Forum towarzyskie »

Teoria wielkiego spisku?

Mam dwójkę fajnych znajomych.
Jeden z nich dodał sobie w październiku fotkę na nk z jakimś wodospadem w tle.
W opisie był link do bloga.
Okazało się, że wynieśli się całą rodziną do Peru.
Czemu?

Bo wierzą w Wielki Spisek, jakoby USA miało przejąć władzę nad światem.
Drugi znajomy ciągle jest w Krakowie, jednak już niedługo ma się wynosić również do Peru.
Również wierzy w Wielki Spisek, a argumentuje to min innymi tym, że
grypy zostały po to wypuszczone w świat, żeby zredukować liczbę ludności do 50%, bo będzie łatwiej nimi rządzić.
I tym, że szczepionki zabijają.
Niby wszystko fajnie, ale świńską grypę wyprodukowalo USA w mniejszej części. W większej były to Niemcy i Austria, więc....?
Gdzie tu logika, jakoby za wszystkim stalo tylko USA?

http://www.zbawienie.com/
😲

Przepraszam  😂 umarłam, dorośli ludzie a takie rzeczy  🤔 🤣
Powiem szczerze - popijając z kumpelą wino wchodzę sobie na ten wątek i nagle zonk, że to co czytam jest na r-v a nie portalu typu "Pudelek", bo historia wydaje się dośc...kosmiczna 😉

W żadne wielkie spiski nie wierzę.
Może ewentualnie takie, że nagle się o niektorych rzeczach, obecnych "od zawsze", zaczęło się mówić głośno - ot, cały spisek.

*dopisałam "się", bo go wczoraj pożarłam na zagrychę do tego wina 😉
Elita planuje zmusić do wielbienia Szatana, ponieważ celem Elity oraz NWO jest...
Wielbienie Szatana, nazywanego także Lucyferem!

😂 😂 😂

to jest jakiś rewelacyjny mocherowy dowcip. Nikt mi nie wmówi, że można wierzyć w te bzdury wypisane na stronie.
wszystko sprowadza się do stwierdzenia: 'ludzie to mają pos*ane w głowach'  😵
A myślalam, że tylko mi się wydaje, że oni są fantaści.
Osobiście starałam się być poważna, jak rozmawiałam z kumplem (tym, który chce się wynieść)
ale nie chce mi się w to wierzyć i wywołuje to szeroki uśmiech na mojej twarzy  🤣
"Gdy nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze". Ktoś ma cel w szerzeniu takich sekciarskich bredni.
Mój chłopak interesuje się tym tematem. W internecie można znaleźć wiele zaskakujących informacji i o zgrozo całkiem rzeczowo popartych faktami. Na początek polecam obejrzeć film New World Order, który znajdziecie na youtube oraz poczytać blog Grypa666.
Z ciekawości przeczytałam - poza strachem przed USA z tego bije straszny antysemityzm!
Ja przeczytałam tak 1/5... Wystarczająco mi mózg lasowało by czytać dalej... To jakaś paranoja jest :/
Z ciekawości przeczytałam - poza strachem przed USA z tego bije straszny antysemityzm!

i o masonerii pewnie tez conieco jest? jak w wiekszosci takich "produkcji" moher-neonazi-new_order..... :/ zal.pl
Szkoda, że nie ma niczego o budowaniu arki  😎 Ostatnio pod komentarzami do Pocahontas II przeczytalam, że z tego filmu bije zwyczajna żydowska pazerność  😁 Ludzie to czasami idicoi- nie bójmy się tego słowa.
Spisek spiskiem (sam parę razy z przyjemnością i niekiedy nawet z korzyścią sobie spiskowałem...), a każdy pretekst, żeby się wynieść do Peru (albo i do Boskiej Woli - to wersja dla ubogich!) jest dobry...
"Gdy nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze". Ktoś ma cel w szerzeniu takich sekciarskich bredni.
w kontekście największego zwycięstwa Diabła, polegającego na tym,że wszyscy przestali wierzyć w jego istnienie, to jest to jakieś wytłumaczenie 😎
Tak mi się w związku z zimą pojawiła teoria spiskowa.
Znów nas straszą,zauważyliście?
Teraz już nie jest to grypa a dla odmiany ZIMA.
Kurczę! Zawsze była zima w zimie. Spadło trochę śniegu , trochę pozamarzało.
A tu nagle akcje straszenia.
Wczoraj trąbiono,że się w Krakowie zawaliła KAMIENICA od śniegu.
A zapadł się dach na małym ,starym domku.
Odkurza się dachy na potęgę . Ja rozumiem, nowe konstrukcje /chociaż projekt powinien przewidywać obciążenia śniegiem/ -ale stare domy? Mój znajomy podczas takiej akcji zleciał i pękła mu czaszka.
Jak to jest? Straszą? Wykorzystują zimę jako pretekst?
media muszą się czymś karmić

mamy za oknami najnormalniejszą w tej szerokości geograficznej zimę
najnormalniejszą pod względem czasu, miejsca i "okoliczności przyrody"

gdyby nie było śniegu to byłby temat efektu cieplarnianego :P
Ciekawa jestem, jaki jest wasz stosunek do New World Order po ostatnich wydarzeniach, majacych efekt w postaci zhackowania stron rzadowych 😁 
Ja oglądałam kiedyś dwu godzinny film o NWO...
Podchodzę dość sceptycznie do wszelkiego rodzaju teorii spiskowych i film oglądałam jako 'komedię', jest w nim wiele rzeczy, w które nie chce się wierzyć i wydają się być nierealnie... (Jak np. znaczne ograniczenie liczby ludności i utworzenie czegoś na wzór zamkniętych osad) ale kilka poruszanych spraw pomału zaczyna mieć odzwierciedlenie w rzeczywistości... Podatek węglowy, acta, gmo etc...
Ograniczenie liczby ludności - dość zresztą drastyczne - to postulat od dawna jawnie i otwarcie głoszony nie tylko w kręgach "głębokich ekologów", ale też i wśród niektórych "ekspertów". Starczy sobie poczytać "raporty dla Klubu Rzymskiego" z lat 60. ubiegłego wieku.

Polityka depopulacyjna jest zresztą realizowana bez żadnych spisków - jawnie i otwarcie: ot, chociażby, żywność rozdawana w Afryce w ramach pomocy humanitarnej jest na ogół zaprawiona bromem, który dawniej dodawano do wojskowych sucharów, bo miał rzekomo zmniejszać popęd seksualny (tym samym ułatwiając utrzymanie wojska w koszarach!). Z czego skądinąd nic wielkiego nie wynika...

Nie sądzę zresztą, żeby dla realizacji takiej polityki jakiś demoniczny spisek był w ogóle potrzebny! Ot, starczy że pokolenie które "odkryło" te pół wieku temu "głęboką ekologię" i inną "kontrkulturę" rządzi teraz na uniwersytetach - i wychowuje sobie tak samo myślących następców, którzy są wykładowcami, ekspertami, ministrami czasem... Oni to robią z przekonania - ale też: spontanicznie i bez bezwzględnej konieczności spotykania się o północy na cmentarzu i zażynania czarnych kotów!
,
A co ma do tego Peru? Przecież jak na całym światem to Peru też się zalicza. Nie rozumiem czegoś?
Kumpel twierdził, że w Peru nie obowiązują te "układy"

suma sumarum kumpel siedzi w PL i wychowuje dzieciaka (wpadka po wmawianiu mi, że stosunek przerywany to 100% forma antykoncepcji)  😜

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się