Forum konie »

Kącik Rekreanta cz. III (rok 2010)

Zapobiega 'łamaniu' konia w szyi i wg. mnie ulepsza działanie hamulca na delikwentach z nadmiarem energii (koń nie może schować łba między nogi, żeby bryknąć).
wątek zamknięty
incognito, maly nie jest. 172 cm ma chlopaczyna.

Strucelka, ta jego Paczkowatosc jest straszna. Mam nadzieje, ze sprawnie wroci do normalnej zdrowej wagi.
Co do czarnej to tak jak juz tulipan napisala. Tak wypieta nie lamie w szyi no i jest lepszym "hamulcem". Szczegolnie kiedy kon nie jest z tych co po prostu odpalaja w przod, tylko chowa leb miedzy nogi i sadzi z zadu lub z krzyza. Majac takie wypiecie moge temu zapobiec. Przy wypieciu miedzy nogi tylko bym mu ulatwila katapultowanie mnie z siodla. Czarna do dolu jest do pracy a do siodla jako hamulec.
wątek zamknięty
tulipan, Klami dzięki, dobrze wiedzieć na przyszłość :kwiatek:

tulipan a jak Waldek? No i nowy kucyk??!! Foty 🤬
wątek zamknięty
Ale miło było zobaczyc kłusującego Pączka z Klami na grzbiecie 😎

btw - Klami, lubię twój avatar :P
wątek zamknięty
Strucelka za 2 tyg. wsiadam, wczoraj był wet - wszystko prawidłowo  😅 Kucor bardzo fajnie współpracuje z moim bratem, naprawdę fajna z nich para. Postaram się jutro coś zrobić !  🙂
wątek zamknięty
Strucelka, prosze.

Gosia, 😉 A my tylko nerwowo zerkalismy czy przypadkiem nie bedziesz galopowac zza tego zakretu.
A dlaczemu lubisz moj avatar? To nasze stare dobre czasy kiedy Paczunio byl w formie.

tulipan, oooo !! Wsiadasz ?? Powodzenia i bezproblemowego powrotu do formy zycze.
wątek zamknięty
Klami, tak właśnie myślałam, jak daleko musze byc żeby znowu swobodnie oddychac i mrugac 😉 A avatar... mam teraz faze na skoki, chyba rozumiesz 🤣 największe szaleństwo...

Tulipan, doczekamy się jakichś zdjęc z pierwszego wsiadania? 👀
wątek zamknięty
Klami, pozwolili Ci jeździć na trawie?/ 😉
wątek zamknięty
Gosia, hehe. Wiesz, ja teraz na bombie zegarowej siedze. Jakbyscie mi np. wygalopowali to bylaby "bonanza".

deborah, si.
wątek zamknięty
Eee, mnie się raczej nie pali do galopów po torze. Przynajmniej nie na grubym... 🙂
wątek zamknięty
Klami nie dziękuję  😎 Wsiadam i potem znowu badania no i może zaczne kłusować  🙂

Gosia raczej nie, nię będę Was straszyć rudym w wersji opływowej (bardzo opływowej)  😎

wątek zamknięty
Laski, ile Wy produkujecie! 👀 Tydzień mnie nie było a tu kilkanaście stron do nadrobienia!
Jutro wreszcie do konia po tygodniu, a w poniedziałek już zawody... Dżizas, to będzie porażka 😁
wątek zamknięty
Tulipan a brat ile lat ma? Startować coś będzie? 🙂

Ale to szybko zleciało! Naprawdę! I oczywiście, że chcemy zdjęcia Waldka 🏇 głupie pytanie 😎
wątek zamknięty
Strucelka żeby potem nie było, że nie ostrzegałam przed nadwagą waldemara  😉 Brat ma 8 lat, mam nadzieje, że będzie startował. Generalnie bardzo szybko mu to wszystko idzie. Jeździ w tym czasie, kiedy ja mam treningi i jakbym ja tak progresowała jak on to byłoby fantastycznie  😉
wątek zamknięty
tulipan dzieciaki to szybko wszystko łapią, niestety dla nas 😁
A jak Rosa i eee... zabij mnie, nie pamiętam 😡 A...? Z Rosą coś będziesz startować w tym sezonie?

btw: planowałam jechać do Radzionkowa oglądać CDI a skończyłam... w Wawie 😉 z jutrzejszym wyjazdem do Trójmiasta 😁
wątek zamknięty
Klami o jak miło sobie poczynacie! Musiałaś przedstawić zaświadczenie weterynarza czy co? aby jeździć na trawce

Gosia
chciałabym was zobaczyć w akcji!
wątek zamknięty
Klami, a co powiedział doktor? 🙂 bo rozumiem, że już był skoro kłusujecie...
wątek zamknięty
Strucelka i Prosiak (Lino) 😉 Generalnie bardzo dobrze. Rosa chodzi pod trenerem i trochę startów zaplanowanych mają. Ja coś może z Prosiakiem pomknę, ale jeszcze nie wiem dokładnie co, kiedy i gdzie. Także jakoś leci, czekam na mojego championa jak wróci do formy i biorę się do roboty  😁 A wy jakie macie plany startowe ?

wątek zamknięty
A ja wsiadłam na moje rude dzisiaj pierwszy raz od dwuch tygodni (nie liczę wczorajszego siedzenia w stój) i powiem tak. Ruda się troche powściekała, że coś na niej siedzi, ale potem było ok. Terenik w stępie to jest to co tygryski lubią najbardziej. Jutro możemy zakłusować na prostej, jak z nogą nie będzie żadnych ekscesów to wracamy do treningu. Już się nie mogę doczekać!  😀iabeł:
wątek zamknięty
Kate jakiej znowu akcji?

Strucelka, trójmiasto mówisz? 😎 Co konkretnie cię tu sprowadza?
wątek zamknięty
Klami, Pączuś pączuś  🤣 , fajnie że już kłusujecie  😀 , mam nadzieję że już będzie wszystko ok  😉
wątek zamknięty
tulipan Lino-Ślino 😁 no ta forma to przyjdzie Wam szybciej niż Ci się wydaje, skoro już niedługo jazdy zaczniecie 😉
A my to wiesz, dużo poszaleć nie możemy, bo Belfast to kucyk, a ja już stara du** (jesteśmy ten sam rocznik :cool🙂, na kucyki za stara, niestety... W czerwcu ZOO i ZR w Swoszowicach będą, to się wybierzemy, bo niedaleko mamy. A w wakacje, to się okaże, może coś na śląsku, bo w małopolskim przez wakacje nic nie będzie 👿
Eh, gdybym miała dużego konia... Ale nie mam 🙁
wątek zamknięty
w wersji skaczącej.

znowu...?
wątek zamknięty
Strucelka wiesz, nigdy nie mów nigdy 😉 Ja już dawno do tego doszłam, a teraz czeka mnie jeszcze ciężka decyzja o sprzedaży (ale o tym cii póki co bo nic pewnego). Czasami sentymenty można schować do d*** za przeproszeniem
wątek zamknięty
Eeee, my dopiero podskakujemy. 😎 Może uda mi się kiedyś namówic jakiegoś fotografa na podskoki :P
wątek zamknięty
tulipan, to rzymam kciuki za wsiadanie !

_kate, wcale nie tak milo. Paczunio raz po raz robi "kwiiii" i strzela mi z krzyza. Plecy mnie bola. :/
Si, papiery z kliniki.

Anaa, byl byl. Dotarl do nas. Ech.... dlaczego to taka odleglosc jest.... :/
Na razie niesmialo klusujemy, ale za wczesnie zeby powiedziec cos z pewnoscia.

Fantazja, 😉 Czy ok to sie dopiero zobaczy.

wątek zamknięty
tulipan taaa, jak wygram w totka, to i może 😉 niestety wszystko to kasa, kasa, kasa... Bo czas bym znalazła, potrafiłabym wiele poświęcić, no ale, jak mnie nie stać, czy to na zakup (sama wiesz, jakie są kwoty za konie do C), czy to na pełną dzierżawę - choć i z tym trudno, bo nikt raczej konia Ctkowego nie daje do dzierżawy, tylko sam śmiga.
wątek zamknięty
Strucelka doskonale orientuję się w cenach  😉 Kto wie ? Ja tam w Ciebie wierze  🙂
wątek zamknięty
tulipan dzięki, miło mi :kwiatek: codziennie mam nadzieję na cud 😉

btw: Mam nadzieję, że poznam Cię kiedyś w realu 😉 Konkretna z Ciebie dziołcha, a ja takie osoby lubię 😉
wątek zamknięty
Strucelka mi również  :kwiatek: [sub](cóż za słodycz tu panuje :cool🙂[/sub]
Jak będziesz kiedyś we Wrocku na jakiś zawodach czy przelotem to daj znać !
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.