Forum towarzyskie »

Weekendy, ferie, wakacje

Nie znalazłam takowego tematu, przeszperałam towarzyskie, więc postanawiam założyć.
Macie może jakieś pomysły na wyjazd na Weekend, ferie, tzw. 'wypad za miasto'.
Co możecie polecić na zimę? Gdzie warto jechać aby było ciekawie?
Głównie pozwiedzać bo nart to ja na nogach w życiu nie miałam, a chciałabym jeszcze pożyć.
Mile widziane ciekawe miejsca na południu naszego kraju, i w niewielkiej w miarę możliwości cenie.
polecam beskid Żywiecki - okolice Korbielowa. Stoki na pilsku są bardzo dobre, blisko na Słowacje, gdzie z tego co pamiętam było bardzo tanio. Fajne knajpy, szczególnie stara karczma w Jeleśni.
Ale właśnie nie o stoki chodzę, tylko czy jest coś ciekawego do pooglądania, na piwo wyskoczyć etc.?
http://www.jelesnia.pl/
polecam strone;P
z np. Korbielowa, jest bardzo blisko na słowacje (ahhh ta śliwowica 😀iabeł🙂, w jeleśni jest karczma i kilka spelun, jest bardzo blisko do żywca - jakieś zabytki, 2 fajne kluby, jezioro żywieckie, blisko do szczyrku... można zrobić sobie fajną wycieczke po słowacji, pozatym blisko do bolixa
w zimie to troszkę zimno jak na zwiedzanie  😡 może jakiś aquapark? na Słowacji jest kilka w miarę tanich i fajnych, pomijając Tatralandię- jak dla mnie straszne badziewie i wygórowane ceny.
Trzeba pamiętać, że na Słowacji od 2009 r. jest już Euro i w związku z tym ceny poszły w górę.
Byłam w Słowackich Tatrach we wrześniu i powiedziałabym, że ceny były takie jak w PL.

klaus, jeśli szukasz czegoś na południu zimą, to raczej wszędzie za miastem natkniesz się na śnieg, po górach pochodzić się nie da.
alko podobno dalej tańszy 👀
ja byłam ostatnio własnie w Jeleśni w sierpniu
Hihi nie mówię żeby śniegu nie było, ale żeby do uroku [tfu co ja mówię nie lubię śniegu] zimy dodać jakieś ciekawe miejsca. Ale dziękuję za wskazówki, i czekam na dalsze 🙂
klaus, właśnie chciałam nieśmiertelny Kraków i Wieliczkę polecić, kiedy zauważyłam skąd jesteś  🤣
klaus na ryneczek na grzanca idz.

Ja uwielbiam zima jezdzic na gorace zrodła na Slowacje.
Polecam tez Krynice, rozne wyciagi- mzoesz wyjechac np. na Gubałowke i tam sie grzanca/piwo napic itepe. W zimie za wiele nie porobisz, zostaja wlasnie narty czy łyzwy.
Hej! Jak tam zimowe plany?
Rozważamy ze znajomymi wyjazd na snowboard w okresie świątecznym. I teraz nasuwa się pytanie - gdzie najtaniej i przy okazji dobrze? Zakopane, może Bukowina Tatrzańska? A Słowacja?
Najchętniej wynajęlibyśmy domek na 8-10 os. za cenę max. 30zł/os/noc. Wykonalne? Może jesteście w stanie coś polecić? :kwiatek:
Hej!
Szukasz podobno noclegu w pobliżu Zakopanego. Mamy w stajni na górze 2 pokoje i moze moglabys przenocowac, skontaktuj sie na pw.
pozdrawiam
Kasia Miętus (chyba mnie kojarzysz🙂 )

nastepna tego rodzaju akcja skonczy sie dlugim ostrzezeniem za reklame.
Strucelka ja od lat jeżdżę na narty do Bukowiny, bardzo przyjemne miejsce. Trasy w prawdzie są krótkie ale jest ich sporo i bardzo zróżnicowane. Można się przejść do miasteczka, sporo niezłych knajp. A w okresie świątecznym- bajka! Wszędzie światełka, choinki, świetny klimat 😜 No i od bodajże trzech lat działają termy, również można pójść, choć w takim terminie zazwyczaj jest tłok 😉
Szukam fajnego miejsca na wypad na 2-3 dni, chodzi o wyjazd na pierwszą rocznicę ślubu 😉. Może macie coś ciekawego do polecenia? Najlepiej dln śląsk i okolice
Witam,
szukam spokojnego, cichego miejsca bezpośrednio nad morzem na tygodniowy pobyt w celu regeneracji po ciężkim roku🙂
Może znacie coś godnego polecenia: może być kwatera, mieszkanie, hotel, agro-, sanatorium🙂

Z góry dziekuję za odpowiedź

Palinkaa

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się