Forum konie »

Torwar 2009

To i ja swoje pokarze 😉
http://zaneti.fotosik.pl/albumy/610198.html
W większości ujeżdżenie. Trochę powożenia. 😉
Jakościowo nie powalają ale oko pocieszyć mogą😉
Oto, co widać po zmniejszeniu przejazdu piątkowego Rapcewicza:
http://s7.photobucket.com/albums/y297/patitaj/?action=view&current=rapcewicz1.flv
Nie sądzę, żeby to się dobrze oglądało. Wrzucać freestyle?
Wrzucać! Nie pytać! 😉 :kwiatek:
paa - jakość freestyle na tyle dobra ze się dobrze ogląda
baardzo dziękuję 🙂
ma ktoś jeszcze jakieś przejazdy nagrane?
kpik, Ja mam tej laski co 4 miejsce w sobotę zajęła w ujeżdżeniu. Jakość tragiczna, ale może wrzucę...

PS. Sam przejazd też był tragiczny 😤

Proszę bardzo 🙂
[[a]]http://s719.photobucket.com/albums/ww199/Notarialna/Torwar%202009/?action=view&current=Wideo000.flv[[a]]

Nie cały, ale większość
kpik, Ja mam tej laski co 4 miejsce w sobotę zajęła w ujeżdżeniu. Jakość tragiczna, ale może wrzucę...

PS. Sam przejazd też był tragiczny 😤

Proszę bardzo 🙂
[[a]]http://s719.photobucket.com/albums/ww199/Notarialna/Torwar%202009/?action=view&current=Wideo000.flv[[a]]

Nie cały, ale większość

dziecko drogie, zanim twoje umiejetnosci jezdzieckie pozwola ci na ocenianie "TRAGICZNOSCI" przejazdow zawodnikow startujacych na torwarze, mysle ze duzo czasu uplynie. a poza tym merytorycznie sie moze wypowiedz... skoro oceniasz. 👿

troche pokory.... chyba ze sedziowie to idioci i nie wiedza dlaczego jakis kon zajmuje 4 miejsce na 12 startujacych.

Każdy swoje opinie może wyrazić, ekspertem nie jestem, ale zdanie swoje mogę wrazic.

Przejazd mi się nie podobał. Jak na poziom GP MOIM ZDANIEM był kiepski, bo laska telepała się w siodle, czasem łapała za wodze, a tego robić raczej nie powinna.

Wiem, jestem marnym tyłkoklepaczem, który nic nie osiągnie, teraz możecie mnie zjechać za wyrażenie opinii, a chować ogona pod siebie w tej kwestii nie zamierzam 😁
Wyrażać zdanie WSZAK MOŻNA, czyż nie?
[img]http://Wyrażać zdanie WSZAK MOŻNA, czyż nie[/img]

oczywiście że jak najbardziej można 🙂

Paa: dzięki za wgranie przejazdów.

oczywiście, że można wyrażać opinię.
Jednak równie ważna jest forma ich wyrażania oraz treść (miło gdy z uzasadnieniem)
po prostu szlag mnie trafia jak gwiazdy, ktorym sie wydaje ze sa swietne z lekcewazeniem pisza o tragicznosci, klepaniu tylkiem i loapaniu za wodze.  a same nie odroznia kontaktu od samoniesienia.

Agata Milnerowicz, "ta laska", zrobila niewiarygodne postepy z Bunczukiem, miala dobre przejscia piaff pasaz, dobre zmiany, niezle piruety i wyciagnela z tego konia, wcale nie wybitnego, bardzo, ale to bardzo duzo.  I majac swiadomosc, jak ciezka jest to praca po prostu zal... ze zamiast szacunku czyta sie takie teksty.

oceniaj merytorycznie Notarialna, jak juz musisz. i z szacunkiem, chociazby z racji roznicy doswiadczenia "tej laski", wieku i kultury.
lostak, abstrahujac od kontekstu, obawiam sie, ze nie o AM jest tutaj mowa.
Postawcie się czasem na miejscu zawodników i jeźdźców którzy brali udział na Torwarze!!Większości wydaje sie ze to tylko hup siup i gotowe nie wiecie ile trzeba pracy włożyć w jakiekolwiek wyszkolenie konia a tym bardziej do poziomu grand pri!!większość jeźdźców sama przygotowuje sobie konie na zawody!Byłam na Torwarze jako jeździec a zarazem luzak i bardzo wiele widziałam treningi o 6 rano o 1 w nocy.Np.Hasan Sentruk w niedziele o 6.30 miał 2 treningi ujezdzeniowe piafy pasaże ciągi a mówi sie że skoczkowie nie jeżdżą ujedzenia!!Wkurza mnie jak wypowiadają sie ludzie którzy nie maja zielonego pojęcia o tym jak naprawdę wyglada wyszkolenie i praca z koniem!!!
Chodziło mi o Paulinę Rejves na Topolu...

Domyślam się ile w to musieli zawodnicy pracy włożyć, może się trochę niefortunnie wyraziłam, ale nie musicie od razy wrzasku robić, też mogłyście trochę spokojniej to powiedzieć.

Za gwiazdę się nie uważam, nawet nią nie jestem 😂
Nie dojdę do takiego poziomu jak zawodnicy gp, więc przepraszam za tak NIEKOMPETENTNA OPINIĘ z mojej strony.

Więcej już nie będę 😎
No dobra, jestem samoukiem dupoklepaczem z marnymi umiejętnościami.
Zaspa89 nie przesadzaj. To nie jest forum gdzie sa same 10-letnie dziewczynki. Sporo ludzi z tego forum jeździ sportowo, i nie tylko Lki na ZR. I mysle tez ze sporo mialo treninig o 6 rano czy wieczorami itp. Tego chyba nie musisz tlumaczyc 😎
chodzi mi głownie o wyrozumiałośc i szacunek dla tych ludzi...
a niektorzy robili swietne miny : nie ma jak uchycic chwile :P
Thaya - faktycznie  😂 Ale naszego Michała i tak nikt nie przebije  🤣 Może poza tym austriakiem co go nie było , a był rok temu - jak on się nazywał ? Ten od Norblina . Agustin ?
Co do dyskusji , mnie też niezbyt się podobał przejazd P.Rejvers , ale się nie wypowiadam BO SIĘ NIE ZNAM  😉 Ujeżdżenie to nie moja "działka" . Zresztą w skokach też się nie wypowiadam głośno na temat tego czy tamtego zawodnika i jego jazdy . Jak już komentuję wśród znajomych na zawodach ot tak po prostu w ramach wymiany opinii .
Agata Milnerowicz - z podziwem patrzyłam , Notarialna była świadkiem jak z obiadu z "chińczyka" gnałam z szatni jak usłyszałam , że zaraz zacznie przejazd na Buńczuku  🤣 Mam szacunek dla jej pracy i mimo , że 2 lata temu podczas CSI w Warce gdzie była dyrektorem zawodów dała nam nieźle w kość ( nam wolontariuszom ) to jednak lubię . I cieszę się , że tak dobrze sobie radzi 🙂
jak on się nazywał ? Ten od Norblina . Agustin ?
dokladnie, Johannes Augustin na Norblinie. Strasznie z Zen cierpialysmy ze go nie bedzie 🙁

wrzuccie jeszcze jakies zdjecia, tak fajnie sie oglada
Ja pewnie niedługo zamieszczę galerię. Na razie walczę ze zdjęciami.
Co do ocen przejazdow. Uwazam, ze wypowiedziec moze sie kazdy, badz co badz mamy demokracje. Inna sprawa, czy te oceny spelniaja kryteria merytoryczne (na ile osoba oceniajaca wie jak powinien wygladac prawidlowo wykonany element, np. jak wyglada dobra praca grzebietem u konia, ile zgiecia w ruchach bocznych, czy uzycie takich, a nie innych pomocy w taki, a nie inny sposob jest w danym momencie uzasadnione, itp. itd.) i kryteria kultury wypowiedzi. A to chyba jestesmy sami w stanie ocenic. Dla mnie miarodajne sa oceny osob, ktore faktycznie cos swoim poziomem jezdzieckim reprezentuja. Co nie znaczy, ze odbieram prawo glosu osobom mniej doswiadczonym lub w ogole niedoswiadczonym. Tyle ze opinie tych ostatnich po prostu niezbyt mnie interesuja. Sorry za OT.
hej wam 🙂
jestem tu nowa, ale od jakiegoś czasu śledzę ten wątek. To był mój pierwszy "torwar" 🙂 - ekstra sprawa. Za bardzo się na koniach ani na jeździe nie znam, ale muszę przyznać, że skoki wywołały u mnie dreszcze 😀. A te araby... kurcze, piękne zwirze 🙂

tak w ogóle to chciałam się podzielić z wami moim punktem widzenia utrwalonym przez obiektyw 🙂. Od razu mam do was wielką prośbę. Czy możecie mi podpowiedzieć kto jest na tych zdjęciach ? Gapa ze mnie i w trakcie focenia jakoś nie zwracałam uwagi kto to :P. Chyba jedynych co znam to : Rapcewicz, Milczarek i Ludwiczak  🙂  . A więc pora na zdjęcia [ troche chaotyczne, ale na razie wstawie te co mam pod ręką 🙂 ]:

1.
CIACH! Regulamin!

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

Przypominamy wszystkim, że punkt 9-ty regulaminu forum mówi:  Zamieszczaj zdjęcia, które nie przekraczają swoją wielkością 800 na 800 pikseli. Usprawni to działanie forum i nie będzie sprawiało, że forum się "rozjeżdża". Bardzo prosimy o stosowanie się do niego. Wszelkie odstępstwa będą od tej pory karane ostrzeżeniem na 3 dni.

To, że ktoś jest nowy nie zwalnia od znajomości regulaminu 😉 D.
wydało się  😡 przyznaje sie bez bicia, że nie czytałam regulaminu. I cieszę się tym bardziej, że go złamałam, bo teraz mam nauczke . Dzięki  😉

a oto kolejne zdjęcia:

9.

10.

11.

12.

13.
A doczytałaś o edycji postów? 😉
4. Justyna Dysarz - Germanik
5. Katarzyna Skowrońska - With You
6, 7 i 8 o ile się nie mylę to Maja Wieczorek ale nie wiem jaki koń. Co do reszty - nie znam.
A zdjęcia niczego sobie 🙂
A doczytałaś o edycji postów? 😉

no a jakże 🙂 - najpierw musiałam się usprawiedliwić, potem wziąć się za czytanie regulaminu , a potem dopiero chciałam pokazać że jednak umiem edytować xD

oraz dzięki wielkie za podpowiedzi kto kim na zdjęciach 🙂 - ja zielona , choć powoli zaczynam kojarzyć niektórych 🙂
Rapatuja o uj. możesz się do mnie zgłaszać, polecam siebie na przyszłość 😀
no to ja jeszcze coś wrzuce. Zdjęcia nie są powalające, ale zawsze..
cd
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się