tunrida, Mamy bezterlicówkę, która ma mniejszy niż normalnie tunel na grzbiecie (pewnie zaprojektowany tak, bo siodło dopasowuje się 'na ciepło'😉. Do tego mam żel bez profilowania i czapraki mi nie podchodzą głębiej pod siodło (jak staram się wyżej upchać pad, to mam wrażenie, że jest go tam za dużo). Dlatego rozglądam się za profilowaną podkładką, pasującą nam pod to siodło. Na długość wzdłuż grzbietu pad wygląda lepiej niż Anka (i lepiej się układa). Na wysokość jest troszkę dłuższy od Anek.

A podobny jest jak Prahda
Jak skombinuje zadowalającą mnie podkładkę z "tunelem", to wszystkie pady mi się dużo lepiej ułożą. Zamawiając ten pad bałam się, że będzie olbrzymi - na mojej wiele szmatek tak wygląda jak np. ten hkm (szybko puściłam w świat ze względu na derkowatość ) mimo iż był pod zwykłym siodłem, to i tak był za wielki szczególnie wzdłuż grzbietu.

Już nie wspomnę o tym jak mi koń wygląda pod jaskółką 😁
Nirv, Nie oddam ! A sama to uważaj by Ci Twojego konia i jego paki nikt nie ukradł 😁
:kwiatek:
_kate, :kwiatek: Stanowczo pad zostaje u Poświatki. Podobno pasuje do jej koloru oczu ! 🤣
Azbuka, Mi już przed tamtą aukcją pad mieszał w głowie (tak w ogóle ze dwa lata mi się marzył, lecz był nieosiągalny), szczególnie jak usłyszałam o tej limitowanej edycji z herbem z konikiem. Zawsze chciałam szmatkę z tym konikiem z herbu, ale nie podchodziły mi barwy czapraków/ padów. A tak mam i irish i herb 🙂
A teraz podwójnie się cieszę jak patrzę na nowe IMO niewydarzone herby ES ( i wiem, że już nie będzie innego połączenia pasujących mi barw i tego herbu).
Burza, Miło, że kolorki się podobają 🙂 A z Poświatą tylko możemy pozazdrościć grzbietu Piorunowi, bo masa szmatek jest wielka dla nas.