Forum konie »

KOŃSKA REWIA MODY cz. IV (sezon 2010)

tunrida,
Mamy bezterlicówkę, która ma mniejszy niż normalnie  tunel na grzbiecie (pewnie zaprojektowany tak, bo siodło dopasowuje się 'na ciepło'😉. Do tego mam żel bez profilowania i czapraki mi nie podchodzą głębiej pod siodło (jak staram się wyżej upchać pad, to mam wrażenie, że jest go tam za dużo). Dlatego rozglądam się za profilowaną podkładką, pasującą nam pod to siodło. Na długość wzdłuż grzbietu pad wygląda lepiej niż Anka (i lepiej się układa). Na wysokość jest troszkę dłuższy od Anek.

A podobny jest jak Prahda
Jak skombinuje zadowalającą mnie podkładkę z "tunelem", to wszystkie pady mi się dużo lepiej ułożą. Zamawiając ten pad bałam się, że będzie olbrzymi - na mojej wiele szmatek tak wygląda jak np. ten hkm (szybko puściłam w świat ze względu na derkowatość ) mimo iż był pod zwykłym siodłem, to i tak był za wielki szczególnie wzdłuż grzbietu.

Już nie wspomnę o tym jak mi koń wygląda pod jaskółką  😁

Nirv,
Nie oddam ! A sama to uważaj by Ci Twojego konia i jego paki  nikt nie ukradł 😁
:kwiatek:

_kate,
:kwiatek: Stanowczo pad zostaje u Poświatki. Podobno pasuje do jej koloru oczu ! 🤣

Azbuka,
Mi już przed tamtą aukcją pad mieszał w głowie (tak w ogóle ze dwa lata mi się marzył, lecz był nieosiągalny), szczególnie jak usłyszałam o tej limitowanej edycji z herbem z konikiem. Zawsze chciałam szmatkę z tym konikiem z herbu, ale nie podchodziły mi barwy czapraków/ padów. A tak mam i irish i herb 🙂
A  teraz podwójnie się cieszę jak patrzę na nowe IMO niewydarzone herby ES ( i wiem, że już nie będzie innego połączenia pasujących mi barw i tego herbu).

Burza,
Miło, że kolorki się podobają 🙂 A z Poświatą tylko możemy pozazdrościć grzbietu Piorunowi, bo masa szmatek jest wielka dla nas.

wątek zamknięty
Dorotheah-ja bym nie liczyła, że po wymianie podkładki na profilowaną i upchnięciu padu w górę dużo się zmieni. No bo ile Ci się tam upchnie? 3 cm z każdej strony i raczej nie więcej, nie?  🙂
Poza tym..czy taki upchnięty pad nie będzie potem wyjeżdżał podczas jazdy? Pytam poważnie, bo nie wiem. Sama nie upycham, bo mam Matesa i może niby wyprofilowany, ale Mates leży na płask (bo tak nam potrzeba by leżał) i nigdy nie próbowałam niczego wpychać w siodło.

Jak Ci nie przeszkadza, że pad jest spory, to się nie łam !  😀 Ważne by Tobie pasowało, nie? Ja osobiście mam hopla na punkcie za dużych czapraków, ale to z powodu kompleksu kurdupla. A kolorystycznie jest SUPER.
wątek zamknięty
Ma toś fotki hkm liliowego (jasno fioletowy) w realu 🙂 ?

Prosze bardzo :

wątek zamknięty
tunrida,
Swoje pady/czapraki albo szybko opycham, albo mam długo. Parę z nich przeżyło moje siodło i to pewnie kiedyś będę musiała wymienić - a padiki będą. To ułożenie czapraka w tunel wg mnie sporo daje. Tak wygąda Anka w innym siodle, głębiej ułożona.

A tak inna Anka pod obecnym siodłem (większym o pół cala, długość tybinki jest niemal taka sama)

(Niedawno ułożyłam  Ankę bardzo mocno w nasz obecny tunelik i zostały ślady kurzu/brudu na szwie na grzbiecie. Patrząc na te ślady, wystraszyłam się, że mamy za mały tunel. Ale jak osiodłałam z Irishem tak jak na zdjęciu to śladów niemal nie było na górnej linii więc z siodłem jest ok, a tylko muszę wyważyć ile mogę upchnąć, by tez nie przesadzić)
My czasem tez mamy kompleksy małego konia (ma ok 165-8cm w kłębie), ale  też bez przesady jakiejś. Tu jeszcze fota Irisha z innej strony - bardzo rozmazana, ale widać, że chyba da się przeżyć z tymi proporcjami, a jakby jeszcze pad ułożyć głębiej to byłoby chyba ok.  😀
wątek zamknięty
Zdecydowanie dużo daje pod warunkiem że masz futerka pod siodła. Ja miałam tak zrobić ze swoim VSD ale nie wyobrażam sobie jazde bez futerka..
wątek zamknięty
Cross In granatowy

wątek zamknięty
incognito ja mam to samo. Od kupna mojego Yorka już mam kolejny nowy, ale i pozbyłam się jednego więc nie jest jeszcze tak źle ze mną  😁
wątek zamknięty
Azbuka  piękny  💃  a co to za owijki ? 
wątek zamknięty
Ciska, dziękuję. Owijki to szare Horze.
wątek zamknięty
Czarny BUCAS  🙂 Tylko fotka wyszła ciemna.. 🙄
wątek zamknięty
Dorotheah tez mam Irish'a i do niego sezamowe owijki i tez nie pasują idealnie 🤔 A Twoja konika uroczo wygląda w tym ES 💘
wątek zamknięty
Max Sezamowy na ciemno gniadym
wątek zamknięty
Dorotheah, no patrz a nie wygląda ta Twoja laska na delikatną i wąską 🙂

**Ola**, przecudnie! Uwielbiam takie beże 🙂

Ja w końcu po 3 dniach ogarnęłam zawijanie na podkładki na moim krótkonóżku, jestem z siebie dumna bo efekt zaczyna być do ludzi 😀
wątek zamknięty
W katalogu USG  sa pady identyczne jak bicolory eskadrona , tylko w 2 opcjach kolorystycznych  😉 
wątek zamknięty
Vuko,
Widziałam wcześniej, tyle, że skomentować nie zdążyłam- bardzo mi się u Was podoba !!! I cieszymy się, że Poświatka w padzie podoba się :kwiatek:
Z tymi owijami jest tak , że w siodlarni w jednym świetle wyglądają ok, a w świetle hali większa różnica jest, bo ten paseczek na padzie łapie więcej światła niż owije.

**Ola**,
Genialnie, ślicznie mu ! Kolorek bomba

Burza,
bo ona klatę głęboką ma tyle, że inaczej wyprofilowaną niż u Was. Popatrz jak u Was pięknie pad HKMu się układał, a u mnie jak dera, u Was też Anki totalnie inaczej wyglądają.

akzzi,
Śliczny, ukradnę 😉 !

Azbuka,
Bardzo elegancko.
Ach ciągnie mnie do cross inów. Tylko jakoś nie widzę w nich kolorku dla mojej. A i crossy są chyba większe niż strip iny..
wątek zamknięty
Przedstawiam mój ulubiony wiekowy Isabell Werth  😎

wątek zamknięty
Kurczę, mój granatowy IW się strasznie szybko zeszmacił.. 🙁
wątek zamknięty
**Ola** sam szyk!!
wątek zamknięty
Tak sie zastanawiam. Myslicie, ze ochraniacze ES z nowej kolekcji pasowalyby do koloru chilli Eskadrona ?
wątek zamknięty
A jakies ochraniacze> widzialyscie cos w podobnych kolorach?

http://www.lamri.pl/eskadron/eskadron-ochraniacze-flexisoft-przod.html
nr 16.
wątek zamknięty
Burza, Dorotheah, disco, Dziękujemy za komplementy  :kwiatek: :kwiatek:
wątek zamknięty
Ktoś wspominał o czaprakach USg bikolor 😉 i cena na pewno jest bardziej przyjazna

wątek zamknięty
Ktoś  tylko ta cena mnie odstrasza... Wolalabym jakis zamiennik...

**Ola**  mnie rowniez sie bardzo podoba ten komplecik. A czemu nie ma zdjec Twojego kasztana w kolekcjach?? w ogole nie wstawiasz jego zdjec  🤬
wątek zamknięty
Weronikaja wprawdzie nie mam wielu czapraków-hkm z taką elegancką lamówką jak jest w york'achi granatowego york elegance,a reszta pasuje tylko pod wszechstronne,a teraz mam ujeżdżeniówke,więc chce jeszcze co najmniej dwa 😁 beż i bordo 😀

Te euro stary i eskadrony jakoś mnie nie ujmują 😉 ale taki hkm liliowy jest dostępny w wersji ujeżdżeniowej?czy jedynie takie łezki?
wątek zamknięty
Argento ja właśnie je wczoraj zobaczyłam w katalogu , ciekawe jak z ceną aczkolwiek obie opcje kolorystyczne mi sie nie podobają  😉
wątek zamknięty
avero_2 - dziękuje  :kwiatek: Kolorek piekny...mam nadzieję, że na gniadym równie ładnie będzie wyglądał  😍 Teraz jeszcze bardziej będę się niecierpliwiła czekając na paczkę  😂

incognito - hkm drobnopikownay to ich najpopularniejszy model w x kolorach dostepny we wszytskich rozmiarach  😁 Ja zamówiłam w gnl zestaw czaprak+owijki za całe 126zł 😉
wątek zamknięty
Argento- szkoda, że mają lamówkę wokół. Moim zdaniem i paski i lamówka to za dużo na raz jak na jeden czaprak.  😉 Ale niech kombinują, niech kombinują.  🙂
wątek zamknięty
Może gdyby lamówka tak nie kontrastowała to byłoby całkiem całkiem.
wątek zamknięty
Mnie te pasiaste czapraki w ogóle nie zachwycają. Ale ja generalnie lubię czapraki drobnopikowane 🙂
wątek zamknięty
Hehe..Daniela, a ja nienawidzę. Zrobiłam jeden jedyny wyjątek dla niciaka.  😉
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.