no to ja sie nieskromnie pochwale fotka i naszym małym sukcesem hodowlanych :
Ogierek dostal kwalifikacje do Koerungu Suddeutschepferde. Impreza na koncu stycznia. A reszte info o ogrze mozna znalezc na stronie http://www.suedpferde.de/ Filmik tez jest... aha...nr 70
... buu... FF od dwoch tygodni prawie w domu, a ja nim dopiero raz siedzialam i zadnej nowej foty. Masakra .. nie wyrabiam sie na maksa... wogole jeszcze na sniegu nic nie robilam... wychodze z domu ciemno ... przychodze do domu ciemno 🙁 ale niedziele bede miala wolna to moze pofoce troche 🙂
ekhem, być może brzuchol jest konsekwencją wyjadania spod siebie słomy (i to nie na zasadzie "a, wyjem sobie z nudów kilka ździebełek, ale wyżerania jej do zera), a niestety nie mam możliwości przestawienia go na trociny czy matę. Rudy jest pierwszy rok u mnie, więc gdy na jesień stracił mi na masie od razu spanikowałam i posłałam kupki do badań - mimo wcześniejszego odrobaczenia. Wynik był ok, a koń jest regularnie odpiaszczany i odrobaczany. Skontaktowałam się z jego byłą właścicielką i poinformowała mnie, że Rudy ma taki urok, że na zimę wygląda trochę jak siedem nieszczęść.
Po konsultacji z wetem i byłą właścicielką doszłam do wniosku, że niekorzystny wygląd spowodowany jest brakiem treningu, a to rozdęcie brzucha jest efektem wielkiej miłości do słomy.
Normalnie żeber mu nie widać, to chyba kwestia zdjęcia, gdy tylko będę miała, to wrzucę inne foty.
Bardzo dziękuję za troskę i zwrócenie uwagi, ale naprawdę się staram, by moje konie miały wszystko, co zapewnić im mogę :kwiatek:
Bardzo dziękuję za troskę i zwrócenie uwagi, ale naprawdę się staram, by moje konie miały wszystko, co zapewnić im mogę :kwiatek:
ekhem ja rozumiem, że pytacie, nie dziwię się, ale spotkałam się już gdzieś indziej z Gavi i jestem całkowicie pewna, że jest to osoba, która odda obie ręce i nogi, by jej konie mialy dobrze . 😉
ekhem ja rozumiem, że pytacie, nie dziwię się, ale spotkałam się już gdzieś indziej z Gavi i jestem całkowicie pewna, że jest to osoba, która odda obie ręce i nogi, by jej konie mialy dobrze . 😉
Nie twierdze, że tak nie jest, zwróciłam tylko uwagę, że 99%osób z forum nie zna Gavi osobiście i pytania o wygląd konika nie są nie na miejscu.
Gavi, za wyczerpującą odpowiedź dziękuję, niech się koniska dobrze chowają :kwiatek:
[quote author=Condina link=topic=14621.msg809149#msg809149 date=1292366804] ... buu... FF od dwoch tygodni prawie w domu
Jak mu poszlo? [/quote]
no w sumie tak srednio, mial taki se dzien na wolne skoki - potrafi lepiej, ale ocenilil na 8,5 wiec niezle. Slabo ocenili step - bo faktycznie - jak u wiekszosci holsztynow - jest pieta achillesowa. No i klus i galop ocenili na 7,4 - co dla mnie jest ocena duzo, duzo duzo za nisko.... Ludzie przychodzili i gratulowali super klusa i galopu i dziwili sie ze For Pleasure potrafi tak klusowacc, a oni mi to slabo occenili.... Ale widocznie zaplacilismy frycowe, bo poraz piewszy tam i z Polski i bez znajomosci... Ale ogolnie jest ok - mimo ze bez rewelacji.
[quote author=Koniki5 link=topic=14621.msg809519#msg809519 date=1292416765] [quote author=Condina link=topic=14621.msg809149#msg809149 date=1292366804] ... buu... FF od dwoch tygodni prawie w domu
Jak mu poszlo? [/quote]
no w sumie tak srednio, mial taki se dzien na wolne skoki - potrafi lepiej, ale ocenilil na 8,5 wiec niezle. Slabo ocenili step - bo faktycznie - jak u wiekszosci holsztynow - jest pieta achillesowa. No i klus i galop ocenili na 7,4 - co dla mnie jest ocena duzo, duzo duzo za nisko.... Ludzie przychodzili i gratulowali super klusa i galopu i dziwili sie ze For Pleasure potrafi tak klusowacc, a oni mi to slabo occenili.... Ale widocznie zaplacilismy frycowe, bo poraz piewszy tam i z Polski i bez znajomosci... Ale ogolnie jest ok - mimo ze bez rewelacji. [/quote]
polonez, więcej!! Swojego mówisz..ehh co poradzę że nie dość że teraz może z 2 razy w tygodniu do niego docieram 🙁 to jeszcze jak ciemno.. dupa blada jednym słowem, mam nadzieję że po nowym roku się uspokoi i wróci do normy wszystko to i rudziaka więcej wstawiać będę. Obiecuję. ciekawska, świetne zdjęcie ! cudne konicho!! Agaleon, ładne portreciki