Forum konie »

KOŃSKA REWIA MODY cz. IV (sezon 2010)

Pursat, dzięki :kwiatek: 🙂
wątek zamknięty
Pursat chcesz mi powiedzieć ze zgarnęłaś mi nugata 🤬 🤔 w weekend kolezanka miala mi go z tamtad zakupic 😵

Ktos wyslalam Ci Pw, doszlo? :kwiatek:
wątek zamknięty
Nowy herb ES jak dla mnie  jest oblechowy. Gorszego połączenia barw, wzoru chyba nie mogliby zrobić  🙄
Kolorki kolekcji - nic nowego. Chyba, że jeszcze coś fajnego pokażą.

Przejrzałam katalog Horze. Są praktycznie wszystkie barwy zbliżone do barw Eskadrona (choć wiadomo, że nie w tak rozbudowanych kompletach), oczywiscie tez masa stonowanych barw, oraz takie wiosenno-letnie ciekawostki:
- "Hortensja"  ( -ktoś niedawno szukał owijek - w Horze  są w  owije i ohraniacze skorupki) i kratka Hortensja/szary Paloma

-"Sunset Gold"  -żółty delikatny i ciepławy, coś w stylu gelb/straw

- "Peridot Green"  coś w stylu kiwi/pea na tej focie wpada mocno w oliwkę, na niektórych produktach jak kiwi.

http://horze.com/product_info.php?products_id=17067&utm_source=issuu&utm_medium=pdfcatalog&utm_campaign=hzsum2010
- "Mazzarin blue" - ten sam co na wcześniej wstawionej focie konia w derce

- róż "Calypso CORALl" w stylu 'Ankowej Alt Rosy w słońcu' (jest też czaprak w wersji DL )

http://horze.com/product_info.php?products_id=17097&utm_source=issuu&utm_medium=pdfcatalog&utm_campaign=hzsum2010
No i są bluzeczki w piękne romby.

A sama szukałam jakiś czas dery polarówki z jasno zielonymi elementami i w desperacji już mi chodziły romby Eskadrona po głowie. Na szczęście znalazłam polarówkę Horze w kratkę ( kratka  peridot i mazzarin blue pomieszana z białym  wydaje się zdecydowanie mniej oczodajna i milsza dla oka. Mam nadzieję, że podpasuje pod nasze kiwi  sesese  😜

wszystkie foty z www.horze.com

Argento
Niby nie ma czapraka DL hortensia , ale jest dwustronny pad DL w kolorze Black, z druga stroną w odcieniu  hortensja  🙂
http://horze.com/product_info.php?products_id=17049&utm_source=issuu&utm_medium=pdfcatalog&utm_campaign=hzsum2010
i fota pod siodłem w katalogu na stronie 103
http://horze.com/catalouge_reader.php?lang=en
wątek zamknięty
Nowy Euro Star
ebony/sezam/ivory

moje ulubione połączenie kolorów  😍 😍 😍 nie ma bata, będę musiała go kupić na Torwarze.
wątek zamknięty
navy/red

piękny  😍

- "Hortensja"  ( -ktoś niedawno szukał owijek - w Horze  są w  owije i ohraniacze skorupki) i kratka Hortensja/szary Paloma

ja szukałam i nabędę je na Torwarze  😉

- "Peridot Green"  coś w stylu kiwi/pea na tej focie wpada mocno w oliwkę, na niektórych produktach jak kiwi.

ładne to. Mam sentyment do Horze, więc może i ten kupię  😉 Ciekawe jak kolor na żywo wyglada, bo jeśli tak jak na zdjęciu, to jest juz mój  😀iabeł:
wątek zamknięty
Widzę że nowy katalog HORZE służy..😁  😀iabeł:

Torba na szczotki za ok 100zł  😎
wątek zamknięty
a mi sie ten rozyk ala alt rosa podoba 😵
ja tez lubie horze, doby sprzet w niewygorowanej cenie...derke zimowo-padokowa mam i jest cudowna, kaloszki trzymaja sie super, olowie mialam jakis czas i tez super 🙇

a te polo w romby jest boskie zwlaszcza hortensja z ala alt rosa, granat z blekitem i bez z brazem... 😜
wątek zamknięty

coś mi się ten napis nie widzi żeby był trwały, kolor super ale mogliby się ograniczać z wyznaniami.
wątek zamknięty
No właśnie ten napis taki z dupy strony 🤬, a szkoda, bo odcień czaprak ma cudny  😍
No i ochraniacze hortensja - ciekawe, czy pasowałyby do fioletowego stalliona  😜
wątek zamknięty
Jeszcze jest taka jaśniejsza "hortensja":

edit: Jednak po dokładnym przyrównaniu to niestety zwykły fiolet, dużo różniący się od tego drugiego. A szkoda bo ten biały napis imo w ogóle nie wygląda ...
wątek zamknięty
kolor tego Horze super  😍
ale ten napis... wszytko psuje.
wątek zamknięty
może będzie można go zdrapać  😁
wątek zamknięty
Dorotheah hmm jak dla mnie ten pad na lato trochę za gruby wolę cieńsze czapraczki tak jak np. ten w krateczkę. Ale i tak cos wezmę na próbę w tym kolorku to obfocę i pewnie sobie cos zabunkruje na ten sezon
wątek zamknięty
Dziewki !  😀 😀

widziałyści gdzieś nauszniki z kolekcji choco-pink ?? albo uwiąz ?  🤣 a moze jakiegos brillianta ?  😜
wątek zamknięty
Mia,
ten co wstawiłaś pewnie na żywo ma taki sam odcień . Horze ma niestety  na stronie pewne różnice tonacji na fotach (zresztą jak chyba większość firm). Dlatego lubię przeglądać cały katalog, z fotami w różnym świetle i na tej podstawie oceniać czy biorę dany kolor.
Na fotach w katalogu ochraniaczy hortensja  na nogach kolor identycznie wygląda jak Hortensja Anky (nawet mi przeszło przez myśl, czy nie kupić na zmianę z owijkami) za to już na stronie produktu, zdjęcie jest bardziej ciemne, kolor mniej nasycony. Podobnie jest z odcieniem peridot - kolorki wahają się od odcienia kiwi -pea, do bardzo nasyconej oliwkowej j.zieleni.
(napisy też mi się nie podobają, ale na tym czapraku z napisami odcień hortensji dobrze wyszedł)

Zairka
Ano fajny  odcień 😉 Tym bardziej, że Anka tylko w pewnym świetle tak wygląda, a ten czaprak tak cały czas 😁
No i jakaś alternatywa jest, herb tez ładny, owije są, wersja DL  też jest. 🙂
(tylko jak ktos będzie zastanawiał się nad różami to pamiętajcie, że Horze ma obecnie 2 odcienie i patrzcie dobrze na nazwy odcieni)
wątek zamknięty
Zairka - kto pierwszy, ten lepszy.

Zresztą:
jutro się okaże czy ujeżdżeniowy nougat trafi w moje łapy. 😍
😉

Equishop dodaje nowego Eskadrona na stronę, jest już kolekcja Bloom. Cottony po 115 zł... 😁
wątek zamknięty
true rider  😲
wątek zamknięty
co się dziwisz Tulipan? Jak nie masz takiego czapraka to jesteś false rider 😎 😵

z serii 'bądź widoczny na drodze' 😁 siatkowy Eskadron
wątek zamknięty
Dzieki dziewczyny  :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:

A co do HKM to właśnie już patrzałam i może uznacie mnie za nienormalną ale żaden kolor tak do końca nie spełnia moich oczekiwań 🤔wirek:.... bo w każdym coś brakuje , a to nie ten odcień albo nie ta lamówka i tak w kółko 😵 ...... a tak mi sie ten kolor podoba!!!!!!!!!!!
wątek zamknięty
Te różowe czapraki Eskadrona są tak jaskrawe, że zdziwię sie bardzo jak zobaczę w nich jakiegoś konia :P
wątek zamknięty
pandora, patrzałaś? 😁
mysle, ze jest tyle firm i tyle czaprakow, ze na pewno cos znajdziesz.  🙄
wątek zamknięty
Ja się tylko modlę , żeby  ten zielony okazał się bardziej stonowany i , że to tylko mój monitor tak przekłamuje  kolory.... nawet na reit forum jeszcze żadnych fot nie ma.
wątek zamknięty
Strucelka heh, życie ...  😂

Ta derka siatkowa Eskadrona mija się z celem.
Ma być PRZECIW owadom, a nie NA owady  😉
wątek zamknięty
Jak dla mnie ta kolekcja Bloom Eskadrona to jakaś porażka. Ni to ładne, nie eleganckie... Bardziej z cyrkiem mi się kojarzy. o.O

Za to na marine juz się czaję 👀
wątek zamknięty
Zamówił już ktoś z Was nowa kolekcje eskadrona z mustana? :> Jak tam wychodzi z płatnościami?
wątek zamknięty
Za to na marine juz się czaję 👀

Chyba na maritim  😂

Swoją drogą - fajnie,że zrobili nazwy kolekcji składające się z jednego słowa 😉
wątek zamknięty
Toć przecie i tak każdy wie o co kaman.  😁 Grrranaciki  😍
Jak widać nawet jedno słowo jako nazwa kolekcji też jest nie do zapamiętania...  🤣
wątek zamknięty
Jak tylko wrzucą na oksera nowe kolekcje to ten zielony trafi na pewno w moje łapy 😁 coś czuję, że ten kolor będzie pięknie wyglądał na kasztanie 😉
wątek zamknięty
A ja nabyłam kolejny pad... 🙄 Tym razem Eurostar Irish/Ebony/Sezam + owijki Eurostara również Sezamkowe.
Zdjęcia jakości komórkowej 🙄

I sam pad:

Myślałam, że ten herb będzie mnie drażnił, ale powiem szczerze, że nawet mi się podoba...
Moze uda mi sie zdobyć jakieś konkretniejsze foty, bo te robiłam sama telefonem, trzymając konia, bo już widziałam, że mu się oczka świecą i na bank pobiegłby do swojej końskiej koleżanki:P
wątek zamknięty
Kurde , a ja coraz bardziej zastanawiam się nad tym czy nie kupić sobie zamiast zielonego czapraka grafitowy albo granatowy ;/ i wtedy może ewentualnie zielony kantar i uwiąz ;/ kiedy ta kolekcja pojawi się w Krakowie ?;/
Może wy szmatocholicy  mi pomożecie kantar i czaprak miały by służyć na te dwa kucyki :
http://toporzysko.pl/Folwark/Sport/Article.aspx?id=268
http://toporzysko.pl/Folwark/Sport/Article.aspx?id=270
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.