Black Jack ( Cornet Obolensky x Heraldik ) byl na rozprezalni bardzo spokojny, a w hali bardzo wesoly ( Heraldik sie w nim obudzil 😁 ), ale skakal dobrze, patrzyl za przeszkodami i pokazal sie lepiej, niz myslalam. Wszyscy byli zadowoleni, bo on nie jest az tak latwy do jazdy, ale dalismy rade.
Carento ( Caretino x Contender ) byl po prostu zaje***. Zarowno ruchowo, jak i na skoku pokazal sie ze swojej najlepszej strony. Luzny i spokojny wjechak do hali, troche poszpanowalismy w klusie i galopie, skoczylismy trzy razy stacjonate i dwa razy okser, a ze zrobil to tak, jak trzeba bylo, poprzestalam na tym. Potem jeszcze raz klus, i wsrod oklaskow i glosnej muzyki wyjechalam na nim stepem na dlugiej wodzy z hali. Mialam gesia skorke. Ten kon jest po prostu magiczny. 😅
Gratulacje! :kwiatek: Po co było się denerwować? Dobre konie + dobry jeździec = musi być dobrze 😀 (daj znać, gdy trema trwale minie, bo jestem ciekawa kiedy to się dzieje - po 15 latach startów? :hihi🙂
moge potwierdzic, ze oba przejazdy Anka miala bardzo udane. pierwszy mlody byl troche bardziej nabuzowany, za to drugi to poprostu marzenie!! do tego taki slodki, ze mozna wymieknac 😜 zakochalam sie 😁
niestety Anki kamerka, a raczej amumulatorki padly i musialam ja moim niedorobionym aparatem krecic bez glosu i w jakosci pozostawiajacej wiele do zyczenia.
zapodam wam ujezdzeniowaca, mozecie zobaczyc jak to mniej wiecej wygladalo. musze tylko powiedziec, ze muza byla swietna, oklaski, prowadzenie. szkoda ze tego nie mozna oddac 🙂
Anka 👍 także za Twoje wypowiedzi w tym wątku, dziękju :kwiatek: W ogóle strasznie dziękuję za ten wątek. Jest cudny. Super poznać choć odrobinkę inny zupełnie świat i nabrać nadziej, że konie w sporcie może jednak nie mają aż tak źle (u wszystkich).
Dzieki wam wszystkim, ale na ujezdzeniowcu to nie ja, ja mialam dwa skoczki. 🙂 Zeby nie bylo, ze to ja tu sie dresazuje na tym filmiku 🤣 Dzieki mimo wszystko za trzymanie kciukow i gratulacje!! :kwiatek: :kwiatek:
Na dwoch pierwszych filmikach to ten Caretino x Contender. Na trzecim filmiku widzimy kolege po fachu, Carmello (Corrado I x Landgraf), ktory ma teraz 6 lat. Ma tych samych wlascicieli. Jezdzony przez J. Kreuzmann.
łał. ależ on ma fule w galopie 😲 super wam poszło i to samo cały czas tempo utrzymane.
a ten drugi konik to powiedzmy baardzo blado wypadł przy was. Jakiś nieujeżdżony czy co. Albo jeździec całkowicie stracil wenę twórczą obserwując wasze poczynania
Elu, ten jezdziec jezdzi miedzynarodowki z bardzo dobrymi wynikami, ja sie do niego nie umywam. Kon nie jest latwy do jazdy, ale ukonczyl niejeden konkurs N*** z notami powyzej 8,5.
to jeden z pokazow ogierow licencjonowanych, dla hodowcow, aby mogli sobie na poczatku roku poogladac reproduktory, ktore sa oferowane do stanowki, bo nie wszystkie startuja na zawodach.
a tak w ogole to ten drugi ogier to moim zdaniem bardzo słabo wypadł - tym bardziej że taki znamienity jeździec na nim jechał. Ciekawe czy zdobył sobie tym pokazem uznanie potencjalnych kleintów na jego usługi czy też go ten wystep pogrążył.