Forum towarzyskie »

Pomoc naukowa (zadania, tłumaczenia itp.)

1. Es ist nicht so wie Du denkst, mein Freund (Schatz, etc)!
2. Ich esse viel Obst und Gemüse, weil das gesund ist.
3. Seit drei Jahren lerne ich Deutsch.
Dzię-ku-ję! 🙂  :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:
Nie wiem czy w dobrym miejscu piszę, ale lepszego wątku nie znalazłam 😉
Pilnie potrzebuję kilku ebooków:

J. Auleytner : Pilityka społeczna. Teoria a praktyka. Warszawa 1997

J.Auleytner , K. Głąbicka:  Polityka społeczna pomiędzy opiekuńczością a pomocniczością. Warszawa 2000

J. Auleytner : Nauka o polityce społecznej Warszawa1990

K. Głąbicka: Wybrane elementy rynku pracy. Warszawa 2001

L. Frąckiewicz  (red.) : Polityka społeczna. Zarts wykładu wybranych problemów. Katowice 2002

St. Golinowska : Polityka społeczna. Koncepcje - instytucje - koszty. Warszawa 2000

Będę wdzięczna za jakąkolwiek z powyższych pozycji  🙇 :kwiatek:
gopi, wpisz w wyszukiwarkę na peb.pl w dziale dokumentów
dzięki lotnaa  😉
Lotnaa, a czy mogła byś mi wytłumaczyć jak korzystać z tych e-booków z tej stronki bo kompletnie mi to nie wychodzi.
Z góry dziękuję.
justyna, tam są zazwyczaj podane linki do strony rapidshare. Wklejasz link w przeglądarkę, klikasz po lewej pod licznikiem "free user", a poźniej download i już 🙂
Niestety bez opłaconego konta trzeba zrobić przerwę pomiędzy ściąganymi plikami.
czyli jak rozumiem to loguję się na stronie peb.pl i w wyszukiwarkę wpisuję tytuł i autora książki której szukam??
Fizyczni, czy mogłabym liczyć na Waszą pomoc?

Mam dwa, pewnie proste zadanka:

Dział: Widmo atomu.Atom Bohra.

1)Którą z linii Balmera (n=2) jest linia o długości fali 434,04mm?

2) Oblicz energię jonizacji ( w eV) atomu wodoru przy załozeniu, że atom wodoru jest w stanie podstawowym.
xxagaxx, dokładnie, najłatwiej w zaawansowanej wyszukiwarce (w dziele dokumentów).
Nie wiem, jakie książki tam są, ale udało się troszkę ciekawych rzeczy znaleźć.
Jak mam obliczyć po ilu latach zwrócą mi się zainwestowane pieniądze?
A dokładnie okres i stopę zwrotu nakładu?Iczy wie ktoś co to jest analiza wrażliwości rynku? 🙇
A czy ktoś mógłby mi pomóć w temacie wizerunek śmierci w średniowieczu? Z literaturą dam sobie jeszce jakoś radę, ale z malarstwem to kiepsko... :/
sporo tego jest:

a tutaj masz linki i podpowiedzi proszzzz:
http://www.historycy.org/index.php?showtopic=20434  😉
Lov jak mam na ten temat dosyc duzo w mojej byłej ksiązce o polskiego. jesli jeszcze potrzebujesz to pisz, bo nie chce przepisywac na darmo  😉
Lov- wpisz sobie w google "danse macabre", powinno Ci coś powyskakiwać.
Dziękuje :kwiatek:
Jun, dawaj 😁
Lov, wpadłam na genialiny pomysł, ze zrobie Ci zdjecia  😉
problem w tym, ze sa mega wyrazne i nie wiem czy volta mi ich nie pomniejszy. zaraz sie okaze.
jeszcze mam 2 😉
ma ktoś słownik symboli? i mógłby sprawdzić co symbolizuje kot?
Jun aj loff ju! :kwiatek:
hihi, ciesze się, ze sie przydało  😁
_kate, a w którym kraju, w jakiej epoce, w jakiej dziedzinie sztuki? 😉

Lov, poszukaj w książkach Białostockiego, zwłaszcza tej: http://merlin.pl/Plec-smierci_Jan-Bialostocki/browse/product/1,242316.html
Jeszcze w grudniu była dostępna w Plazie, w Empiku.
abre,  mam tą książkę nawet w domu 😉 Muszę ją dokładniej przejrzeć 😉
w Anglii i w Ameryce, w literaturze. Na przykład kot z Alicji w krainie Czarów lub "Coraliny"  🙂
W przypadku literatury, zwłaszcza tej bardziej nam współczesnej, trudno będzie Ci posłużyć się takim słownikiem. We wcześniejszych epokach funkcjonowały swego rodzaju kody ale w tym wypadku musisz się zagłębić w utwór.
Help! Jestem ułomem matematycznym i nie umiem tego w ogóle rozwiązać!

pi r[sup]4[/sup] *h*p[sup]2[/sup]*g*t       
n= -------------------=
          8 * l * m

3,14 (1,47 x 10[sup]-3[/sup]kg)[sup]4[/sup] x 0,05 x 1 x 10[sup]-3[/sup]kg/m[sup]3[/sup]
= ---------------------------------------------
                8 x 0,40 x 8,3 x 10[sup]-3[/sup]kg

Help! Czy ktoś mógłby mi to rozpisać?! Bo od tego zależy moje zaliczenie ćw!
edit: już znalazłam odpowiednią stronę (;
Poszukuję motywu Dedala i Ikara w książkach, wierszach, obrazach, filmach i całej reszcie wytworów artystycznych.
Zależy mi głównie na tym, by to były ciekawe przykłady bo takich głupich już trochę mam  😉 , np. ilustracja w podręczniku itd.
busch, trochę nietypowe 😉 http://www.tabpower.com/s10593.html
Notarialna jednostki! bo z tego co napisalas, to n ma wymiar 2,7602023462725903614457831325301e-14 kg[sup]4[/sup]/m[sup]3[/sup], a nie kojarze zadnej wielkosci fizycznej, ktora bylaby wyrazana w takich jednostkach
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się