Forum konie »

Galeria Końskiej Rewii

Ja bym na stronie podzieliła to na maści i kolory (coś na wzór wyszukiwarki w szmatoholikach). Zaznaczamy sobie np. Kare w żółciach czy też różach i wyskakują konkretne zdjęcia przedstawiające to zestawienie. Człowieczek poszukujący takiego czapraka pod zdjęciem ma wypisane cóż to za czaprak i owijki, przegląda pikowania, modele, kroje i wybiera najlepszy wg niego. Bez dzikiej pogoni za kolekcjami, których dawno już nie ma.  😉

oczywiście może być podział na hkm, lamicell itd. Ale na tej samej zasadzie HKM i pod tym kolory lub grupy kolorów, bo wiadomo, że nikt się nie będzie rozdrabniał na waniliowy, ecru, szampański etc.
caroline - hasłowanie wywołałam absolutnie nie jako zarzut, jak napisałaś - widać to była konieczność, mało praktyczna, ale cóż.  Jeśli pomysł byłby reaktywowany, to warto już się postarać o www z zabezpieczeniem przed kopiowaniem i analogicznie akceptować tylko przyzwoicie zrobione zdjęcia - jak to w galerii.

a galeria szmatocholików - niech zostanie troche snobistyczna - czemu nie 🙂 ? część osób tam się nigdy nie pojawi - bo nie, dla zasady i już.

druga galeria była by po prostu kolorystyczna, a nie z podziałem na firmy (tj można dodać tagi żeby wyszukiwac łatwiej, ale chyba podział na firmy nie jest konieczny)
Pisanie co to za firma jest jak najbardziej dobrym pomysłem. Jak ktoś będzie chciał kupić Właśnie Ten Czaprak, to przynajmniej będzie wiedział czego szuka.
A niech się bawią w swojej piaskownicy, my zbudujemy swoją. Fajniejszą 😀iabeł:
Jestem za! Niech nowa galeria będzie w szamtoholikach!
Tym bardziej, że spora część czapraków da się ślicznie podzielić.

Harry Horse wypuszcza kolekcje, Horze i Schockemohle podobnie. te czapraki da się ładnie podgrupować.

Dla tych "bezkolekcyjnych" najlepszym rozwiązaniem jest po prostu osobna kategoria dla każdej marki i uszeregowanie ich "po kolorach" na koniach o różnej maści 🙂
A nazwa? skoro są szmatoholicy, to niech reszta będzie "SZMATOMANIACY"  🏇
Mi to się biedoholicy bardziej podobają, ale ja jestem dziwna 😁
A mi to wszystko już trochę paranoją wieje...  🤔wirek: 🤔
Mi też biedoholicy podoba się bardziej, taka nazwa na przekór 😉 I jestem jak najbardziej za. Podział na kolory i pod zdjeciem podpis jaka to firma. Tylko, żeby zdjęcia były na poziomie, czyli nie jakość komórkowa itd.
mnie też podoba się pomysł ale byłabym za grupowaniem zdjęć pod nazwami firm bo wtedy bedzie mniejszy bałagan(przynajmniej tak mi sie wydaje)
Ja uważam, że biedoholicy brzmi wręcz śmiesznie (w negatywnym sensie) 🤔

Bieda (jeśli chodzi o sprzęt) kojarzy mi się mniej więcej z takim obrazkiem:

A nie z kilkoma kompletami w różnych kolorach, innych firm niż Eskadron, Anky i Euro-star. Różnica cen nie jest bardzo duża i nie uważam, że posiadanie czapraków innych firm niż te trzy jest biedą. Osobiście mam czaprak np. Harry's Horse, który jest moim ulubieńcem i nie uważam, że te firmy są gorsze (kosztował więcej niż niektóre Eskadrony)...

😲
Mi też się 'biedoholicy' nie podoba ;/ to takie na siłę odgradzanie się od 'szmatoholików', celowa ironia, że niby Ci ze sprzętem bez metki gorsi.
Już prędzej 'czaprakomania' albo coś w ten deseń...
Dokładanie o to mi chodziło, Darolga :kwiatek:
To takie podkreślanie na siłę, że niby ci co mają inny sprzęt niż szmatoholicy są taki biedni, skrzywdzeni i muszą się odgordzić od tych, którzy są feee bo mają komplety Eskadrona, Anky, ES... 🤔
Mi sie pomysł strony podoba.
Proponuje podzielic ją firmami a do zdjec dodac tagi poprostu  maść , kolor.

Sama chetnie podeśle pare zdjęć  🙂
Sama strona jest świetnym pomysłem, ale nazwa już średnio 😉

Sama chetnie podeśle pare zdjęć  🙂

Ja również podeślę zdjęcia :kwiatek:
Ja też jestem za biedoholikami, jak ktoś ma dystans do siebie to nie powinno być problemu.  🙇 biedoholicy!
Mnie się wydaje, że najlepszym pomysłem jest podzielenie galerii na maści i kolory czapraków i otagowanie firm.
Bo biorąc pod uwagę ile firm musi się tu znaleźć to strona byłaby po prostu bardzo rozdrobniona, a menu długaśne.
Wydaje mi się, że powinny być do zdjęcia dołączone informacje o kolorze czapraka (jeśli się jakoś kolor nazywa bo dla takiego daltonisty jak ja na zdjęciu żółty niekoniecznie musi się różnić od limonki) i firmie jaka go wyprodukowała oraz analogicznie o owijkach czy ochraniaczach jeśli są pod kolor.

Btw mnie również biednoholicy nie podchodzą. Nazwa może być ok przez miesiąc, dwa, a potem się zapomni jak strona powstała i będzie się kiepsko kojarzyć.
azhael, zgadzam się, właśnie o tym myślałam. tj o takim sposobie prowadzenia.

ale co, nie podoba wam się ogólnie nazwa biedoholicy? już abstrahując od czapraków etc, mi się ogólnie ta nazwa podoba 😁 powieszę sobie taki szyld nad wejściem do pokoju na stancji 😁
azhael nie wydaje mi się żeby lista firm była długa:

HKM
Horze
Tattini
Lamicell/Fair Play
Harry's Horse

te są chyba najbardziej popularne a resztę wrzucić do kategorii inne- chyba że jeszcze zapomniałam o jakiejś firmie

co do nazwy to tez niezbyt przypała mi do gustu. Dla stałych voltowiczów wszystko jest jasne ale dla osób niewtajemniczonych będzie to brzmiało dziwnie
Equi-Theme jeszcze!
Schockemohle?
Schockemohle też chyba ma kolekcje? No i Jarpol będzie miał 😀iabeł:
Ale właśnie przyszedł mi do głowy nowy argument! Wystarczy popatrzeć co się dzieje na szmatoholikach z Anky i Euro-starem. Nikt już nie pamięta jaka to była kolekcja, więc jest podział na kolory albo modele czapraków.
Wydaje mi się, że w tej galerii chodzi bardziej o kolorystyczne dopasowanie kompletu do maści niż to jaka to marka i kolekcja z którego roku. Jak ktoś się zakocha w konkretnie tym czapraku to po opisie zobaczyłby jaka to firma.

Ewentualnie, chociaż to pewnie sporo roboty, można by zróżnicować sposób wyświetlania. Znaczy sortuj po kolorach, maściach lub firmach. Niestety nie mam pojęcia jak się pisze takie skomplikowane skrypty więc nie pomogę 😡
Dajcie czas do środy, mój półbyłypółobecny chłop to zrobi Wam full wypas stronę ;>

(znaczy powinien się zgodzić : P )
Fajnie, czyli od teraz istnieje podział na "my" i "oni", tak? Brawo dziewczyny!

Bo "my" w szmatoholikach chcieliśmy zostawić podział na firmy, ustalony porządek, konkretne firmy, nie na użytkowników czy posiadaczy. A "wy" rozpętaliście aferę, że kupujemy drogie czapraki, że jesteśmy snobami, że dyskryminujemy tych którzy tych marek nie mają, że nie rozmiemiemy że kogoś nie stać lub zwyczajnie nie wyobraża sobie wydać tyle złotówek na końską szmatkę.

Cóż, fajnie dziewczyny fajnie.  👍

BTW czy skoro jestem od "nich" to będę mogła zaistnieć w waszej galerii czy nie? Bo w życiu miałam i Equi-Themy i IW i Alcapady. Pozostaje mi teraz was jedynie przeprosić, że wolałabym mieć dwa-trzy komplety ANKY (czy ES, bo Eskadronów nie znoszę i nie mam) niż 4 Alcantary, 2 HKM'y, 3 Alcapady i jednego Schokomola. Łącznie.  :kwiatek:  Wiecie taki "efekt snoba"  😡

Pozdrawiam Cieplutko, i naprawdę życzę wam jeszcze fajniejszej galerii niż nasza. Tak jak nasza jest jeszcze fajniejsza niż holenderska na której się wzorowaliśmy.

Grunt, to iść naprzód  😅
Sierra, nikt niczego nie rozpętał, zepchneliśmy się do osobnego wątku, bo w szmatoholikach "nas" nie chcieliście, więc nie rozumiem, czemu tam było w porządku powiedzieć nam bezankowcom i bezeskadronowcom, że nie "nas" nie chcecie, a teraz najeżdżacie na nas, że się oddzielamy.
a jesli ja mam 2 anki, 2 hkm'y i no name'a z allegro za 20 zl to do jestem "my" czy "oni"?
damn it ! ja mam anky i eskadrony to nie wiem....

ale Sierra  mnie ( jeszcze) nikt  nie wygonił to myśle ze Ciebie tez nie powinni  😁
Ja broń Boże nie najeżdżam na wasze oddzielenie. Ba! Sama w szmatoholikach zdaje się poddałam taki pomysł, ale weszłam tutaj zobaczyć jakie firmy będą w drugiej galerii (bo jak napisałam, dysponuje - uważam - całkiem ładnymi zdjęciami Czardasza w innych markach) i dowiedziałam się paru rzeczy "o nas" i "o was". Ale przede wszystkim żale że "my" "was" tam nie chcemy!

Nie. "My" nie chcemy tam rzeczy innych niż te trzy firmy. Tak trudno to zrozumieć? Że to nie jest personalne?

A wy tu wymyślanie: Bidoholicy, Economiców itp podkreślając różnicę (sztuczną) w statusie firm. A wystarczy założyć drugą galerię pt. "Końska Rewia Mody" (Skoro wątek Szmatoholiczny ma swoją) albo "Czaprakomaniacy", dodawać zdjęcia, pilnować porządku, poprosić Quantę o śliczny buttonik na górze i Voila!

A znowu wracamy do zaglądania w porfele, i przepychanek. Takie mam odczucia, sorry.  🤔

Kujka, dokładnie... 👀
Sierra
Ja mam podobne odczucia jak Ty dlatego sie nie udzielam, bo to co chciałam powiedziec było już powiedziane. Czekam az sie tutaj wszyscy pokłocą i zacznie sie rozgraniczanie "klasowe" ze tak powiem.
Ja bym własnie zrobiła tak ze dwie osobne galerie ale w kazdej z nich odnosnik do drugiej 🙂
Ze mnie zaden szmatoholik ale stronka sie przydaje więc mysle , ze pomysł fajny 🙂
Raaany, z biedoholikami napisałam dla żartu, co z resztą później napisałam. (i już mam szyld nad drzwiami tak btw : P)
Nie wiem, czy ja jakoś inaczej wszystko rozumiem, ale wg mnie nie było nic personalnie, tylko "my" i "oni" łatwiej jest pisać niż "Ci, co mają anki i eskadrony" i "Ci, co nie mają anek i eskadronów, a chcą powstawiać zdjęcia".
A tu jakieś spiski o podzialach pfff...
Idę spać, przepychajcie się sami.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się