Forum konie »

KOŃSKA REWIA MODY cz. IV (sezon 2010)

Mam mieszane uczucia co do odcienia tej Eskadronowej czerwieni. Na niektórych fotach  jest ona pięknym jasnym bordo, a na niektórych np. w katalogu -czerwienią o lekko pomarańczowym (koralowym?) odcieniu, co zupełnie do mnie nie przemawia. Przeciwnie. Przynajmniej od zakupów odpocznę  😎

Znalazł ktoś już foty nowych Euro Starów  i Anek ?  👀
(Anek poza linkowaną tu wcześniej fota ze strony Anky z przypuszczeniem, że to nowa kolekcja)

Co do tego owijania z wiatrem - to raz, że rzep może się "rozpiąć", gdy jest słaby, słabo przyczepiony, a do tego jeszcze np. koń o coś zahaczy/obetrze (co kiedyś widziałam), a dwa podkładki zakładamy w ten sam sposób-  "z wiatrem" (patrząc po zewnętrznej stronie). I zawsze układając początek podkładki w zagłębieniu  na ścięgnach i do tyłu, dalej na około. Jeśli mamy podkładki bez rzepów, można kawałek owijki podłożyć pod ostatnią warstwę podkładki ( to  sprawi, że owija będzie się dobrze trzymać podkładki nawet gdy nie zrobimy tej trójkątnej zakładki).

Jak mamy podkładkę z rzepem można , jeśli się da, tez kawałek owijki podłożyć pod ostatnią część podkładki, lub zrobić zakładkę o jakiej pisała Korsik, lub  przy pewnej wprawie po prostu owijać bez robienia wspomnianej zakładki (ja nigdy nie robię, bo to jedno zagięcie polaru mniej, a mimo to owije mi się nigdy nie rozwijają, nie spadają nawet jak zawijałam bez podkładów). Ważne by nie przesadzić z siłą naciągania (no i warto zawijać na podkładki ), ale i nie zrobić flaka.
Swoją potrafię zawinąć (bez "buły"😉 owijkami kucykowymi- 2 metrowymi (nawet na podkładki, dodające objętości), a standardowo zawijam owijkami 3,5 m. Przy dłuższych owijach zaczynam od samej góry (do dołu i  z powrotem, zakrywając każdorazowo ok połowy poprzedniej warstwy) przy krótkich od około połowy nadpęcia (zakładając każdorazowo około jednej trzeciej ostatniej warstwy- przy czym piszę około, bo to zależy od wielkości/grubości nogi).
A tak w ogóle jest to wyjaśnione w większości prostych książek  😉
wątek zamknięty
ja zawijam podobnie jak tulipan i kasska- wysoko- bardzo mi się podoba jak jest tak zawinięte. podkładek uzywam szytych na maszynie na własne potrzeby  😁 climatexy mam tak małe, że nic 'w całości' nie przykrywająi nie da się zawinąc wysoko, zeby było ładnie bo są za małe- nie wiem kto to wymyślił..

o- ja zawijałam kiedyś tak:

jako, że teraz uzywam oczodajnych niebieskich podkładek to zawijam całą górę, i wychodzi tak jak u tulipan lub kasski 😉
wątek zamknięty
ja mam takie najzwyklejsze bawełniane Tattini i sama sie zdziwiłam, ze pasuja  😁 i przody i tyly sa w sam raz

edit:
korsik,
co do tylow to zapewniam Cie, ze mozesz, a  nawet  powinnas sporo wyzej zawinac owijka..podkladki raczej sa ok

mi się nie podaboją jak tyły są AŻ tak wysoko, u tulipan mi się podoba, ale na wstawionym przez Ciebie zdjecie, IMO to jest juz przesada  😉
a  poza tym owijki by mi nie starczyło  😁
wątek zamknięty
starczyloby.
to albo rybki, albo akwarium, kup na tyly podkladki przeznaczone na przod 😎
zawijanie tulipan tez jest bardzo wysoko
wątek zamknięty
kasska, czytasz to co napisałam?? że nawet podkładki na przody są za małe na PRZODY  🙄
nie podoba mi sie jak zawijasz tyły, nie będę tak zawijać i tyle. Jak byś miała jeszcze trochę owijki to staw skokowy byś zawinęła...
Tak jak zawijam jest chronione, to co naważniejsze, nie robi się buła, jest wszystko równomiernie rozłożone, i wszędzie sa conajmniej 2 warstwy owijki. Tak jak ja zawijam nie starczyłoby owijki zeby zawinąć tak wysoko (tył) jak ty

dając instrukcję napisałam, ze tak zawijam ja, ale nikt inny tak nie musi zawijać
wątek zamknięty
wszedl do GNL-u nowy katalog HKM
wątek zamknięty
W sumie ja też zawijam bardzo wysoko 😉

Jakieś lepsze zdjęcie mam.

[sub]znowu ten nieszczęsny przód zjechał z kucykowej nogi ...[/sub]
wątek zamknięty
Wiecie może, w którym sklepie internetowym są dostępne od ręki pady Anky w standardowych kolorach?
wątek zamknięty
Ja też zawijam tak wysoko.
wątek zamknięty
a ja dorwałam toffi od Tulipana  :kwiatek: dla tej panienki:

nie mogę siędoczekać na paczkę.  😅
wątek zamknięty
Będzie super  😁
wątek zamknięty
kurcze, podoba mi sie bialy polopad i pasiak bialo-granatowy. i derka w romby. i kantar. fuck !  🤦
ale na szczescie dralon w krate jest brzydki 😀

btw, ciekawa jestem czy bedzie popyt na te derki
http://sprzetjezdziecki.com/pl,product,795727,eskadron,polderka,spacerowa,softshell,kolekcja,maritim,wiosna,lato,2010.html
jakos mnie nie przekonuje taki model. sprawia wrazenie jakby sie mial przesuwac. juz bym wolala zwykla, pelna derke zalozyc. no i cena  🙄
wątek zamknięty
Ja mam derke o takim kroju, ale polarową i świetnie się sprawdza na karuzele 😉
wątek zamknięty
Angeel Materiał soft shell jest drogi. Tylko do czego ona ma służyć?
wątek zamknięty
Ale fajnie , ta torba na owijki  z eskadrona tylko 55 zł  😅
wątek zamknięty
a ja mam owijki Lamicell i są rewelacyjne  😀
wątek zamknięty
Ale fajnie , ta torba na owijki  z eskadrona tylko 55 zł  😅

podlinkuj mi ta torbe  🤣  :kwiatek:
wątek zamknięty
wątek zamknięty
55zł? ja się spodziewałam 150zł  😁 na torwarze wezmę więc takie 2 czy 3  😅
wątek zamknięty
ja też się spodziewałam dużo większej ceny  😁 
wątek zamknięty
To zwykła torba eko z przegródką  🙄
wątek zamknięty
55 zł ?! Chyba to lekkie przegięcie  🤔
wątek zamknięty
Nie ma polo-padu w tym pięknym oczo-dajnym zielonym kolorku?  😕
wątek zamknięty
Z tego co widze ze kolekcji Bloom są tylko bicolory , nie ma polo padów... czy ja źle widze ? 🤔
wątek zamknięty
oto nasze nowe nabytki:

stripe-in

i półdreka dralonowa aqua-brown
wątek zamknięty
To czy jest on oczodajny zależy w dużej mierze od monitoru zauważyłam 🙂 dlatego jestem ciekawa jak będzie wyglądał w naprawdę :P ale nie ma chyba takiego polopadu.. W stripe-inie super a co do derki kolor super ale nie lubie tego fasonu.
wątek zamknięty
Forta obie rzeczy piękne. A stripe-in na Twoim koniu wyglada 100 razy lepiej niz na fotach katalogowych  💘
wątek zamknięty
O jak dobrze. Z tej kolekcji plum fuchsia NIC kompletnie mi sie nie podoba. Za stara jestem na takie oczojeb....ne kolory.
A z tej maritim podoba mi się i to nie do upadłego jedynie szary pad.
Uff... zaoszczędzę tym razem
wątek zamknięty
Forta - fajnie to wygląda 🙂
[sub]
przelew poszedł  😡[/sub]
wątek zamknięty
A Ja się zakochałam  😵 Zostaje mi czekać na promocje..
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.