Forum towarzyskie »

pielęgnacja i stylizacja włosów, fryzury

w jakiej kolejności powinno wykonywać się farbowanie i ścinanie włosów? farbuję samodzielnie i nie wiem czy najpierw malować a potem wybrać się do fryzjera czy odwrotnie?
U mnie zawsze najpierw farba a potem ścinanie.
ja tak samo: farbowanie, a dopiero potem ścinanie.
dziękuję🙂 już nie mogę patrzeć na moje końcówki i ogólnie włosy przestały sie ładnie układać, no ale co sie dziwić jak dawno fryzjera nie widziały 🙄
Scottie, ja mam jakis (znaczy mamusia ma :P ) suchy szampon Klorane czy jakos tak, pozniej pojde dokladnie sprawdzic. Pryskasz na wlosy, po 2min wyczesujesz i juz. ja uzywam sporatycznie jak z lenistwa nei chce mi sie wlosow umyc i sa tylko troche tluste, wygladaja wtedy duzo lepiej. tylko po uzyciu tego szamponu nie blyszcza sie jakos super, sa raczej matowe
Scottie, dzięki. Bluzka z reserved. Dostałam od siostry w zeszłym roku. Tyle, że na rękawach cekiny ma i trochę głupio na co dzień nosić. W zestawi jest też cekinowy pasek 😀

Dzionka, szczerze? na kartkę papieru. Myję rano włoski, podsuszam delikatnie, nawijam na papier ( muszę skoczyć do zrośmana po kwiatuszki) na pociętą kartkę papieru, ubieram się, nakłam tapetę, jem śniadanie, podsuszam delikatnie i przed wyjściem z domu mam fale.

Strzyga,  ale fajowy sposób, muszę kiedyś przed jakąś imprezą spróbować (facet się ucieszy jak mnie zobaczy z czymś takim kładącą się do łóżka :P) jak długo się takie cudo utrzyma 😉
honey,  nie wiem, ja trzymam pół godziny? ze 45 minut max. Ale można i na noc. Tak, żeby włosy wyschły.
po umyciu, a przed nawijaniem można we włosy tez wetrzeć piankę - ładnie utrwali skręt loków 🙂
Łiiiiiiii kupiłam sobie farbę feria preference - bardzo intensywna miedź. Chcę sobie poszaleć w tym miesiącu :]
honey zdjęcia!😀

dziewczyny mam problem, jak co roku wraz z nadejsciem zimy włosy mi sie strasznie elektryzuja, juz nie wiem co z nimi robić 🤔 odżywki, jedwabie no dupa blada nic nie daje rady, włosy sobie radośnie żyja swoim życiem i stercza kazdy w inna strone🙁
fruity_jelly, powinnaś je bardziej nawilżać. Widocznie sumo masz w pokoju. mokry ręcznik na kaloryfer.
fruity_jelly - a nie nosisz czapki lub swetrów z materiału, który elektryzuje się?  😉
Widocznie sumo masz w pokoju.

Piekne, piekne!😀 Strzyga, piekna literowka 🙂🙂
pony,  o matko, ostatnio jakaś rozkojarzona strasznie jestem >__>

Ale sumo w pokoju zabiera bardzo dużo wilgoci 😀
Fajny pomysł z tym papierem, spróbuję kiedyś 🙂
Zdjęcia będą, jak ruda będę, na razie siostrze się nie spieszy, żeby znaleźć dla mnie wolny termin ;]
Dziewczyny,pomocy 😀
Chciałabym przed świetami zrobić coś z moimi włosami,wycieniować,grzywka?cos zmienic...
włosy są teraz do pasa,resztki po osatnim wycieniowaniu...

Wie ktoś może jak zakręcić włosy na prostownicy?
tutaj jest to ładnie pokazane
🙂
dziękuję  :kwiatek:
może mi się uda chociaż nigdy nie miałam talentów fryzjerskich
marzą mi się takie loki: http://beautifulblack.pinger.pl/m/2241283  ( zdjęcie 5 od góry )
na czym beztalencie takie jak ja może je ładnie zrobić?
sumo w pokoju? hmm chyba się schował pod szafą 😁
sucho w pokoju nie mam bo na kaloryferze wisi sobie nawilżacz 🙂 ostatnio nawet zaczełam nosić czapkę ale każdej zimy od czapek uciekałam jak najdalej a elektryzowały sie jak cholera. taka ich dziwna właściwość 🤔wirek: mam w planach wymienić moją przedpotopową suszarkę na taką z jonizatorem, mam nadzieje ze to coś da.
fruity_jelly, a jaki masz rodzaj włosów? Suche i cienkie, czy grube? Bo jeśli już chcesz inwestować w taką suszarkę, to zwróć uwagę przy zakupie na to, czy można ten jonizator wyłączyć. Ja niestety należę do osób z suchymi, cienkimi i dość łamliwymi włosami i taki jonizator co prawda nabłyszcza je, ale powoduje również, że włosy wyglądają na nieświeże, przyklapnięte i ciężko się je układa, a do tego strasznie się puszą. Mogę jeszcze dodać, że prostownica z jonizacją u mnie powoduje większe elektryzowanie się włosów 😉 Po prostu przed wyjściem nakładam tonę lakieru i żaden włosek nie odstaje 😉
a ja wczoraj odwiedziłam znajomą fryzjerke  😅  😅  😅
na dwóch pierwszych zdjęciach kolor jest trochę przekłamany. musze sobie pstryknąć fote w świetle dziennym

edit.literówka
baffinka, już na fb klinknęłam like it 😉
Ktoś widziałam, widziałam  :kwiatek:
Dziewczyny,pomocy 😀
Chciałabym przed świetami zrobić coś z moimi włosami,wycieniować,grzywka?cos zmienic...
włosy są teraz do pasa,resztki po osatnim wycieniowaniu...

Nic nie rób!
Scottie hmm włosy mam raczej.. normalne😉 jedyne co w nich nienormalne to to ciągłe stroszenie sie w zimie 🙄
Kiedyś też miałam problem z elektryzującymi włosami - zniknął odkąd zaczęłam je farbować.

Podoba mi się sposób kręcenia włosów na papierze. Aż wypróbuje😀
Ale przy moim anty talencie do robienia z włosami czegokolwiek efekty mogą wyjść mizerne.
O sposobie na prostownicę nawet nie wiedziałam! Czy spryskać pasmo włosów przed kręceniem? To w ogóle konieczne żeby uzyskać takie loki?
O sposobie na prostownicę nawet nie wiedziałam! Czy spryskać pasmo włosów przed kręceniem? To w ogóle konieczne żeby uzyskać takie loki?

Mi w styczniu fryzjerka robiła loki prostownicą. Niczym nie pryskała, przed suszeniem tylko nałożyła troche pianki. Efekt taki:
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się