Forum towarzyskie »

pielęgnacja i stylizacja włosów, fryzury

krotkie wlosy to jest to! po slubie scielam, nie ma to tamto, teraz mnie chlop z domu nie wyrzuci  🏇 trzasne se jeszcze w grudniu jakies refleksy i bedzie super 🙂 nic nie musze z nimi robic, wreszczie, bo przy mojej ilosci wlosow  latwo wczesniej nie bylo  😁
Mistral ja do swoich włosów którym się też trudno zdecydować (na wierzchu są fale pod spodem loki) używam Pantene Pro-V  Sprężyste loki i fale to odżywka bez spłukiwania. Ja oceniam ja nieźle bo loki są bardziej sprężyste i miękkie 🙂.
Czy jest jakiś sposób na wicherek?
Mam taki jeden przy czole, rozdziela mi grzywkę na 2 strąki i wygląda to paskudnie.
Lakier do włosów nie daje rady wicherkowi  😵
wistra, ja też mam taki wicherek- mnie fryzjerka powiedziała, żeby na noc żelować grzywkę i upinać na bok spinką, a rano (po umyciu włosów) spryskac żelem. Niestety może to potrwać trochę czasu, aż się włosy przyzwyczają. Na moje jednak nie podziałało (mało cierpliwości), ale zapuściłam trochę grzywkę i problem sam zniknął 😉

PS. Jak to nie podziała- to albo będziesz musiała się z tym pogodzić albo "przesunąć" troszkę grzywkę.
To wygląda mniej więcej tak:

W sumie dokładnie tak. Po prawej stronie.
Widać, gdzie grzywka sterczy i gdzie się rozdziela.
Nie cierpię tego, latam co chwilę do łazienki, moczę wodą + lakier do włosów i pod suszarkę i ni hu hu.
NIC na to nie działa.
Nie wiem, czy chcę przerzucać grzywkę na drugą stonę  🙄
ile ml na farba Castinga?
Pojemność opakowania ma 160ml. Nie wiem czy to chodzi dokładnie o farbę.
Mnie na włosy za ramiona (do łopatek) wystarcza 3/4 opakowania przy "grubym" nałożeniu.
zna ktoś może jakiś dobry Spray na rozczesywanie włosów,albo bardzo dobre odżywki  ?  bo ma  bardzo długie kłaki i trochę mam z nimi problem 🙁
no i jak czeszę to większość sobie wyrywam  🤣 🤣 

Polecam jedwab z Joanny 🙂
Dziewczyny, jaką polecacię dobrą maskę nawilżającą do włosów? Mam strasznie przesuszone, łatwo się kołtunią, fryzjerka to ażdzisiaj się za głowę złapała. 😡 Na gwałtu rety potrzebuję.
Wistra, zapomnij :p 🙂
A właśnie, że nie!
Podkradłam mamie piankę do układania włosów.
Caluśką noc i dzień przechodziłam z oklapniętym wicherkiem, NIC mi nie sterczy!
Ciekawe, jak długo będzie to na mnie działać  😁
wiedźma - na szybko, domowym sposobem możesz poratować się tak:

wrzuć do miseczki żółtko, dodaj kilka kropel soku z cytryny oraz kilka kropel olejku rycynowego (do kupienia w aptece), wymieszaj to wszystko i nałóż na umyte włosy na 20 - 30 minut. Potem spłucz włosy ciepłą wodą - tylko nie za gorącą, bo sobie jajecznicę na głowie zrobisz  😉

Patent przetestowany i działający.
ma któras z was doswiadczenie w farbowaniu farbami fryzjerskimi? chodzi mi o goldwella czytałam ze trzeba jakis utleniacz do farby kupic. słabo sie w tym orientuje  :kwiatek:
Fryzjerki mają utleniacze w osobnych butelkach o różnej mocy. Poza tym Goldwella ciężko kupić w normalnym sklepie, a w hurtowni fryzjerskiej na pewno Ci doradza.
emade - w sklepie fryzjerskim kupisz bez problemu. To sie nazywa woda utleniona 😉 12% do duuuzego rozjasniania, 9% do sredniego, 6% do zblizonego tonu.
Do tego farby - polecam Wella, L'oreal i Goldwell.
chyba będę musiała się przejechać do sklepu fryzjerskiego bo na allegro sama nic nie kupie bo później się okaże że wyjdzie mi jakas qpa na włosach  😀  po zwykłych farbach(nawet juz po castingu bez amoniaku) zaczeły mi wlosy wypadać kępami a goldwellem farbowali mi zawsze u fryzjera i było ok, tylko jak czytałam na forum 1 malowanie i włosy po tygodniu płowieją ja własnie tak miałam 😉 a po kolejnym farbowaniu kolor się coraz dłużej utrzymywał.
ma któras z was doswiadczenie w farbowaniu farbami fryzjerskimi? chodzi mi o goldwella czytałam ze trzeba jakis utleniacz do farby kupic. słabo sie w tym orientuje  :kwiatek:

ja używam tylko takich 😉 wypadają zdecydowanie lepiej w porównaniu do marketowych.

jako że farbuje na brązowo i naturalne mam brązowe to wybieram delikatny krem 1.9%.
moja mama, ciocia i siostra rozjaśniają i w ich przypadku 4% wystarczy 🙂

poza goldwellem sprobuj jeszcze wella colour touch i loreal hirichesse- to są odżywcze farby 😉
znacie jakąś odżywkę, która zatrzymuje dobrze kolor? Bo chyba jednak będe musiała się wspomóc.
A na włosy do pół łopatek taka jedna 60 ml tubka farby Goldwella starczy, czy trzeba dokupywać więcej?
Będąc któregoś razu u fryzjerki, stwierdziła, ze bardzo pasowałby mi loki. Wydawało mi się, że chce mnie naciągnąć na parę stów na prawie trwałą, wiec puściłam mimo uszu. Potem zapuściłam włosy i dziś myjąc głowę stwierdziłam ,że sobie zakręce je delikatnie. I nie wygląda to chyba najgorzej. Wybaczcie lustrzane zdjecia, ale nie opanowałam niestety umiejętności autoportretowania.
... i miny też wybaczcie ;P

Strzyga, pasuje! bardzo kobieco i delikatnie!
strzyga zajebiscie z lokami!
Dzięki dziewczyny. Dojrzałam do dłuższych włosów, a falowane wyglądają jakby ich było więcej.
W ogóle jakoś mi się styl zmienia mi się dość drastycznie zmienia. Chyba dorastam =(
strzyga bogu dzięki, ze wyrosłaś w końcu z bobo-grzyba!
W tej fryzurze jest Ci duuużo lepiej!
Strzyga, ślicznie wyglądasz w takiej fryzurze
Strzyga - świetnie !
tulipan, barbor,  dzięki!
buyaka,  bo mi fryzjerki mówiły, że mam pociągłą twarz i tylko krótkie włosy.

Cóż, znów muszę wcześniej nastawiać budzić, żeby włosy zakręcić 😀
Strzyga, ślicznie Ci w tych włosach, ale bluzkę też masz świetną 😀 😀 (skąd, skąd??)

Używał ktoś z Was szamponu na sucho? Daje dobre efekty? Jakiej firmy najlepiej kupić?
Strzyga, a na co je kręcisz? Mnie też cały czas kusi trwała - wszyscy oprócz mojego chłopaka mówią, że super w niej wyglądałam i przez niego cały czas się powstrzymuję :/
Strzyga, popieram 🙂 warto 😀

...a ten, kto mnie dłużej zna ten doskonale wie dlaczego 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się