taka:
http://www.allegro.pl/item883993077_nowa_derka_eskadron_polarowa_l_145_chocopink.html
ale w rozmiarze 145cm. I zastanawiam się właśnie jaki rozmiar będzie lepszy, dla konia który nosi derki w rozmiarze 135, ale wiadomo jest to derka do stępowania po i przed jazdą także idzie na siodło, a nie chce żeby cokolwiek wystawało ale tym samym nie chce żeby była do ziemi lub wisiała na klacie.
wątek zamknięty
Eskadrony są rozmiar większe generalnie, mój nosi 155 więc biorę L 145. Nawet jeśli ma być na siodło to myślałabym chyba nad M jednak.
wątek zamknięty
Burza Dzięki :kwiatek:
wątek zamknięty
Ktoś ja mam identyczny czaprak Eskadrona i naprawde nie widze różnicy miedzy Twoim a moim , no oprócz braku metki  😉
wątek zamknięty
asds- tak jak fin mówi.

ciska - a traci kolor?łatwo się dopiera?bo to czaprak z przeznaczeniem na kross,a one mają cięzkie życie czasami 😉
wątek zamknięty
mój czaprak  ma juz 4 lata , katuje go niemiłosiernie , czasami po jazdach w lato to z niego cieknie jak go z konia zdejme ( moja koleżanka jak sie na rudej wybierze w teren po lesie na cross przez zwalone drzewa to koń wraca biały i mokry jak ściera)  i NIC ! super sie dopiera , nie traci koloru ani nie płowieje na słońcu   to chyba mój najlepszy czaprak  🙂 przetarła mu się lamówka no ale po tylu latach i po ciągłym tyraniu ma prawo
wątek zamknięty
**Ola**, romby ! 😀
wątek zamknięty
super,w takim razie bardzo się cieszę...brak metki jakos mnie nie przeraża 😉

a powiedz mi jeszcze - jak bardzo różni to się od eskadrona hazel - lub wprost ochraaniczy cognac?miałaś okazje porównać może?
wątek zamknięty
mam oba , zaraz Ci pokaże fotki hazela z owijkami horze i tego pomarańczowego + te same owijki  😉
tylko musze poszukać :P
edit:

wątek zamknięty
hmm,nie powinno być źle,do ochraniaczy które już mam 🙂  dzięki :kwiatek:

powracając do mojego wczesniejszego pytania - nikt nie widział owijek elastycznych w kolorze pomarańczowym 👀 ???
wątek zamknięty
nikt zdjeciami prahdy pomarańczowej i jagodowej na koniu nie poratuje : :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:

Jak jeszcze potrzebne do mogę wrzucić wieczorem  😉
wątek zamknięty
wrzuć, wrzuć i podaj rozmiar siodła na zdjęciu 🙂
wątek zamknięty
Szukając dery dla Rudzielca - natchnęłam się na http://www.allegro.pl/item893727548_derka_polarowa_eskadron_rozmiar_155_super.html
Burza - Piorunek w rombach wygląda genialnie i zainspirował mnie!! Jest przecudowny i choć mojego Rudego Bandziora kocham miłością wielką to chyba Piorek jest piękniejszy (chyba na pewno) 😡 - szkoda, że 155  🙁
Ola - Romby, Romby!

Edit - dopisałam i ortografy  🙄
wątek zamknięty
Amarotsa, ajajajj! 😀 ja bym mogła mieć dwie 😀

Dziękuje 🙂 czemu szkoda? idę na PW 😀
wątek zamknięty
[quote author=asds link=topic=14623.msg446072#msg446072 date=1263836895]
nikt zdjeciami prahdy pomarańczowej i jagodowej na koniu nie poratuje : :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:

Jak jeszcze potrzebne do mogę wrzucić wieczorem  😉
[/quote]

wrzuc, wrzuć 🙂
wątek zamknięty
**Ola**, a mi by się ten Pan widział w derce flax 🙂😉

Nie zauważyłam, żeby polary eskadrona były generalnie większe od standardowych rozmiarówek. Może o 5cm, ale nie o 10.
ripstopy i dralony - faktycznie, są większe.

Mój koń nosi normalnie derki 155cm. Derka w romby eskadrona 155cm zakrywa wszystko, jest długa, trochę wisi/ nieukłada się w klacie. Derka w romby 145cm jest kusa, w klacie do ideału mogłaby być troszkę większa...
wątek zamknięty
Jakby posiadacze polopadu Eskadrona w kolorze chocochip rozważali kupno belugi lub na odwrót: odpuście sobie. Kolory są identyczne. Różni się tylko kolor herbu. DLatego mój idzie na odstrzał.
Zaraz wam wstawię zdjęcie porównawcze
wątek zamknięty
m0niSka, wstawiałam już foty ale proszę

Jacson 145

Eskadron 145

Nie ma różnicy? 😉
wątek zamknięty
Burza, jasne, że jest, ale jak z rozmiarówką Jacsona? Moim zdaniem jest zaniżona. Miałam kiedyś derke o zgrozo 165cm na konia, który nosił normalnie 155cm.

Na Sama mam derke equi-theme też 155cm i długością jest taka jak polar eskadrona 155cm. Oczywiście polar jest znacznie dłuższy😉
wątek zamknięty
m0niSka, no właśnie do niczego więcej nie mam porównania bo zawsze miałam same Jacsony, teraz same Eskadrony z Jacsonami ( 155). 🙂

Ten większy Jacson 155 jest bez zarzutu.
wątek zamknięty
Jest straszna różnica w Eskadronowych polarach a innymi tego samego rozmiaru! Na Burzowym koniu, który ma szyjsko to wygląda ok. A na mojej prawie folbluciej klaczy ta dera wisi z każdej strony. Dlatego kobył zniszczył ją po 10 minutach użytkowania.
wątek zamknięty
pokemon, i dlatego Eskadrony w moment zostały maj preszys 😉 bo nareszcie są dość długie w dół, dość szerokie, dość długie na długość 😉 <masło maślane>.

Ale ja też nie wiem co oni mają za konie, że na zdjęciach katalogowych te derki są standardowej długości 😉
wątek zamknięty
Ku przestrodze😉 Od lewej: beluga, chocochip, brown
wątek zamknięty
Burza, ja pewna do tej rozmiarówki nie jestem, ale tak mnie się wydaje, że jacson zaniża. Jacsona kupiłam bo był w dobrej cenie, ale tylko rozmiar 165 i pamiętam, że się martwiłam, że będzie za duża bo koń nosił 155.. A tu się okazało, że w sam raz 🤔

Piorun w Jacsonie 155 wygląda w eskadronie 145.

Kurczę.. no zrobię w najbliższym czasie zdjęcia tej equi-theme,( tylko, że to przeciwdeszczówka, no ale w sumie chodzi o rozmiar derki) i wrzucę porównanie 155 eskadrona z 155 E-T.
wątek zamknięty
Ku przestrodze😉 Od lewej: beluga, chocochip, brown

no bez jaj  😲  😵 nie ma to jak różnorodność kolorów :P
wątek zamknięty
Yyy... noo nie wysilili się z projektem.. ale widzisz Lagun.. herb ma inny kolor 💃 czad 😀

Nie widzicie stopnia różnicy w odcieniu każdego z nich? I wy śmiecie nazywać się szmatoholikami?  🤣
wątek zamknięty
Przestań! Wydać ponad 200 zł dla innego koloru herbu?! 😵

😉

Najlepsze jest to, że na zdjęciach katalogowych czy tych na aukcjach Equishopu beluga wygląda na dużo ciemniejszą 🙄
Tak więc beluga pobędzie u mnie tylko tyle ile trzeba na znalezienie jej nowego domku i rozważam tez odstrzał brown, bo tez różnica tylko w herbie i lamówce 🙄
wątek zamknięty
Brown jest sza-ło-wy, bardzo mi się podoba 🙂

Nic tylko idę dziergać koniki Nici i herby Eskadrona 😁
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.