Forum konie »

Kącik Rekreanta cz. III (rok 2010)

Pojadę teraz słynną wazeliną i powiem: Kasztankaija, Twoja kobyłka jest obłędna! Mój posturowo-odmianowy ideał! 😉

A mojego Fuksowego nie widziałam od soboty i zobaczę najwcześniej w czwartek... I szczerze tęsknię 🙁 Po 3 miesiącach bycia u niego praktycznie codziennie, tak mi jakoś... dziwnie.
wątek zamknięty
wendetta aaa jak miło 😍

prosze jeszcze jedno dziś - tylko nie patrzcie jak siedze, błagam  🙇

[img]http://[/img]
wątek zamknięty
kasztankaija- co to za siodło? Niezły ma brzuszek ta kasztanka  😉
wątek zamknięty
kasztankaija  🤔 🤔 🤔 kolejny dowód na to, że koń NN jeszcze wykupiony od handlarza może okazać się bardzo trafionym zakupem  😜
darolga oczywiście że Cię bardziej kocham!!!  😁 U szafirowej nie mogę nadziwić się, że doszła tak daleko u konia który ponoć "do niczego miał się nie nadawać"  👍

Ascaia dziękujemy za zdjęcia!!!

wątek zamknięty
Teraz wszyscy będziemy się usprawiedliwiać że to nie wazeliniarstwo? 😉 Nieważne, ale kasztankaija Twój koń ma obłędną jak dla mnie odmianę na mordzie 😉
wątek zamknięty
Muffinka dziękujemy, to zawsze pierwsza rzecz na która wszyscy zwracają u niej uwagę  😜
okwiat jestem zupełnie tego samego zdania  😉
busch Kieffer Lusitano, no brzuszek mamy, bo dopiero wracamy do pracy.

[img]http://[/img]
wątek zamknięty
kasztankaija ile ta ślicznotka ma wzrostu?
wątek zamknięty
ta ślicznotka niestety jest bardzo malutka, bo nie całe 160 cm  😕 👿
wątek zamknięty
A wygląda jak taki uroczy kucyczek  😀
wątek zamknięty
kasztankaija, wcale nie malutka, większa od Piorka 😀
wątek zamknięty
Burza,  hej o jakiej chorobie tam mówisz? mam nadzieję że nic poważnego?
wątek zamknięty
efka, poważnego, ale nie chcę nic mówić dopóki nie mam oficjalnej diagnozy na papierze... 🙁
wątek zamknięty
Alice,fajna historyjka 🙂
Mój zawsze rży i się pręży do tego przystojniaka w lustrze/szybie  🤣  Bym go tak do lustra nie dopuściła,bo by jeszcze rozbił z wrażenia  🤣
wątek zamknięty
U szafirowej nie mogę nadziwić się, że doszła tak daleko u konia który ponoć "do niczego miał się nie nadawać"  👍
"daleko",to znaczy gdzie?
wątek zamknięty
pod ruska granice
wątek zamknięty
pod ruska granice
no to faktycznie jest się czym zachwycać...
wątek zamknięty
Przepraszam, ale... 😉 wrotki jesteś wielki 😎

Dziś lonżując konia miałam wizję, że za parę miesięcy ja będę gruba jak beczka, mój koń dostanie brzucha większego niż miał kiedykolwiek, te resztki mięśni które gdzieś tam kiedyś miał mu znikną, będzie tylko chodził po trawie i tył...aż mi się słabo zrobiło. Nie mogę go przecież przez 9 miesięcy lonżować dzień w dzień bo mnie zabije 😉

Burza wszystko będzie ok. Póki nie ma wyników to się nic nie martw. Mówiłam Ci 😉
wątek zamknięty
Muffinka - a nie da rady oddać konia w trening/do jazdy/w dzierżawę jakiejś sensownej osobie?
wątek zamknięty
W trening i do jazdy nie bo mnie na to zwyczajnie nie stać. Juz drżę na myśl co bedzie po porodzie jak mi sie oszczędności skończą.
A do dzierżawy może i tak, ale skąd mam wytrzasnąć sensowną osobę? Trochę się boję oddawać konia komuś obcemu.
wątek zamknięty
Doskonale Cię rozumiem, tak tylko strzeliłam bo to chyba jedyne wyjście z tej sytuacji, w którym koń nie zostanie roztrenowany i nie będziesz musiała go codziennie przez 9 miesięcy lonżować  😉
wątek zamknięty
Wiem, bo też o tym myślałam i jak znajdę kogoś znajomego chętnego to super. To byłoby dobre i dla niego i dla mnie. Idzie lato, wiosna - koń pochodziłby w tereny. A musi bo mu palma odbija od stania. Dodatkowo kwestia finansowa też jest dla mnie ważna. Nic, zobaczymy.
Obcych z ogłoszenia się boję - mój koń jest specyficzny. Nie uważam że jakis super ujeżdżony i ktoś mógłby go zepsuć, nie, to nie o to chodzi. Ale on ma specyficzny charakter, a to można u niego łatwo zepsuć niestety.
wątek zamknięty
kasztankaija  👍 gratuluje.. nieznane pochodzenie może okazać się dobre
wątek zamknięty
Burza co się dzieje? Spowiadaj się szybko! 🤬 trzymam mocno kciuki!

A u mnie wczoraj znów była masakra 😵 w weekend chyba wybierzemy się w teren z moim trio, bo już nie wiem co robić. Belfast miał zły dzień, potrafię to wybaczyć 😉 Ale Jangal... dalej kołek, a oprócz tego wisi mi na ręce chyba ze 100kg 🙄 😵
wątek zamknięty
Muffinka moze rozpatrz takie rozwiazanie jakie ja wybralam
na samym poczatku ciazy roztrenowalam konia, jezdzac klusostepem a potem tylko stepem po placu
a nastepnie wywiozlam do pensjonatu ktory byl 3x dalej niz ten moj, ale za to 2x tanszy
konia odwiedzalam raz na tydzien, dwa, aby go dojrzec i powtorzyc dla pamieci cwiczenia gimnastyczne w stepie na lonzy. tak minela nam cala moja ciaza
nie wiem czy to nie lepsze rozwiazanie niz to, ktore przyjelam przy drugiej ciazy: kon w naszym stalym bliskim pensjonacie + osoba wspoldzierzawiaca + moj nadzor (a lepsze chyba dlatego, ze wspoldzierzawa zamierzona na 6mcy skonczyla sie po 3 i zostalam poniekad z reka w nocniku)
wątek zamknięty
Takiego rozwiązania nie chcę i nie mogę brać pod uwagę. Nie chcę bo wiem, że nie będę miała gdzie wrócić 😉 Nie ma u nas wolnych boksów, a chętni są. Nie chcę też dlatego że nie wyobrażam sobie zabrać Rubina z tego stada w jakim teraz jest - dopiero się przenosiliśmy i on mocno przeprowadzkę przeżył. Nie chcę fundować mu tego jeszcze raz (póki naprawdę nie muszę).
A przede wszystkim nie mogę tego zrobić ponieważ wiem że mi odbije 😉
wątek zamknięty
aha
no to musisz cos wymyslic
ciaza to jednak sprawa pierwszej wagi
powodzenia
wątek zamknięty
Burza co się dzieje?
wątek zamknięty
A wygląda jak taki uroczy kucyczek  😀

dla mnie z kolei wygląda jak niezły byczek 😁
Tak czy tak, jest CUDNA!
Kasztankaija, można wiedzieć jak się zwie? 😁 (i tak z ciekawości, jaki masz kask?)
wątek zamknięty
Burza, cos chyba pominelam czytajac watek. Co sie dzieje?

Dzionka, niedlugo wraca. 😉
wątek zamknięty
Alice haha 😀 Oplułam monitor przez twoją historyjkę 😂  😁

Kasztankaija pięknego masz konia 😍 I jak dla mnie to ona wcale nie wygląda jak kucyk,  ani nawet na swoje 160 cm 🤔 Taka...duża 😉
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.