Forum konie »

Zdjęcia Naszych Koni cz. III (rok 2010)

hmmm...
Może lepiej by było jakby Gavi dodała zdjęcie konia z profilu...
wątek zamknięty
Enigma zimową porą  🙂
wątek zamknięty
śliczna kasztanka  😜
wątek zamknięty
w 200% zgadzam się z polonez
przesłodkie stworzenie 😀
wątek zamknięty
polonez, donka dziękujemy  :kwiatek:
wątek zamknięty
Piękny rudzielec, i jaką ma świetną odmianę!  😍
wątek zamknięty
Śliczna  😍
wątek zamknięty
ale fajna kasztanka 🙂
ja po prostu uwielbiam rudzielce 😍
k_cian - dziękujemy 🙂 teraz już tylko do pracy
wątek zamknięty
A to fryz którym się opiekuję.Nazywa się Sasza i mieszka w Czekaj-Landzie(Kraków)

wątek zamknięty
Wow, skaczący fryz! I do tego jaki ładny 😉
wątek zamknięty
On jest niezwykły..
Też się zastanawiałam,no bo przecież są ciężkimi końmi,a tu jednak  👍
wątek zamknięty
no to ja sie nieskromnie pochwale fotka i naszym małym sukcesem hodowlanych :

Ogierek dostal kwalifikacje do Koerungu Suddeutschepferde. Impreza na koncu stycznia. A reszte info o ogrze mozna znalezc na stronie http://www.suedpferde.de/
Filmik tez jest... aha...nr 70

Trzymac kciuki !! 🙂
wątek zamknięty
Condina
Świetne wieści, będę kibicować. Śliczny chłopak  😜
NBie masz nowych zdjęć FF ?
wątek zamknięty
... buu... FF od dwoch tygodni prawie  w domu, a ja nim dopiero raz siedzialam i zadnej nowej foty. Masakra .. nie wyrabiam sie na maksa... wogole jeszcze na sniegu nic nie robilam... wychodze z domu ciemno ... przychodze do domu ciemno  🙁 ale niedziele bede miala wolna to moze pofoce troche 🙂
wątek zamknięty
Condina, gratulacje, trzymam kciuki! 🙂
wątek zamknięty
ekhem, być może brzuchol jest konsekwencją wyjadania spod siebie słomy (i to nie na zasadzie "a, wyjem sobie z nudów kilka ździebełek, ale wyżerania jej do zera), a niestety nie mam możliwości przestawienia go na trociny czy matę.
Rudy jest pierwszy rok u mnie, więc gdy na jesień stracił mi na masie od razu spanikowałam i posłałam kupki do badań - mimo wcześniejszego odrobaczenia.
Wynik był ok, a koń jest regularnie odpiaszczany i odrobaczany.
Skontaktowałam się z jego byłą właścicielką i poinformowała mnie, że Rudy ma taki urok, że na zimę wygląda trochę jak siedem nieszczęść.

Po konsultacji z wetem i byłą właścicielką doszłam do wniosku, że niekorzystny wygląd spowodowany jest brakiem treningu, a to rozdęcie brzucha jest efektem wielkiej miłości do słomy.

Normalnie żeber mu nie widać, to chyba kwestia zdjęcia, gdy tylko będę miała, to wrzucę inne foty.

Bardzo dziękuję za troskę i zwrócenie uwagi, ale naprawdę się staram, by moje konie miały wszystko, co zapewnić im mogę :kwiatek:
wątek zamknięty

Bardzo dziękuję za troskę i zwrócenie uwagi, ale naprawdę się staram, by moje konie miały wszystko, co zapewnić im mogę :kwiatek:

ekhem ja rozumiem, że pytacie, nie dziwię się, ale spotkałam się już gdzieś indziej z Gavi i jestem całkowicie pewna, że jest to osoba, która odda obie ręce i nogi, by jej konie mialy dobrze . 😉
wątek zamknięty
ekhem ja rozumiem, że pytacie, nie dziwię się, ale spotkałam się już gdzieś indziej z Gavi i jestem całkowicie pewna, że jest to osoba, która odda obie ręce i nogi, by jej konie mialy dobrze . 😉

Nie twierdze, że tak nie jest, zwróciłam tylko uwagę, że 99%osób z forum nie zna Gavi osobiście i pytania o wygląd konika nie są nie na miejscu.

Gavi, za wyczerpującą odpowiedź dziękuję, niech się koniska dobrze chowają :kwiatek:
wątek zamknięty
wow - skaczący fryz super  😀

condina - tak trzymać!!!  :kwiatek: gratulacje

oriś  😍

wątek zamknięty
... buu... FF od dwoch tygodni prawie  w domu

Jak mu poszlo?
wątek zamknięty
ahawa świetne rude!! nie dość że mam i tak do nich zboczenie 😉 to Twoje ma jeszcze świetną odmiane.....aaaaach  😍

Condina
niezłe ciacho z Twojego młodziaka, powodzenia 🙂
wątek zamknięty
polonez, uaaaa koniecznie wstawiaj więcej!! Cudowne zimowe sierściuchy!! Rude rulez!!

Condina, ciachunio!

ahawa, cudowny kasztan!
wątek zamknięty
k_cianku Ty byś lepiej swojego rudzielca pokazała

wątek zamknięty
Ares 🙂 :*

Arak :*

wątek zamknięty
[quote author=Condina link=topic=14621.msg809149#msg809149 date=1292366804]

Jak mu poszlo?
[/quote]

no w sumie tak srednio, mial taki se dzien na wolne skoki - potrafi lepiej, ale ocenilil na 8,5 wiec niezle. Slabo ocenili step - bo faktycznie - jak u wiekszosci holsztynow - jest pieta achillesowa. No i klus i galop ocenili na 7,4 - co dla mnie jest ocena duzo, duzo duzo za nisko.... Ludzie przychodzili i gratulowali super klusa i galopu i dziwili sie ze For Pleasure potrafi tak klusowacc, a oni mi to slabo occenili.... Ale widocznie zaplacilismy frycowe, bo poraz piewszy tam i z Polski i bez znajomosci... Ale ogolnie jest ok - mimo ze bez rewelacji.
wątek zamknięty
[quote author=Koniki5 link=topic=14621.msg809519#msg809519 date=1292416765]
[quote author=Condina link=topic=14621.msg809149#msg809149 date=1292366804]

Jak mu poszlo?
[/quote]

no w sumie tak srednio, mial taki se dzien na wolne skoki - potrafi lepiej, ale ocenilil na 8,5 wiec niezle. Slabo ocenili step - bo faktycznie - jak u wiekszosci holsztynow - jest pieta achillesowa. No i klus i galop ocenili na 7,4 - co dla mnie jest ocena duzo, duzo duzo za nisko.... Ludzie przychodzili i gratulowali super klusa i galopu i dziwili sie ze For Pleasure potrafi tak klusowacc, a oni mi to slabo occenili.... Ale widocznie zaplacilismy frycowe, bo poraz piewszy tam i z Polski i bez znajomosci... Ale ogolnie jest ok - mimo ze bez rewelacji.
[/quote]

tak czy siak gratulacje  :kwiatek:

czekamy na zdjecia 🙂
wątek zamknięty
Condina, co to jest Suddeutschepferde, co to jest za zwiazek, napiszesz cos wiecej?

za duze zdjęcie 🤦
Caroline, nie bij mnie po glowie! 😁
wątek zamknięty
polonez, więcej!!
Swojego mówisz..ehh co poradzę że nie dość że teraz może z 2 razy w tygodniu do niego docieram 🙁 to jeszcze jak ciemno.. dupa blada jednym słowem, mam nadzieję że po nowym roku się uspokoi i wróci do normy wszystko to i rudziaka więcej wstawiać będę. Obiecuję.
ciekawska, świetne zdjęcie ! cudne konicho!!
Agaleon, ładne portreciki
wątek zamknięty
Agaleon - Arak ma świetne oczyska 😀

ciekawska
- zakochałam się w tym siwym  💘
wątek zamknięty
grast po tatusiu :P
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.