DZIEWCZYNY NIE WSTAWIAJCIE ZDJĘĆ, BO NIE MAMY ANI STRONY, ANI NAWET NAZWY, A TYLKO BYDŁO SIĘ ROBI.
Już chyba 3 raz zapytam - KTO (jedna osoba najlepiej ) się podejmie tworzenia tej strony na 100 %, na razie mamy 12 cycków, a ani jednej pary rąk do pracy.
DZIEWCZYNY NIE WSTAWIAJCIE ZDJĘĆ, BO NIE MAMY ANI STRONY, ANI NAWET NAZWY, A TYLKO BYDŁO SIĘ ROBI.
Już chyba 3 raz zapytam - KTO (jedna osoba najlepiej ) się podejmie tworzenia tej strony na 100 %, na razie mamy 12 cycków, a ani jednej pary rąk do pracy.
Może Ciebie w końcu ludzie posłuchają, bo moje prośby zostały olane 🤔wirek:
tunrida napisała że jej mąż podejmie się stworzenia. Czy to wciąż aktualne?? Bo ktoś musi zacząć coś robić.
Jak już pisałam, mogę pomóc ale ja już od wieków nie robiłam żadnych stron i połowy pewnie nie pamiętam.
A raczej kilka cycków i dwie pary takich płaskich klat 😉 Mój się zadeklarował, ale robiłby to w trybie takim jak facet Tunidry, więc się nie odzywałam :P
A raczej kilka cycków i dwie pary takich płaskich klat 😉 Mój się zadeklarował, ale robiłby to w trybie takim jak facet Tunidry, więc się nie odzywałam :P
heheh, ale może trzeba tych facetó zmotywować?? Bo chodzi raczej o "szkielet", ze wstawianiem zdjec większość z nas sobie poradzi.
Tylko czy nazwa już jest?? Bo podział wydaje się być przegłosowany, maści, kolory i podpis jaka to firma.
edit:
Moze zebrać wszystkie nazwy i zrobić ankietę?? taką dość krótką np. do poniedziałku żeby już oficjalnie wybrać nazwę??
In. - ależ się odzywałaś już na pierwszej stronie przecież 😀 xxagaxx - czyli jesteś wykreślona z listy chętnych?
Wobec takiego stanu rzeczy pozostają nam już tylko cztery dusze do naszego szmatowego konsylium 😜 Ludzie, jesteście genialni: następuje błyskawiczna samoeliminacja, gdy już uświadomicie sobie, że zadeklarowanie chęci robienia strony wiąże się z faktycznym robieniem tej strony 🥂
bush ale jqa cały czas powtarzałam że nie pamiętam jak się wszystko robi!! Od samego początku.
Ale In. powiedziała że jej facet się deklaruje. Również to potwierdziła Tunidra więc trzeba poczekać co dziewczyną się uda zwojować.
I jeśli dalej będzie potrzebna pomoc to ja jak najbardziej się piszę. Jeśli ktoś poświęci chwile zeby mnie uświadomic co gdzie klikać to ja mogę te wszystkie fotki wrzucać na stronkę...
Tylko bez paniki, stronka powstanie, potrzeba tylko trochę czasu.
Zamiast coś ustalać wątek zmienił się w same zdjecia i dlatego teraz są małe problemy. Ale damy radę 😉
xxagaxx- dobrze, już się nie wyzłośliwiam 😉 Fajnie by było, jakby ta strona rzeczywiście powstało, a zbyt duża liczba chętnych zwykle gwarantuje przerzucanie się odpowiedzialnością i brak wymiernych rezultatów; dlatego wkroczyłam 😉 Tym bardziej, że ładnością HKM dorównuje eskadronowy, a jarpolowy padzik jest równie fajny, co ten ankowy (przynajmniej na zdjęciach).
Mój chłop dostał wczoraj pracę, więc mógłby się tym zająć jako sprawą drugorzędną. Do tego ma maturę w tym roku, więc nie mógłby poświęcić dużo czasu. Tunrida napisała, że jej facet się deklaruje, więc stwierdziłam, że skoro już ktoś się na 100% zdeklarował zanim ja napisałam, to po co robić zamieszanie i sobie stronę wyrywać : P
Słuchajcie-POWTARZAM Mój mąż ZROBI tę stronę za KILKA TYGODNI.
Jeśli Wam to pasuje, to proszę powiedzieć. Jeśli nie, bo ktoś ma chęci zrobić to szybciej to TEŻ MUSZĘ to wiedzieć. Nie chcę by siedział chłop po godzinach i robił coś co się okaże niepotrzebne, bo ktoś zabrał się za to pierwszy i zrobił to szybciej. Zabierze się za to za około tydzień lub dwa więc do tego czasu jeśli znajdzie się inny chętny- bardzo proszę.
Przestańcie pisać o pomocy przy tworzeniu strony, bo informatykowi nie jest nikt potrzebny do pomocy. 😉 A co do administrowania strony, to jest jeszcze czas. Na razie nie ma strony.
Poza tym mój nick to T U N R I D A
ps i jeśli ktoś chce zastanawiać się nad stroną, to najlepiej by było rozważać UKŁAD tej strony. Czyli JAK ona ma wyglądać. Bo nadal część jest za podziałem na firmy a część za podziałem na kolory. I to jest w tej chwili chyba najważniejsze do rozstrzygnięcia. I jeśli robić ankietę to właśnie taką.
[size=10pt]Ja jestem za podziałem na kolory. Kolorów jest mniej i łatwiej będzie szukać. Np. Mam siwą kobyłę i interesuje mnie powiedzmy granatowy zestaw, wchodzę w zakładkę granat i już widzę co mi się podoba a co nie. Jest to łatwiejsze niż przeszukanie wszystkich firm (myślę, że ponad 30 nam się uzbiera), których jest naprawdę bardzo dużo w celu znalezienia 2 czy 3 zdjęć. Pod zdjęciem proponuję napisać jaki to kolor (nazwa fabryczna) oraz firma. Często robimy własne zestawy czyli czaprak jednej firmy, a ochraniacze/owijki czy nauszniki innej. I co wtedy? Wstawiać 1 zdjęcie do 3 kategorii? Proponuję zrobić ankietę kto jest za podziałem na kolory, a kto na firmy.
tunrida o pomoc chodziło raczej w sensie że trzeba tam będzie wrzucić od groma i ciut ciut zdjęć. Każde zdjec różwnież musi być oznaczone by nam nikt nie brał sobie zdjeć na swoje pb.
Daniela - rozumiem trafny argument, że podobny początek w nazwie 'szmat' może dawać pierwsze skojarzenie z istniejącymi szmatoholikami. Ale zupełnie nie rozumiem dlaczego 'szmat' w towarzystwie 'galerii' brzmi dumnie, a w sąsiedstwie z 'zone' odstrasza tandetą 😉 (zupełnie btw ja tam lumpy lubię)
Nie lubię strasznie słowa lans - fuj źle mi się kojarzy i nie przepadam za używaniem go w ogóle, ale lanslandia trachę łamie te lody 🙂
Mnie też bardzo się kojarzy ta nazwa z szmatoholikami, wiec w sumie moze mieć podobne brzmienie, bo też chodzi tu o szmatoholiczne zakupowe skłonności użytkowników skierowane nie tylko na anky czy eskadrony 😁
xxagaxx a w jaki sposób chcesz zrobić, żeby ludzie nie brali fot na swoje photoblogi? Przecież ze szmatoholików banalnie można sobie zdjęcie ściągnąć;]]
tunrida o pomoc chodziło raczej w sensie że trzeba tam będzie wrzucić od groma i ciut ciut zdjęć. Każde zdjec różwnież musi być oznaczone by nam nikt nie brał sobie zdjeć na swoje pb.
radziłabym trochę podpytać Quanty, bo na szmatoholikach nie trzeba każdego zdjęcia z osobna oznaczać znaczkiem 😉
[quote author=xxagaxx link=topic=14078.msg434285#msg434285 date=1263114956] tunrida o pomoc chodziło raczej w sensie że trzeba tam będzie wrzucić od groma i ciut ciut zdjęć. Każde zdjec różwnież musi być oznaczone by nam nikt nie brał sobie zdjeć na swoje pb.
radziłabym trochę podpytać Quanty, bo na szmatoholikach nie trzeba każdego zdjęcia z osobna oznaczać znaczkiem 😉 [/quote]
Ja tak tylko przykłady podałam 😉 Ale mam jeszcze pytanie, robić ankietę o układ strony czy już podjęta decyzja że mają byc na maści i kolory??
sorry, ze tak trochę jak Filip z konopii wyskakuję, ale nie uwazacie, że byłoby WSZYSTKIM łatwiej i szybciej by to wszystko ruszyło, gdyby na już ISTNIEJACEJ stronie (z wyszukiwarką i tak dalej) dodany został odnosnik (odrębny podkatalog) INNE FIRMY ? wszystko już jest zrobione... i chcecie to wszystko od nowa robić? bo tamta strona, katalog i wyszukiwarka wam sie nie podobają? czy o co chodzi? (bo najwyraźniej mi to umknęło... ale z drugiej strony - na pewno nie widziałam, zeby Quanta pisała, ze tak się nie da...)
sorry, ze tak trochę jak Filip z konopii wyskakuję, ale nie uwazacie, że byłoby WSZYSTKIM łatwiej i szybciej by to wszystko ruszyło, gdyby na już ISTNIEJACEJ stronie (z wyszukiwarką i tak dalej) dodany został odnosnik (odrębny podkatalog) INNE FIRMY ? wszystko już jest zrobione... i chcecie to wszystko od nowa robić? bo tamta strona, katalog i wyszukiwarka wam sie nie podobają? czy o co chodzi? (bo najwyraźniej mi to umknęło... ale z drugiej strony - na pewno nie widziałam, zeby Quanta pisała, ze tak się nie da...)
Caroline-dobre pytanie. Ja zrozumiałam, że ktoś, ( nie wiem kto, jakiś tajemniczy ktoś, lub dużo ktosiów 😉) nie chce by w tamtej galerii mieszać i dokładać inne firmy. Gdyby dało radę w tamtej galerii zrobić odnośnik "inne firmy" i w nim powstawiać czapraki innych firm byłoby SUPER.
No właśnie...to jak to jest? KTO pierwotnie nie chciał, by do szmatoholików dołączyć inne firmy ? 😀
no tak, o te stronę z galerią i wyszukiwarką, którą zrobiła Quanta i która działa na serwerach, na których jest też forum.
zdjęcia, któe chcecie umieszczać w galerii mają spełniac takie same kryteria jak dotychczasowe fotki, więc galeria nie "zdziadzieje", wyszukiwarka już jest, i tak dalej.
a te "inne" firmy nie musza nikogo razic w oczy - tak jak jest katalog "anky", i reszta, tak wystarczyłoby dodać jeszcze jeden: "inne" - a w nim dalsze podkategorie (masci/kolory/czy co tam zdecydujecie)
dodać podkatalog to kilkanaście sekund i już można by było dodawać fotki 🙂
hmm no to byłby pomysł. Na pewno byłoby łatwiej gdyby można było zrobić odnośnik inne. To by chyba tak nie raziło w oczy szmatoholików.
Tylko tyle ze już o tym była mowa sto razy. Że szmatoholicy to jest galeria 3 firm, z podziałem na kolekcje, modele. I nikt nie chciał tam robić bałaganu.
I chodzi mi o to że skoro już mamy osobę która stworzy nam całą stronę, nawet za 3-4 tygodnie to może warto już się tego trzymać??
disco, nie o to mi chodzi, zaręczam :kwiatek: tylko jak widze, ze strona powstanie za parę tygodni, ze znowu ktoś będzie siedział nad skryptami (jednym słowem - tracił czas, bo to wszystko juz raz zostało zrobione...) a równocześnie jest "duch w narodzie", już sypią się fotki, jest entuzjazm, wszyscy już czekają... a narzedzie jest, lezy pod ręką... to po prostu nie rozumiem WTF is going on 😕
edit no własnie, dlaczego to w ogóle jest niewygodny temat...??
po namyśle... może zróbcie ankietę na CAŁYM forum: galeria jedna czy dwie. głosowanie, wszystko jasne i po sprawie 😁
CAROLINE DOKŁADNIE TAK- jak mówię- zrozumiałam, że NIE MOŻNA z jakichś tam względów dołączyć innych firm do szmatoholików. A jest zapotrzebowanie. Jako dobry człowiek (hehe) zmusiłam męża by się podjął stworzenia nowej galerii. Ale jeśli NIE MA żadnych przeciwwskazań by do starej galerii dołączyć nowe tańsze firmy, to NIE WIDZĘ powodu by mój mąż robił taką robotę. 😀
Podjęłam się i jeśli trzeba to on to zrobi, ale może WCALE NIE TRZEBA BY ON O ROBIŁ?
caroline ja uważam, że Twoje pytanie ma rację bytu. przypuszczam tylko, że odpowiedź może być taka
Rany ile razy to jeszcze będzie wałkowane... Ostatnie strony szmatocholików i cały ten temat DOKŁADNIE. Już wiadomo? Owszem, było by to łatwiejsze, ale stanęło na tym, że nie. I koniec. Co stronę będzie się temat odnawiał?
I chodzi mi o to że skoro już mamy osobę która stworzy nam całą stronę, nawet za 3-4 tygodnie to może warto już się tego trzymać??
A może nie warto wyważać już dawno otwartych drzwi, zwłaszcza że ta osoba będzie robić stronę po godzinach i z dobrej woli, w ogóle nie interesując się tematem= sugeruję, że opóźnienie może być znaczne 😀 . Zresztą wciąż mamy 4 pary cycków chętnych do pomocy... których pomoc jest jak próba wynalezienia na nowo czegoś już dawno wynalezionego, opatentowanego i w masowej sprzedaży.
A jeśli chodzi o ludzi-szmatopurystów: Czy naprawdę szmatka z eskadrona i szmatka z HKM to taki potężny dysonans, jak polska flaga wbita w psią kupę? Heloł! To wszystko są szmatki, lami-cell, schockemohle (czy jakkolwiek to się pisze) to też konkretne marki produkujące rzeczy dobrej jakości 😉 Ja jeszcze niedawno nie miałam pojęcia, że eskadron jest lanserski - bo nie ma tego wszytego zaraz obok loga, tylko zostało tak umownie ustalone. Wszystkie czapraki i pady, niezależnie od marki, i tak są produkowane w jakichś dziwacznych kolorach, których nie potrafię nawet nazwać, nie wspominając o odróżnianiu jednych od drugich: i jak świat długi i szeroki, nie można już kupić czapraka niebieskiego, tylko trzeba zdecydować między lazurem, akwamaryną i świńskim błękitem 🙇 (swoją drogą, co to w ogóle za kolor off white? zszarzały biały? omg! 🤔wirek: ). Nawet zaczynam mieć wrażenie, że sama wymyślna nazwa daje +10 do lansu szmacie. Trzeba nazwać czaprak stone, gdyż proste 'szary' nie uchodzi 😁 Litości 😵