mam pytanie, gdzie lepiej pojechać do Zbrosławic czy do Wiączynia Dolnego. Napiszcie jakie są konie, atmosfera, teren, instruktorzy, pokoje, hale,stajnie, ujeżdżalnie, opinie, wrażenia ile osób na jeździe. Do Zbrosławic ciągnie mnie odznaka, a do Wiączynia 3 godz. jazdy konnej. Czy na serio jeździ się te 3 godziny dziennie i czy koń którego mam pod opieką jest tylko pod moją czy jeździ na nim też ktoś inny 🤣
julka177, patrz przede wszystkim na ilość osób w grupie. W Zbrosławicach jest 60 osób na jednym turnusie i 5 osób na jeździe. Interesowałam się tą stajnią, głownie dlatego że odznaka, ale jak usłyszałam o ilości osób na jeździ i turnusie to zrezygnowałam. Jeżeli chcesz powozić tyłek i się niczego nie dowiedzieć, to jedź. O Wiączynie nie słyszałam nic, ale 3 h jazdy to dużo, tylko ciekawe po ile konie chodzą. Jak człowiek chce się nauczyć, a instruktor dobry, to i w 45min przekaże tyle, że głowa mała. Coś podejrzane. W Zbrosławicach mieszka się w domkach, ponoć nieraz robactwo, skrzypiące drzwi i ogólnie jakieś niedociągnięcia... Jeździ sie na różnych koniach, ale opiekuje chyba tylko jednym-o ile dobrze kojarzę 😉
czyli nie polecasz? A znasz jakiś fajny obóz cos tak na moim poziomie. Niedawno zaczęłam galop i nawet dobrze mi idzie skacze trochę z kłusa i chcę zdać na brązową odznakę dlatego biore pod uwagę Zbrosławice. Ogólnie to chcę mieć własnego konia jak się dobrze nauczę jeździć i startować w ujeżdżeniu ale lubię też skoki. Na obozie chciałabym się czegoś nauczyć a w Almaturze (w katalogu) nie ma innych obozów typowo jeździeckich. Nie znam innych miejsc gdzie można pojechać na fajny obóz (to byłby mój pierwszy jeździecki) więc poleć mi jakiś 😉 w tym Wiączyniu jest podobno teren, woltyżerka, powożenie, a zresztą tu masz link http://www.e-almatur.pl/lista_lato.php?nr=ŁPMW~ZBYSZKO_KJ
Ja równieź jadę do Wierzbowego Gaju :-) Końcóweczka 2 turnusu (niedziela wieczor, poniedzialek,wtorek) i caly 3:-) Ktoś jeszcze z voltowiczów będzie ??