Forum towarzyskie »

Pomoc naukowa (zadania, tłumaczenia itp.)

dobra, ja to zrobiłam tak:

x- ilość uczniów w klasie
y-ilość uczniów, którzy dostali dop

0,2x+0,3x+6+y=x

i tu ta średnia

(0,2x*5+0,3x*4+6*3+y*2)/x = 3,4 - mnożymy ilość uczniów przez ocenę i dzielimy przez wszystkich

z równań wychodzi na x=30
czyli:
6 uczniów odstało bdb, 9 db, 6 dst i 9 dop
Zna ktoś dobrze język włoski?  🙇
Czy zna tu ktoś język duński? Potrzebuję niewielkiej pomocy w przetłumaczeniu :kwiatek:
Wyjaśnij na czym polega supremacja parlamentu polskiego .

Jak to ugryźć? Nie mogę nic znaleźć na ten temat...
rtk - może książki o systemie politycznym RP?
Mam ogromną książkę Banaszaka "Prawo konstytucyjne", a tam ani słowa na ten temat. Rany, muszę to na wtorek umieć a ja nawet nie znalazłam nic...
Kurcze, nie mam czasu, żeby tego teraz szukać, tu jest tylko jedno zdanie niestety, ale wydaje mi się, że w ksiazkach od systemu politycznego znajdziesz.
http://koszalin7.pl/st/jow/jow_040.pdf
poszukuję kogoś z klasy 3 gimnazjum (lub starszego, ale posiada jeszcze ćwiczenia), kto uzupełnia zadania z ćwiczeń Planeta nowa Nowej Ery. Chodzi o diagram na stronie 12, brakuje nam ciągle jednego wyrazu 👀 :kwiatek: "Las" raczej nie jest formą polodowcową, może tam po prostu nie ma tych ośmiu, tylko siedem?
może wstaw skan, to więcej osób będzie mogło pomóc 😉
załączam zdjęcie w takim razie. Mazaki przebijają, ale mam nadzieję, że widać 😉
mam te ćwiczenia, otworzyłam, sprawdziłam i mam zaznaczone tylko te wyrazy co ty.
infantil, siedziałam nad tym ponad 20 minut. wychodzi na to, że po prostu nie ma? 😁
bardzo możliwe, że błąd mają w poleceniu i tyle  😉
Czy jest na sali jakiś ekonomista, który posiada wiedzę albo materiały dotyczące filozofii ekonomii?
Jest ktoś komu się nudzi albo chce zrobić za mnie opis poszczególnych fal i ich zastowoswanie?  🤔
[s]Mógłby mi ktoś przetłumaczyć kilka prostych zdań na niemiecki? Ja wgl nie szprecham, liczę do 10.
1. Palenie za szkołą jest zabronione.
2. Samochód nie może jechać za szybko.
3. Czy możemy napić się coli?
4. Sebastian mieszka koło dworca, przy parku, za lodziarnią.
5. Jazda na rowerze jest fajna.
6. Wolno mi spać w sobotę do południa.
7. Na dworzec, proszę!
Byłabym bardzo wdzięczna  :kwiatek:[/s]
Już mam 🙂
napisz, zawsze latwiej komus skorygowac niz pisac samemu. a jak nie bedziesz pisac to sie nie nauczysz.

ale powiem szczerze, ze durne te zdania strasznie. nie wiem kto to wymyslal  😵 najlepsze jest to :  Sebastian mieszka koło dworca, przy parku, za lodziarnią.  👍
To jest 1/3 tego co mam do domu, reszte dałam radę poskładać
A zdania pani układała 😉
Wyjaśnij na czym polega supremacja parlamentu polskiego.

Jak to ugryźć? Nie mogę nic znaleźć na ten temat...

Czy chodzi Ci o supremację parlamentu polskiego w kontekście prawa unijnego?
gllosia, nadal potrzebujesz duńskiego ? 🙂
Zna ktoś dobrze język włoski?  🙇
  poszlo PW
jakie zdania moge ulozyc z carpe diem oraz non omnis moriar? po jednym choc 😵
ale po polsku czy po łacinie?  😁
polski, polski :p
Chciałby mi ktoś pomóc z historii?
"Wyjaśnij, dlaczego wielu historyków uważa, że Mussoliniemu nie do końca udało się zbudować państwo totalitarne."  :kwiatek:
wiem na czym mniej więcej polega amonitryfikacja, ale czy ktoś mógłby mi to dokładniej objaśnić?  :kwiatek:
Czy jest na sali ktoś,kto poda 3 argumenty co mogli zrobić polacy,aby zwyciężyć powstanie styczniowe?
Potrzebuję pomocy kogoś kto orientuje się trochę w łacinie, chciałabym przetłumaczyć tekst na grawer " byłyśmy, jesteśmy, będziemy" według google to będzie "essemus,sumus,nos" ,ale wolałabym, żeby ktoś potwierdził, że to faktycznie tak bo jakoś nie do końca ufam temu tłumaczowi :kwiatek:
chomcia moim zdaniem to będzie tak:

eramus,sumus,erimus 🙂

masz tu odpowiednio czasy:indicativus imperfecti activi, ind. praes. activi i ind. futuri I activi

pierwszy raz łacina mi się do czegoś przydała-po trzech latach nauki  🙇

i kurcze to jest mój pierwszy post na forum,chociaż czytam Was już trochę 😉
jak poczekasz do piątku to mogę się dokładnie zapytać mojej nauczycielki jak to będzie  🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się