Nie znam się na chwilowym natężeniu przepływu (prądu jak rozumiem?) ale lim to jest granica funkcji przy czasie (t) dążącym do 0 😉 jednym słowem pochodne 😀
Męczę się z prezentacją na ekonomię, i szukam struktury wykształcenie Szwecji!! Cokolwiek o tym ile osób ma wyższe wykształcenie, jaki to % ludności. Mi już mózg odpada, a nie mogę nigdzie tego znaleźć. Już nawet nie wiem co w google wpisać
Jestem noga z historii, a muszę na jutro o tym napisać, od razu mówię, że będzie sprawdzane to przez nauczyciela w internecie, więc proszę nie pisać tutaj, a na pw. 🙂 Byłabym mega wdzięczna! :kwiatek: 1. Oceń działalność króla Stanisława augusta Poniatowskiego, odnosząc się do stanowiska historyka Emanuela Rostworowskiego: Patrząc na polityczny bilans panowania Stanisława Augusta, nasuwa się przypuszczenie, że gdyby na jego miejscu zasiadał jakiś gnuśny, ale znający reguły gry europejskiej, a dla spraw narodowych obojętny Sas, to może nie mielibyśmy ani tak pięknego wieku oświecenia, ani rozbiorów.
Tlenek chromu(III) stapiany z węglanem potasu w obecności tlenu przekształca się w chromian(VI) potasu. Reakcja ta zachodzi według schematu:Cr₂O₃+K₂CO₃+O₂→K₂CrO₄+CO₂
Równania połówkowe mam i reakcję zgodną z odpowiedzią czyli: 2 Cr2O3 + 4 K2CO3 + 3O2 -------> 4 K2Cr2O7 + 3CO2
Tlenek chromu(III) stapiany z węglanem potasu w obecności tlenu przekształca się w chromian(VI) potasu. Reakcja ta zachodzi według schematu:Cr₂O₃+K₂CO₃+O₂→K₂CrO₄+CO₂
Równania połówkowe mam i reakcję zgodną z odpowiedzią czyli: 2 Cr2O3 + 4 K2CO3 + 3O2 -------> 4 K2Cr2O7 + 3CO2
Dlaczego w bilansie nie zgadzają się węgle?
sprawdz bilans 😉
2Cr2O3 + 2K2CO3 + 3o2 -------> 2K2Cr2O7 + 2CO2
edit.
4Cr(III) - 12e ------> 4Cr (VI) 3O2 (0) + 12e -----> 6 O (-II)
Dear Sir or Madam, I am writing about your advertisement, which appeared in the magazine. It does not specify, however, if you organize courses for intermediate students. What is the price of such a course? Do you provide accommodation for your students? If yes – what kind? Are there any tourist trips for the students? What places could I see on such trips? How long does the course last and when exactly does it begin? I would appreciate a quick reply. Thank you in advance for the information. Yours faithfully, XYZ
Mam napisać pytania w formie bardziej grzecznej i rozwinąć. Co mogłabym dodać?[/s] już mam
a nie masz wytycznych ze szkoły co powinnaś robić i przerobić na praktykach? Ja na farmacji dostawałam liste, którą przepisywałam do dzienniczka praktyk :]
Potrzebuję dwóch przykładów średniowiecznej literatury europejskiej należących do gatunku Chansos de geste. Z wyłączeniem "Pieśni o Rolandzie". Za Chiny nie mogę tego nigdzie znaleźć. 🍴
Czy jest ktoś, kto ogarnia logikę mi rozwiązać (albo powiedziec po kolei jak robił) ten przykład metodą nie-wprost (drzewkiem) : ¬(p->¬q) v ¬(¬q->p) Cały czas wychodzi mi tautologia, a nie powinna 😤 Tym bardziej mnie to denerwuje, bo wszystko inne mi wychodzi.
Potrzebuję dwóch przykładów średniowiecznej literatury europejskiej należących do gatunku Chansos de geste. Z wyłączeniem "Pieśni o Rolandzie". Za Chiny nie mogę tego nigdzie znaleźć. 🍴 Aktualne? np. Pieśń o Wilhelmie (z cyklu o Wilhelmie Orańskim) Pieśń o podróży Karola Wielkiego do Jerozolimy i Konstantynopola Aspremont
ciało porusza się r. jednostajnie opóźnionym i przebywa w czasie t=7s drogę s=165m, mając na końcu tego odcinka prędkość v=5m/s. Wyznaczyć prędkość początkową i przyspieszenie
korsik W ruchu opóźnionym masz dwa główne wzory - na droge i na opóźnienie. Poprzekształcaj je sobie. S=Vp*t - 1/2(at^2) a=(Vp-Vk)/t gdzie Vp to prędkość początkowa, a wartosc opóźnienia, t czas ruchu, Vk predkosc koncowa Teraz niestety nie mam czasu zeby to przekształcić, trudne nie jest, ale musze posiedziec w biologii rozwoju 😁
Czy jest tutaj jakis ekonomista moze?albo ktos kto orientuje sie w zagadnieniach handlowych?Mam w paru zdaniach opracować taki oto problem: Polityka podatkowa może stać się narzędziem polityki proeksportowej poprzez Znalazłam może tylko z 2 pkt, a potrzebowałaby więcej.Gdyby ktoś byłby tak dobry i zechciał mi pomóc , byłabym wdzieczna :kwiatek:
Nie wiem czy ktoś będzie potrafił mi pomóc, przekopałam już google i nic a potrzebuję na jutrzejsze koło 😵 czy byłby w stanie ktoś mi podać przykład rośliny, która posiada kryształy szczawianu wapnia w formie styloidów?
Czy jest ktos kto wytlumaczylby mi prawo Faradaya? Nie bylo mnie na zadnej lekcji z elektrochemii, jutro kartkowka, a ja umiem nic policzyc 😡 :kwiatek:
Mogę poprosić o pomoc w poniższym zadaniu? "Uczniowie napisali prace klasową. Oceny bardzo dobre otrzymało 20% uczniów oceny dobre 30% uczniów, oceny dostateczne 6 uczniów, a pozostali uczniowie dostali oceny dopuszczające. Średnia wszystkich ocen z tej klasówki wynosiła 3,4. Ilu uczniów otrzymało poszczególne oceny" Nie wiem co zrobić z tą częścią o średniej. 🤔