Forum konie »

Kącik Rekreanta cz. III (rok 2010)

_kate i podobno juz ładnie nie będzie,a końcem listopada zapowiadają śnieg...
W sumie taka fajna mroźna zima nie jest zła.Oczywiscie z rozsądna ilościa śniegu.Chociaż w ub.roku tak dowaliło u nas,ze miałam problem z dojazdem do konia,za to wypady w teren były przeboskie
wątek zamknięty
Burza, Arimona, co smieszniej, nie mozna wjezdzac z nim w kaluze - bo gasnie. niestety juz kilkaktotnie mechanicy probowali znalezc przyczyne takiego stanu rzeczy, znalezc miejsce "przecieku", ale nic nie umieli zdzielac... rozrusznik dziala, tylko biedny Sebek nie zalapuje :/

oby jutro sie udalo.

wendetta, no wiesz, ja juz pare razy podobne rzeczy dementowalam. kujka jest od kujki ktora robi ko ko ko i wydziobuje ziarenka!
[img]http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:NskbZc3JyuIrhM:http://gospodakoko.pl/img/koko-o-sobie.png&t=1[/img]

xxagaxx a moze bardziej Coco?  😍

a pogoda? kijowa a jakze....
wątek zamknięty
kujka, zmień mechanika, serio.
wątek zamknięty
tulipan super, że wracacie do roboty 🙂 Powodzenia w powrocie do formy.
kujka Twój samochód zwie się Sebastian? 👀 Zaraz zaraz - zdałaś w końcu prawko?? 😜
darolga Korab wygląda pięknie 🙂 A jak jego zdrowie po wycieczce po okolicy?
amnestria a jak tam Twoje żołądkowe sprawy? Wiem co czułaś, bo w poniedziałek też się czymś zatrułam 🤔 I nie było to fajne :/
Co nie zmienia faktu, że we wtorek wsiadłam. Co chyba jednak nie było dobrym pomysłem 😁
By ewuś :kwiatek:
[img]http://i657.photobucket.com/albums/uu297/GosikaM/raven02.jpg?t=1290114182[/img]
wątek zamknięty
Kujka, też tak miała w poprzednim aucie. Okazało się, że to była cewka zapłonowa. Na jesieni gasł w kałużach, a zimą ostatecznie padł i trzeba było holować.

Raven, kawał chłopa Ci się z niego zrobiło! Już cysterna zaczyna znikać  🏇
wątek zamknięty
Halowcy nie narzekajcie na pogodę. Pomyślcie o tych co się pluskają w błocie.

Raven,  porządny kawałek koniska;]

amnestria wożę się na Falconie forumowej nyelle.
wątek zamknięty
Trochę tu wam pomarudzę.
Otóż stresuję się jutrzejszym dniem, bo mój koń będzie miał jutro nacinane podniebienie, które ma generalnie rzecz biorąc przerośnięte.

Już jestem cała w nerwach. W dodatku potem trzeba będzie mu to smarować solą, żeby nabłonek się nie odnowił i szybciej się zagoiło... Nie wiem jak to przeżyję, nie mówiąc już o nim... 😵

edit:literówka
wątek zamknięty
Raven, nie, ale to nie przeszkadza mi czasem prowadzic 😁 a tak powaznie - mam drajwera o dobrym sercu, ktory czasem ze mna jezdzi. nad prawkiem nadal hmm pracuje. ostatnio glownie nad znalezieniem czasu na jego zrobienie 😉
tak, moj samochod nazywa sie Sebek. jest niebieskim seatem. pordzewialym, majacym humory, powgniatywanym i porysowanym gdzieniegdzie... trzeba odlaczac akumulator, jesli chce sie go zostawic na dluzej niz kilka dni na parkingu, a ostatnio jeszcze skopal go kibol. no taki SEBEK. jakbys go zobaczyla, to bys stwierdzila, ze nie moglby nazywac sie inaczej. 😁
ale dosc o sebie, lepiej opowiedz co Wy tam robicie!
wątek zamknięty
Gosic, no stress! Chwilka zabiegu i będzie z głowy 🙂
wątek zamknięty
Burza -  :kwiatek:

Mam nadzieję, bo ostatnio zaczął gorzej jeść, sianem ma prawie pościelone, tak nie wyjada, a na jeździe jakaś krew z pyska i takie tam.

Odnośnie pogody, ja słyszałam,że od środy ma być śnieg. Przynajmniej w Kielcach. Zaczynam się psychicznie przygotowywać.
Chociaż nie mam nic przeciwko temu, żeby był sobie śnieg, nawet sporo, ale jednocześnie lekki mrozik i słońce. A zapewne będzie wersja odwrotna.
wątek zamknięty
wendetta, hahahahah 😀 szczypiorze ty! 😀

chyba powinnam się obrazić 😁

Kujka
, (taka od ko-ko :hihi🙂, poważka? Ślepota mnie już chyba na starość dopadła, albo pamięć jak zwykle dobra, ale krótka 😉 Moje skojarzenia lubią żyć własnym życiem 😁

Raven
, czemu wsiadanie nie było dobrym pomysłem?
wątek zamknięty
wendetta, powazka, jaszka oczywiszka (oczywiżka? :P ) 😁
wątek zamknięty
kujka, Sebek jest najlepszym autem świata!
wątek zamknięty
amnestria wożę się na Falconie forumowej nyelle.

a Falcon hasa po padoczku z moją sierotą  😀
mam nadzieje, że jak będę w Warszawie to uda mi się na Ciebie 'wpaść'  😉
wątek zamknięty
Edytka, przeczytała nie 'sierotą', tylko 'siostrą' xD Moja mina- bezcenna...
wątek zamknięty
kujka, Sebek jest najlepszym autem świata!

no chyba srautem 😉
a tak powaznie, to az sparafrazuje czyjs opis: sebek to nie imie, sebek to... chaRRRakter  😂
kto widzial, ten wie. a kto siedzial, ten nie zapomni go do konca zycia  😜
wątek zamknięty
kate dokładnie! 😅 Nareszcie wychodzimy powoli na prostą z naszą tuszą 😀 Żeberka znikają, a brzuchol nie jest tak wypchany 🙂 Możę dostanę od ewuś jeszcze jakieś zdjęcia do porównania, bo w galopie tak tego nie widać 🙂
Bo jak patrzę np. na to zdjęcie to łapię się za głowę 😵 - Tutaj dopiero wracaliśmy do siebie po kastracji.
[img]http://i657.photobucket.com/albums/uu297/GosikaM/DSCF1700.jpg?t=1290116665[/img]

szam dzięki :kwiatek:
wendetta nie było dobrym pomysłem, bowiem cały dzień wcześniejszy kłóciłam się ze swoim żołądkiem i żegnałam jego treść 😉 I jakoś niespecjalnie mi na drugi dzień przeszło 😁
kujka hehe właśnie jakoś Sebek wyjątkowo pasuje i kojarzy mi sie z niebieskim złomkiem 😀 (odezwała się ta co dopiero wstawiła zdjęcie niebieskiej cysterny 😎 )
Co robimy? Próbujemy sie dogadać :P
ja sie pytam sie: kiedy-jedziecie-na-zawody?? 🤬
wątek zamknięty
A ja jutro chyba kupię sobie odblaski 😵 bez auta, na piechotkę, w brązowym płaszczu, po ciemku 3 (?) km, mgła i droga momentami na jeden samochód. Tak strasznie się bałam idąc do stajni, że albo przestanę jeździć wieczorami, albo zacznę się z kimś umawiać, żeby mnie woził.

Odblaski, migacze rowerowe, lub opcja inna: kupić rower za 50-100zł, płacić gospodarzom na rogu 20zł miesięcznie za możliwość parkowania u nich i dojeżdżać na rowerku, albo hulajnodze, tylko kółka musi mieć duże  😂

Ej, co wy tak, ja też zatrułam się czymś! 🤔

widzieliście kto wrócił na voltę (patrz ZNK)?
wątek zamknięty
kujka, no raczej, że nie zapomni 😎
cieciorka, ja coś nie kojarzę tej zacnej postaci. Któż to?
wątek zamknięty
Averis, Zirael.
wątek zamknięty
Burza, a, chyba że tak 😉
wątek zamknięty
ok, będę niedyskretna i spytam się o co chodzi z tą Zirael?  👀 😁
wątek zamknięty
ententa,  swego czasu znikła, a teraz powróciła  😉
wątek zamknięty
kujkamoze i tak 😉 ale ten avatar chyba bardziej odjechany 😀 Zresztą po obejrzeniu jej biografii chyba nie chcę się zbytnio z nią utożsamiać 😉

Powiem wam że ja wygrałam jeśli chodzi o problemy z samochodem. Po kilku bardzo długi godzinach na uczelni, dotarłam pod moje autko szczęśliwa że wrócę do domu, a tu guzik, samochód się nie otwiera. Pilot od alarmu nie działa (tak myślałam) sklęłam mój samochodzik niemiłosiernie, za dużo elektroniki i później dupa, człowiek nie ruszy samochodem. Patrzyłam jak odjeżdża na lawecie do warsztatu i wróciłam taksówką. Zadzwonił do mnie mój ojciec i poinformował ze to wcale nie głupi samochód i głupi alaram tylko złodzieje. Ktoś próbował mi gwizdnąć samochód spod uczelni!!! I alarm się tak zblokował ze ja nie mogłam go wyłączyć. Gdyby nie to że jest zamontowany inaczej niż tradycyjne alarmy wciąż mam czym jeździć.

Raven ale chude zwierzątko  😂
wątek zamknięty
Raven, ale piękna beczułka !!

A słynna Zirael chyba zaraz znowu zniknie. Hehe.
wątek zamknięty
mam obiecaną wam daaaawno temu fotkę z drapania Kasza w uchu 🤣

fot. abre

a tutaj widac z jakim szałem mój wygłodzony koniczek rzuca się na kostkę cukru 🤣 normalnie całą rękę połyka 😁

fot. abre

i jeszcze jedna fajna fotka Kasza jest tutaj: [url=http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,35683.msg775689.html#msg775689]http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,35683.msg775689.html#msg775689[/url] 😀
wątek zamknięty
caroline Ty wiesz, że ja go uwielbiam  😜
wątek zamknięty
A słynna Zirael chyba zaraz znowu zniknie. Hehe.

chyba już zniknęła :/

Caroline - Kaszka [ostrzegałam  😎]  super wygląda ! 🙂  😍 Dawaj więcej, bo strasznie skąpisz :/
wątek zamknięty
Cieciorka good idea 🙂 jak wrócę do domu (tak- wlaśnie mam zajęcia) to uderzę na pw bo mam parę pytań

a tak a propos zatruć, okazało się że jednak złapałam rotawirusa (Mąka miała rację 😉). Wiem to stąd, że wszyscy domownicy rozłożyli się zaraz po mnie.
wątek zamknięty
3 z dzisiaj 🙂 Musze dorwac kogos kto mi jazdy bedzie regularnie prowadził, bo moje ręce i mój dosiad zaczynaja żyć wlasnym zyciem, od kad bardziej się skupiam na koniu niz na sobie 😉

foto by: Magda U.
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.