Kurcze, nie mam czasu, żeby tego teraz szukać, tu jest tylko jedno zdanie niestety, ale wydaje mi się, że w ksiazkach od systemu politycznego znajdziesz. http://koszalin7.pl/st/jow/jow_040.pdf
poszukuję kogoś z klasy 3 gimnazjum (lub starszego, ale posiada jeszcze ćwiczenia), kto uzupełnia zadania z ćwiczeń Planeta nowa Nowej Ery. Chodzi o diagram na stronie 12, brakuje nam ciągle jednego wyrazu 👀 :kwiatek: "Las" raczej nie jest formą polodowcową, może tam po prostu nie ma tych ośmiu, tylko siedem?
[s]Mógłby mi ktoś przetłumaczyć kilka prostych zdań na niemiecki? Ja wgl nie szprecham, liczę do 10. 1. Palenie za szkołą jest zabronione. 2. Samochód nie może jechać za szybko. 3. Czy możemy napić się coli? 4. Sebastian mieszka koło dworca, przy parku, za lodziarnią. 5. Jazda na rowerze jest fajna. 6. Wolno mi spać w sobotę do południa. 7. Na dworzec, proszę! Byłabym bardzo wdzięczna :kwiatek:[/s] Już mam 🙂
napisz, zawsze latwiej komus skorygowac niz pisac samemu. a jak nie bedziesz pisac to sie nie nauczysz.
ale powiem szczerze, ze durne te zdania strasznie. nie wiem kto to wymyslal 😵 najlepsze jest to : Sebastian mieszka koło dworca, przy parku, za lodziarnią. 👍
Chciałby mi ktoś pomóc z historii? "Wyjaśnij, dlaczego wielu historyków uważa, że Mussoliniemu nie do końca udało się zbudować państwo totalitarne." :kwiatek:
Potrzebuję pomocy kogoś kto orientuje się trochę w łacinie, chciałabym przetłumaczyć tekst na grawer " byłyśmy, jesteśmy, będziemy" według google to będzie "essemus,sumus,nos" ,ale wolałabym, żeby ktoś potwierdził, że to faktycznie tak bo jakoś nie do końca ufam temu tłumaczowi :kwiatek: