Forum towarzyskie »

pielęgnacja i stylizacja włosów, fryzury

noen, nie, to nie żart 🙂 chodzi o wyregulowanie gospodarki lipidowej skóry, więc nawet nie na włosy, a na skórę głowy - ale włosy sama piszesz, że masz suche, więc również.
Jak skóra jest przesuszona - to probuje się nawilzyć i wydziela więcej łoju. To traktujesz ją wysuszającym szamponem, więc ona wydziela go jeszcze więcej, więc znów ja wysuszasz... i tak dalej. Podstawą traktowania jest nawilżanie. Lekki olej naprawde może pomóc. Ale zima, ma rację, jeśli problem jest powazny, tonajlepiej iść do dermatologa.
Dziękuje bardzo za rady, spróbuję poszukać tego wszytskiego to, w Norwegii, ale wątpię, że znajdę. Jak tak to spróbuję. Dziękuję jeszcze raz :kwiatek: :kwiatek:
Dziękuje bardzo za rady, spróbuję poszukać tego wszytskiego to, w Norwegii, ale wątpię, że znajdę. Jak tak to spróbuję. Dziękuję jeszcze raz :kwiatek: :kwiatek:

Proszę Cię, nie uwierzę że nie macie sklepu ze zdrową żywnością, gdzie olejów jest cała masa 🙄
mieszkam na wyspie, z jednym centrum handlowym, do drugiego trzeba jechać na drugą wyspę, która jest jeszcze większą pipidówą niż ta moja 😉 I sklepu ze zdrową żywnością tu na pewno nie ma  😉
noen, oliwa z oliwek w większości spożywczych 😉 Tylko jak w Norwegii, to nie wiem, jaki dobrze zmywający szampon Ci polecić... Poszukaj ziołowych 🙂

No i dermatolog jest naprawdę najlepszą opcją 🙂
szampon jakiś ziołowy może znajdę. Ale już mnie dobija ta wyspa, nawet peelingów do twarzy, ani toników tu nie posiadają...  😫 Specjalnie z Polski sobie przywożę, żeby wyglądać ja człowiek... 🤔
aa to przepraszam, spojrzałam na miejsce zamieszkania i się zdziwiłam, że nawet na moim zadupiu znajdę oleje a tam nie ? 😁

to jak będziesz w Polsce zaopatrz się może w szampon Babydream z Rossmana. Trzeba nakładać po nim odżywkę, bo za bogatego składu to on nie ma - myje bardzo dobrze, ale specjalnie nie pielęgnuje.
noen, jak przesuszysz i tak już tłustą skórę, to ci się przecież jeszcze bardziej zacznie tłuścić. Tak samo, jak ze skórą na twarzy- jeśli tłusta i z trądzikiem, to co, nie nawilża się jej? 😉
cieciorka : no właśnie też tak myślałam, ale może ewabe próbowała, pomogło, nie wiem  😡 Już doprowadza mnie to do szału, bo rano się budzę, i pierwsze co to łazienka, żeby wyglądać normalnie  😫
Czy jest jakiś trwały środek na kręcenie włosów (wykluczając trwałą)? Włosy z przodu i kilka kosmyków przy szyi są całkowicie proste, reszta fale/loki. Da się to jakoś ujednolicić? Codzienne lokowanie, mimo środków zabezpieczających włosy, trochę je niszczy...
Ok, marzą mi się grube, duże loki.
Takie jak te:

lub coś w tym stylu:
[img]http://i.pinger.pl/pgr325/5199118e002174fe4b1e94f1[/img]

nie chcę żadnego 'baranka' ani 'śrubek'. Słyszałam niestety, że z wałkami, a raczej ich trwałością może być ciężko 🙄 Potrzebuję, żeby przetrwały caaaaałą noc... Idę w sobotę do fryzjerki, pokażę jej zdjęcia, ale pewnie skończy się na 'grubej' lokówce.
ktoś znalazł skuteczny sposób?
może prostownicą?

na mojej loki wychodzą grubsze 😉
lub
strzyga ja tak skutecznie się wyleczylam z chodzenia do fryzjera

teraz podcinam sama, farbuję sama...
strzyga ja tak skutecznie się wyleczylam z chodzenia do fryzjera

teraz podcinam sama, farbuję sama...

mam podobnie,
fryzjerom mówię NIE...
chociaż planuję doczepić sobie włosy wiec pójdę  😉
sznurka, mam nauczkę. Dziś spięłam włosy klamrą... i wyglądałam jak debilka. Czuję się oszpecona =/
Dziewczyny, a ja znów poproszę o poradę.

Moje włosy są przesuszone - nie zawsze wyglądają zachwycająco, a i kolor się na nich nie utrzymuję.
Stosuję produkty Joico i nawet jestem zadowolona, ale bardzo chciałabym je nawilżyć.

Fryzjerka poleciła mi zabieg nawilżający przy użyciu jakiejś kapsułki - nie wiem o co chodzi, dla mnie to czarna magia.
Zastanawiam się, czy mi pomoże czy może mogę sama coś wykombinować żeby polepszyć kondycję włosów (z farbowania nie zrezygnuję, nie ma szans; na zero też się nie zetnę 😉)?

Macie jakieś pomysły, propozycje? :kwiatek:
A ja mam pytanie do stosujących oleje. Czy olej lniany też się nada? Bo mam litrowa butelkę z która nie wiem co zrobić  😉
Gavi ja zaczełam uzywać do swoich farbowaych włosów maskę "Wax" i jestem bardzo zadowolona.
Makrela, ile ją stosujesz? jak często nakładasz? Która to maska, bo w ofercie mają kilkanaście..

a czy maseczka na włosy z oleju (lnianego, słonecznikowego, kujawskiego..?) pomoże?
ponad miesiąc ją stosuję, tylko raz w tygodniu nakładam bo na więcej nie mam czasu i mam taką do ciemnych włosów
zastanawiam się czy da się coś zrobić z puszącymi się włosami
używam odzywki gliss kur:

psikadło gliss kur:

i szampon pantene intenstywna regeneracja

włosy myję codziennie, nie suszę a one wraz z wysychaniem 'rosną', robi mi się szopa nagłowie
rano wyglądają lepiej, bo robię się delikatne fale, ale po rozczesaniu szczotką jest to samo... zastanawiam się nad grzebieniem z szeroko rozstawionymi ząbkami, pomoże coś?

Czy jakieś inne odżywki pomogą? Nie mogę normalnie związać włosów w kitka, muszę albo wyprostować albo wiązać koczka, bo kitek wygląda beznadziejnie (cały napuszony)
Strzyga, pocieszę cię
ja kiedyś kilka miesięcy chodziłam w chustkach albo z ciasno zaplecionymi w warkocz włosami
taka trwała miałam...
korsik, mam to samo. Mnie tylko prostownica ratuje. Albo suszenie przez chyba 25 minut, jakoś specjalnie 🤣 Fryzjerka mi pokazała, jak mozna suszyć dobrze wlosy samemu zeby sie nie puszyły. Najpierw podziel włosy na pare części, o tak : , i susz po małych ilościach ''w dół'' Czyli że kierujesz powietrze w dół włosów, żeby je wyprostować i a jak będą prostsze, to i będą mniej napuszone 🙂 U mnie działa 😉
http://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=15341114&postcount=1
Tutaj macie poruszony problem puszących się włosów,a nawet rozpisany cały plan pielęgnacyjny.
Aleka, Gavi, Olej lniany jak najbardziej może byc 🙂
cieciorka : no właśnie też tak myślałam, ale może ewabe próbowała, pomogło, nie wiem  😡 Już doprowadza mnie to do szału, bo rano się budzę, i pierwsze co to łazienka, żeby wyglądać normalnie  😫

a przeczytałaś ze zrozumieniem, co napisałam? bo mam wrażenie, że nie.
a przeczytałaś ze zrozumieniem, co napisałam? bo mam wrażenie, że nie.

Potęga wątpliwości 😉
Strucelka polecam termoloki, można je bardzo szybko nałożyć i po 15 min fryzura gotowa🙂

np.
ewabe, dzięki 🙂
Myślicie, że fryzjer jest w stanie obciąć włosy na równo, bez cieniowania, bez żadnych warstw? Zawsze mam pocieniowane włosy i potem jak są w gorszej kondycji lub jak już mocno odrosną to choćbym nie wiem co robiła, zawsze na końcach są takie strzępki, a nie równa tafla włosów...
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się