Forum konie »

Czasopismo "Klub jeździecki"

[quote author=Karla🙂 link=topic=14555.msg652487#msg652487 date=1279229054]
ej no a gdzie owijki pod kolor? 🤔 czapeczka tez nei do konca kolorystycznie dobrana
😎
[/quote]

a kogo obchodzi czapeczka  😜 😡
ale niezly ten pan jest. za jego samego warto kupic nowe pisemko. Okladka disco bomba!
kuzynki cora po to siega. jak dla mnie traci amatorszczyzna...
disco, HAHAHAHA rozwaliłaś mnie na łopatki!! 😀
Wiecie co? narzekacie :P

Majac lat 11-12 namiętnie kupowałam kazdy numer Koni i Rumaków (nie wiem jak teraz, swego czasu poziom byl wysoki)
I niewiele umiejac posiadalam ogromną wiedzę sięgajacą od rodowodów wyscigowych folblutów, przez kontrole antydopingowe po sytuacje stad ogierów w Polsce, z wynikami wszytskich ZOO z calego kraju.
Jakos to przetrwilam, wiedze mialam naprawdę ogromną w zakresie dziwnych rzeczy 😀 a do tego Mickunas się tam udzialał.
KP nie lubilam ze wzgledu na szewczyka.

Wiedza, stosunkowo poprawna merytorycznie i do tego jasno przekazana to jest dobra rzecz, zwlaszcza dla zarozumiałego nastolatka który mysli że wie najlepiej.
Marzena-otóż to
nigdy nie pociągały mnie pisma typu Wendy, z chęcią kupowałam Konia Polskiego, potem gdy się ukazał-Świat Koni 🙂 . Cieszę się, że w głowie zamiast różowych jednorożców zostało mi parę mądrych rzeczy z tych gazet 😉
Nie rozumiem po co w ogóle temat (chociaż już mało aktywny). Gazeta, jak gazeta. Jak wypuszczają nowe przygody puchatka to afery nie robicie. Redaktorką tej gazety jest mama koleżanki i oni sami wiedzą dla kogo drukują gazetę; dla młodych adeptów jeździeckich. Chyba wolicie, jeśli o pomoce do zagalopowania, czy też zakładanie ogłowia, będą studiować przez tę gazetę, nie po x razy zaczynać nowe wątki na rv. Osobiście uważam, że gazetka jest sympatyczna i idealna dla początkujących. Nie mam nic przeciw  😉
wątek jak wątek, nie wiem o co się czepiasz.
twoim rozumowaniem, to należałoby usunąć wszystkie wątki!

a ta gazeta jest taka słitaśna  🙄
nie, nie, nie. Tylko wątek o wyśmiewaniu się z czyjejś pracy jest jak dla mnie zbędny. Gazeta nie jest słitaśna, a nawet jeśli to musi być pisana sposobem w jaki porozumiewa się dzisiejsza młodzież, czy jest on żenujący, czy też nie. Jeśli to pismo jest poniżej Twojego poziomu, to go po prostu nie czytaj, ale daj się kształcić innym.
A zadała sobie panna trud przeczytać pierwszy post?
Czy wątek jest o wyśmiewaniu cudzej pracy?
Czy też panna woli widzieć świat tylko przez własne szkiełko?
Przejrzałam wątek w miarę dokładnie. Racja, wątek nie został stworzony aby się wyśmiewać z tego czasopisma, ale czytając go dalej, widzę, że troszkę zboczyliście z kursu. Nie mówię, że każdy, ale tworzenie na pokaz jakiegoś 'bravo stajnia' jest troszkę nie fair zachowaniem wobec wydawców 'kj'. Ta gazeta ma dużo konkretnych tematów ważnych dla początkujących. Osobiście również rosłam przez konia polskiego, ale jest to gazeta o wyższym poziomie, która nie nauczy młodzieńca podstaw. Moim zdaniem jest to pożyteczne pismo, pomijając wasze opinie i już nie przytaczając ich  🙄

edit;
Tania, proszę nie nazywać mnie 'panną' i nie wyciągać pochopnych wniosków, bo to właśnie nie ja 'widzę świat przez własne szkiełko'  😉
Redaktorką tej gazety jest mama koleżanki
coś mi sie zdaje, ze to własnie to jest powodem twojego wzburzenia, i dlatego własnie bronisz tego pisemka.

młodzież, taa, jeśli rozumiemy ją  w wieku 11-13., ale tak nie jest, czyli jak dla mnie jest to gazetka dla dzieci!
Jak "mama koleżanki" to może jesteś jednak panną?
Czy rozwódką, kawalerem,wdową?
Co jest obraźliwego w zwrocie :panna ?  👀
A żeby nie było OFF TOP, to nakład czasopisma chyba jest nieduży, bo ja nie trafiłam na nie nigdy.
Czy może tak wykupywane? To by znaczyło,że się samo broni.
larecherche, wyluzuj. w dzisiejszych czasach młodzież "zaczyna się" w tym wieku. poza tym, wszyscy wiedzą, że to gazeta dla dzieci i młodzieży, więc dziwi mnie Twój nieco wybuchowy ton.
to nie jest wybuchowy ton, uwierz  😀
larecherche za pewne tak, jest to powodem dlaczego 'bronię' tej gazety. Ale również przez to dowiedziałam się o tym troszku więcej, więc dokładnie znając cel, przeznaczenie i inne detale tego czasopisma, śmiem twierdzić, że jest ono użyteczne, aby początkujący mogli się wspomóż konkretnym źródłem, a nie wpisywać w wyszukiwarkach, szkuać po forach, gdzie ludzie piszą niekiedy absurdalne porady. I owszem, jak mówię od początku, jest to gazetka dla dzieci  😉

Tania
przepraszam, Ty nie posiadasz koleżanek?  😁 koniec off'a.
nakład jest niewielki, bo gazeta faktycznie nie sprzedaje się najlepiej, ale nie świadczy to o tym, że nikomu się nie przydaje.
O, przepraszam, mam 13 lat i moim zdaniem gazetka byłaświetna! Była, ponieważ już od prawie roku jej nie ma...  🙁 ja naprawdę niewiele rozumiem z KP czy KiR. A tam może i trochę dziecinnie, ale jasno napisane.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się