Zapobiega 'łamaniu' konia w szyi i wg. mnie ulepsza działanie hamulca na delikwentach z nadmiarem energii (koń nie może schować łba między nogi, żeby bryknąć).
Strucelka, ta jego Paczkowatosc jest straszna. Mam nadzieje, ze sprawnie wroci do normalnej zdrowej wagi. Co do czarnej to tak jak juz tulipan napisala. Tak wypieta nie lamie w szyi no i jest lepszym "hamulcem". Szczegolnie kiedy kon nie jest z tych co po prostu odpalaja w przod, tylko chowa leb miedzy nogi i sadzi z zadu lub z krzyza. Majac takie wypiecie moge temu zapobiec. Przy wypieciu miedzy nogi tylko bym mu ulatwila katapultowanie mnie z siodla. Czarna do dolu jest do pracy a do siodla jako hamulec.
Strucelka za 2 tyg. wsiadam, wczoraj był wet - wszystko prawidłowo 😅 Kucor bardzo fajnie współpracuje z moim bratem, naprawdę fajna z nich para. Postaram się jutro coś zrobić ! 🙂
Gosia, 😉 A my tylko nerwowo zerkalismy czy przypadkiem nie bedziesz galopowac zza tego zakretu. A dlaczemu lubisz moj avatar? To nasze stare dobre czasy kiedy Paczunio byl w formie.
tulipan, oooo !! Wsiadasz ?? Powodzenia i bezproblemowego powrotu do formy zycze.
Klami, tak właśnie myślałam, jak daleko musze byc żeby znowu swobodnie oddychac i mrugac 😉 A avatar... mam teraz faze na skoki, chyba rozumiesz 🤣 największe szaleństwo...
Tulipan, doczekamy się jakichś zdjęc z pierwszego wsiadania? 👀
Laski, ile Wy produkujecie! 👀 Tydzień mnie nie było a tu kilkanaście stron do nadrobienia! Jutro wreszcie do konia po tygodniu, a w poniedziałek już zawody... Dżizas, to będzie porażka 😁
Strucelka żeby potem nie było, że nie ostrzegałam przed nadwagą waldemara 😉 Brat ma 8 lat, mam nadzieje, że będzie startował. Generalnie bardzo szybko mu to wszystko idzie. Jeździ w tym czasie, kiedy ja mam treningi i jakbym ja tak progresowała jak on to byłoby fantastycznie 😉
tulipan dzieciaki to szybko wszystko łapią, niestety dla nas 😁 A jak Rosa i eee... zabij mnie, nie pamiętam 😡 A...? Z Rosą coś będziesz startować w tym sezonie?
btw: planowałam jechać do Radzionkowa oglądać CDI a skończyłam... w Wawie 😉 z jutrzejszym wyjazdem do Trójmiasta 😁
Strucelka i Prosiak (Lino) 😉 Generalnie bardzo dobrze. Rosa chodzi pod trenerem i trochę startów zaplanowanych mają. Ja coś może z Prosiakiem pomknę, ale jeszcze nie wiem dokładnie co, kiedy i gdzie. Także jakoś leci, czekam na mojego championa jak wróci do formy i biorę się do roboty 😁 A wy jakie macie plany startowe ?
A ja wsiadłam na moje rude dzisiaj pierwszy raz od dwuch tygodni (nie liczę wczorajszego siedzenia w stój) i powiem tak. Ruda się troche powściekała, że coś na niej siedzi, ale potem było ok. Terenik w stępie to jest to co tygryski lubią najbardziej. Jutro możemy zakłusować na prostej, jak z nogą nie będzie żadnych ekscesów to wracamy do treningu. Już się nie mogę doczekać! 😀iabeł:
tulipan Lino-Ślino 😁 no ta forma to przyjdzie Wam szybciej niż Ci się wydaje, skoro już niedługo jazdy zaczniecie 😉 A my to wiesz, dużo poszaleć nie możemy, bo Belfast to kucyk, a ja już stara du** (jesteśmy ten sam rocznik :cool🙂, na kucyki za stara, niestety... W czerwcu ZOO i ZR w Swoszowicach będą, to się wybierzemy, bo niedaleko mamy. A w wakacje, to się okaże, może coś na śląsku, bo w małopolskim przez wakacje nic nie będzie 👿 Eh, gdybym miała dużego konia... Ale nie mam 🙁
Strucelka wiesz, nigdy nie mów nigdy 😉 Ja już dawno do tego doszłam, a teraz czeka mnie jeszcze ciężka decyzja o sprzedaży (ale o tym cii póki co bo nic pewnego). Czasami sentymenty można schować do d*** za przeproszeniem
_kate, wcale nie tak milo. Paczunio raz po raz robi "kwiiii" i strzela mi z krzyza. Plecy mnie bola. :/ Si, papiery z kliniki.
Anaa, byl byl. Dotarl do nas. Ech.... dlaczego to taka odleglosc jest.... :/ Na razie niesmialo klusujemy, ale za wczesnie zeby powiedziec cos z pewnoscia.
tulipan taaa, jak wygram w totka, to i może 😉 niestety wszystko to kasa, kasa, kasa... Bo czas bym znalazła, potrafiłabym wiele poświęcić, no ale, jak mnie nie stać, czy to na zakup (sama wiesz, jakie są kwoty za konie do C), czy to na pełną dzierżawę - choć i z tym trudno, bo nikt raczej konia Ctkowego nie daje do dzierżawy, tylko sam śmiga.