Forum konie »

Kącik Rekreanta cz. III (rok 2010)

tulipanfull profi koniska 😜
katewygląda na sporego 😉 i wyładniał od czasu kiedy dawałaś ostatnio foty 😀
wątek zamknięty
Cieciorka postaram się coś nowego zrobić 🙂
incognito  :kwiatek:
wątek zamknięty
Burza, nic sie nie denerwuj. Wszystko pojdzie gladko !

_kate, ej...no wcale nie jest az taki ogromny. 😉

xxagaxx, wiesz, dla mnie tez on jest normalnych gabarytow.
Tyllko tak tu czytam jak dziewczyny pisza o gabarytach swoich koni, przypominam sobie jaki rozmiar derek kupuje i hmm..... no calkiem duzy chlopak jest.

Bee., hehe... Merci.  :kwiatek:
wątek zamknięty
Apropo rozmiarów to miałam niezłe zdziwko jak kupiłam na Waldka 145cm derkę i nie mogłam jej zapiąć. Wydawało mi się, że będzie dobra, a tu pół zadu na wierzchu i cała klata goła. On ma ok 174cm wzrostu i jest dość szeroki:

Na szczęście ja mam dość długie nogi w stosunku do tułowia i nie widać jego wzrostu prawie w ogóle 😉

Zresztą z Lino jest to samo. Nie jest wysoki 168cm, ale jest długi i te proporcje jakoś dziwnie wychodzą.

No i Rosa ... Z tą to już kompletnie jest jakaś maskara. 166cm i derki 166, które są za długie bo 155 w szyi zapiąć to jest wyczyn 🤣

wątek zamknięty
tulipan na takiego wielkoluda kupiłaś 145? To mała okrągła Kluska co ma 1,60 w kapeluszu nosi 155, bo inaczej cały bebzon na wierzchu🙂
W ogóle przepiękne te twoje koniska a Lino po prostu bossski;]
wątek zamknięty
tulipan, no to ja na mojego kupuje 155 / 160 zaleznie od firmy. Krotki jest grzbietem, wiec mu mniej lub wiecej wisza z tylu. A mniejszej (145) nie zapne na klacie. 150 zapne na sile, ale kon wyglada jak spetany.
A wszystko przez to, ze chlopak ma szyyyyyyje i klaaaaaate.
wątek zamknięty
Mój ma niby 163 w kłębie, a derki musi nosić 155-160 😉
wątek zamknięty
Klami, fin dzięki za kciuki bo się przydały!

Własnie wróciłam z zawodów i jestem baardzo zadowolona. Tzn z Dukata, ze mnie nie. Strasznie mu przeszkadzałam ale udało nam się przejechać 2 razy na czysto z 7 i 8 czasem. W sumie to nasza pierwsza wspólna L, więc super!
Już się nie moge doczekać kolejnych zawodów.  🏇
Niestety zdjec nie posiadam bo jakoś chętnych do robienia nie było 🙁

tulipan Lino jest taki... idealny 😍
wątek zamknięty
Burza wiesz że tym dziewczęciem które dzisiaj poznałaś jestem ja? Dopiero jak wyjechałam ze stajni to mi się skojarzyło 😀
wątek zamknięty
co prawda zadko sie udzielam, ale dzielnie czytam 🙂

Klami milo widzec was znowu pod siodlem 🙂

niesmialo wrzucam 1 Ruda z dzisiejszego czyszczenia przed jutrzejszymi zawodami 🙂

wątek zamknięty
Losiapowiedz coś więcej o konisku 😉 bo wgl Cię nie kojarze 🙂

Dziś wypuściłam czubka i chciałam poganiac po małym padoku,ale że on wprawiony w skokach to mi wyskoczył
na drugi padok,więc chciałam go przegonic tam,to wskoczył z powrotem na większy,zawołałam brata zeby
zrobił zdjęcie,gdyż spodziewałam się ponowanego wyskoczenia,które zostało uwiecznione...
I powiedzcie mi jak ja mam go puszczac jak on skacze w te i z powrotem jak mu się podoba?
Zawsze musze byc przy nim,dzis ogrodziłam mu jeszcze kawałek,gdzie była wysoka trawa,ale mimo to
musiałam przy nim byc,bo szalał przez szum dochodzący z festynu.Z jednej strony to całkiem fajne miec
skocznego i chętnego do tego konia,ale z drugiej to dosc problematyczne.
wątek zamknięty
matko ale tych stron naprodukowałyście dzisiaj 🙂🙂

Przybywam z Szoguniastym na życzenie 😉

reszta w ZNK 😉
wątek zamknięty
Debbardzo ładnie i elegancko 🙂 kask 😀iabeł:
wątek zamknięty
incognito, kask zakładam zawsze na skoki i w teren.
wiem że na płaskim także może się coś "nie udać" ale mam naprawdę mega grzecznego konia.
wątek zamknięty
incognito tak jak mowie, rzadko sie udzielam 😉

konisko to 5 letnia kobylka, 174cm wzrostu 😵 jak to ja zawsze na nia mowie... jest taka... smieszna 😁 bawimy sie w sport, skoki
z racji tego, ze dzisiaj w koncu dorwalam fotografa, jeszcze jedno i uciekam 🙂

wątek zamknięty
ja proponowałabym dać sobie spokój ze zwracaniem każdemu i wszędzie uwagi na kask.
zdjęcia śliczne! Szogun wygląda na takiego konia pod którym takie jak ja mogą przejść bez schylania się.
A nawet z podniesionymi łapkami!  😉 😉 😉

Łosia, trzymam kciuki! Powodzenia  🙂
wątek zamknięty
_kate, myslę że jego gigantyczny  brzuch skutecznie to uniemożliwi 😉 mierzyłam go 2 lata temu i miał 172.sądzę, ze jeszcze trochę podrósł od tego czasu..
wątek zamknięty
katemoja uwaga była pół żartem pół serio na co wskazywała emotka 😉 poza tym rzadko kiedy zwracam komukolwiek na to uwagę,zwałaszcza dorosłym osobą,które same są za siebie odpowiedzialne 🙂
wątek zamknięty
Losia, prosze prosze, kogo widze 🙂 co jedziecie? Jak tam robota?

wątek zamknięty
pokaże Wam jeszcze psa jednej z moich współpensjonariuszek.
niewiarygodne jak ten maluch skoczny
wątek zamknięty
spoko,
może ja będę miała jakieś zdjęcia z dziś. Nawet w kasku  😉 bo skakaliśmy. Dzielny jest ten mój koń, co on się ze mną ma  🙄
wątek zamknięty
deborah bardzo lubię oglądać Wasze zdjęcia  💘 Jak tylko będziesz miała jeszcze jakieś, to chwal się!  🙂

My jesteśmy już po 3dniu antybiotyków domięśniowych. Kaprikorn po raz kolejny chory...  😵
Zapoprężenie (pożyczyłam konia koleżance na jedną jazdę i tak się jazda skończyła...) -> zarobaczenie -> grzyb -> delikatnie mówiąc przeziębienie i to wszystko w przeciągu nie więcej niż 5miesięcy...  😵
wątek zamknięty
Ramires gratulacje!! Super i strasznie ci zazdroszczę tych czystych Lek 🙂 Szkoda, że zdjęć brak 🙁

Deb Szogun wygląda super, mimo brzucha  😂 Kiedy będziecie coś kicać?

U nas dziś były cieciorka i ewuś  🙂 Było bardzo miło, nawet ewuś zaplotła mi konia do zdjęć 😀 Mam nadzieję, że ciecior wrzuci coś z dzisiejszej jazdy 🙂
wątek zamknięty
deborah szogun super sie prezentuje 🙂 brzucha ma coraz mniej 😉
_kate nie dziekujemy 🙂 pierwszy start po dluzszej przerwie... szkoda ze haceli wkrecic nie moge 🤔
szafirowa a witam 🙂 robota, tfu tfu, zeby nie zapeszyc pomalutku do przodu. chyba w koncu sie ujezdzamy 😉 Jezdzimy LL i L. jak tam Crossowaty? Spotkamy sie znowu w rakowcu? 😉
wątek zamknięty
Deb, pięknie i elegancko 😀

Okwiat, trzymam kciuki za malucha! 😉
wątek zamknięty
Dzionka, póki nie mamy diagnozy postanowiłam że szlaban na kicanie 🙁
czekam zatem za Dzionka koreczkowego 😉
Losia, dziś nie pada, więc może jutro też będzie sucho..
wątek zamknięty
fin a co u Ciebie? Jeździsz gdzieś teraz?
wątek zamknięty
Okwiat, na razie nie i nie mam pomysłu co dalej. Pożyjemy zobaczymy, a jak wrócisz z BP to przyjadę Was odwiedzić 😉
wątek zamknięty
Losia, Siwy jak najbardziej ok. nie skakalismy co prawda cale wieki, ale za to sie ujezdzamy 😉 no i siodlo mam tylko uj poki co 😉
W Rakowcu sie raczej na pewno nie spotkamy. Jesli zostane w obecnej pracy po okresie probnym, to ciezko bedzie o urlop i jakikolwiek wyjazd. A jesli nie- to pewnie gdzie indziej z Crossem uderze, choc niewykluczone ze w podobne rejony.
wątek zamknięty
melduje - zadanie wykonane  🏇  😁

przewiozłam sprzęt z rana, wróciłam po konia. Wierzchem jechaliśmy, jakieś 2 godzinki, z czego pół stałam i gadałam z koleżanką. Było 'tejk e brejk. Dojechaliśmy, oczywiście w deszczu. Zmokłam jak nie wiem co, konik wykąpany... Pamir w nowym domku czuje się jak by stał tam od zawsze. Zarzuciłam derkę, rozebrałam i do boksu. Później obiad i wyszliśmy na spacerek - na halę (taaaaką straszną!), na ujeżdżalnię. Kilka razy zarżał do innych konisk.
Zarazem skorzystaliśmy z weterynarza - obejrzał zęby. Wszystko ok  🏇

Jutro będą już zdjęcia z nowego domku  😉
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.