Forum towarzyskie »

pielęgnacja i stylizacja włosów, fryzury

wer mam dokładnie taki kolor jak na tych zdjęciach.
Pisałam wyżej że taki odcień wyszedł mi po zmieszaniu Casting Bursztyn z Casting Miodowy Karmel.
W mieszance było nieco więcej Bursztynu niż Karmelu.

edit: doczytałam, ze sama niechcesz się bawic w mieszanie.
To idź z farbami do fryzjera, weź zdjęcie tego koloru jaki chcesz uzyskać i fryzjer zajmie się resztą.
Ej ej to wez mi wyslij na gg albo gdzies linka do tego typa od ktorego zamawialas to sobie tez zamowie😀
Mam lepsze zdjęcie kolorowo włosowe 🙂

Kaarina dzięki za odpowiedź, każdy fryzjer będzie umiał coś takiego zrobić? możesz wstawić swoje zdjęcie? z tego co widziałam na zdjęciach to bursztyn daje bardziej czerwony i ciekawa jestem jak wyglądasz 😉

ninevet na tym zdjęciu kolor zdecydowanie fajniej wygląda!  🙂
Obecnie nie mam fotki, ale postaram się jutro o jakąś, zeby kolor było widać.
Myślę, że każdy fryzjer zrobi coś takiego bez problemu. W salonach zwykle właśnie mieszają farby a nie nakładają gotowce.
fotki- dwie przed, dwie po 🙂
ciecior super! 😀
wer fotki dla ciebie.
Tak to wygląda w pokoju, czyli w dość ciemnym świetle, fotka z lampą. Wyszedł trochę za ciemny niż jest w rzeczywistości.

A tutaj na zewnątrz, przy zachodzącym słońcu:

Pozować nie umiem i wychodzę na zdjęciach tragicznie także proszę patrzeć tylko na kolor włosów:P
Kolor się już trochę sprał, był intensywniejszy i miał więcej czerwonych refleksów - taki jak na zdjęciu ninevet. Teraz jest bardziej rudy.
Lepszych zdjęć puki co nie mam, ale się postaram🙂

NO a ja ostatnio u fryzjerki pocudowałam z kolorkiem.. poszłam z zamiarem blond pasemek, ale w trakcie stwierdziłam ze chce mieć całość włosów o odcieniu słabego blondu.. ale wyszedł bardzo jasny blond i wyglądałam strasnzie blado więc stwierdziłam że chce mieć coś ciemniejszego, no ale sumując wyszedł mi bardzo  jasny brąz.. niespecjalnie czuje się w tym kolorze ponieważ zawsze miałam ciemny blond albo ciemny brąz.. no ale zobaczymy. Narazie nie chcę już ich farbować ponieważ nie chce ich przeciążyć częstymi zmianami kolorów, więc narazie się pomęcze🙂😉
Kaarina bardzo ładnie Ci w tym kolorze, pasuje do oczu 🙂
Kaarina dziękuję za zdjęcia, miło mi strasznie że pamiętałaś :kwiatek: kolor bardzo mi się podoba właśnie taki jak jest teraz i na pewno będę kombinować tak jak radzisz - muszę tylko kasę na fryzjera uciułać 😉
jeszcze raz dzięki :kwiatek:

ninevet a Ty czym farbowałaś?
fruity_jelly dziękuję :kwiatek:
wer, nie ma za co🙂 Koniecznie pokaż się po malowaniu.
no a ja pomalowałam w końcu. życie jest piękniejsze kiedy nie ma się odrostów 😁
Tym

ale trzymałam zamiast 30 minut to 20, bo nie chciałam az tak intensywnie 😉
zaraz mnie szlag trafi...  👿

przed chwilą N-ta osoba powiedziała mi, że nie pasuje mi rudy kolor włosów bo jestem blada 🤔 🤔 🤔 możecie mi wytłumaczyć to zjawisko?? dopiero kiedy zadam pytanie "czy widziałeś/widziałaś naturalnie rudą osobę, która nie była blada?", następuje chwila zastanowienia że chyba jednak jest to naturalne połączenie...

już mi ręce opadają...  😵
ninevet oo moja farba, tylko że mi wychodzi takie coś:

potem trochę się zmywa ale dalej jest intensywny 🙂 no ale ja jestem naturalną blondynką, może dlatego
A ja ogłaszam iż znalazłam mój kolor. Po stopniowym rozjaśnianiu mam to co chciałam  😅
Jak wrócę do domu to wrzucę zdjęcia przed. Jednego żałuje - ścięcia, miałam fajne proste długie włosy, jak tylko je skróciłam i wycieniowałam to zaczęły sie kręcić (tak jak na zdjęciu powyżej - nie prostowane) ;/

tulip, też tak mam jak mam pocieniowane, kręcą się jak cholera i odwijają w każdą stronę 👿

btw. ładny plakat.. 😁
hehe ja już pisałam że pasuje ci jasny blond, ale nie mogę się powstrzymać: super belki masz w pokoju! 😍

😡
lampę tez masz fajna 😎
A mi się podoba psiak fruity_jelly  😀
wer nie przejmuj się. Mi też tak mówili, a jak się przefarbowałam to nagle słyszę, że super. Ważne, zeby się tobie podobało😉
ja się totalnie tym nie przejmuje i nie mam zamiaru słuchać takich komentarzy, tylko nie rozumiem skąd taki tok myślenia (i to u prawie wszystkich) że rudy nie pasuje do bladej skóry?  🤔 🤔wirek:
wer, mi też mówią że ładniej wyglądam latem kiedy jestem opalona bo jak jest zima to do bladej skóry za duży kontrast. no ale.. mam dość ostry odcień rudości 😉

Kaarina, szczenior nie mój, był stajenny ale niestety już go nie ma. nie wytrzymał tegorocznych upałów..
Mam jasną karnację i od ponad roku farbuję łeb na rozmaite odcienie rudości - od kasztanu, poprzez cynamon, na balejażu rudy-blond-koniak kończąc. Większość uważa, że dobrze mi w takim zestawieniu, także uważam, że odpowiednie odcienie rudości do jasnej skóry pasują...
Teraz na głowie mam totalny kolorystyczny burdel, bo pojechałam odrosty złocistym blondem  😁

EDIT: mogę wrzucić fotkę z wesela kuzynki, gdzie widoczny jest mój świeży balejaż
szkoda psiaka, taki słodziak 😕

W bajkach zawsze było o czarnowłosych księżniczkach o jasnej cerze😀 To dopiero jest kontrast, a przecież w życiu też tak bywa. Byłam czarna przed tym rudym właśnie i wyglądało to tak:

Dużo lepiej czuję się w rudym. Choc zaraz po farbowaniu przeżyłam szok widząc swoje odbicie w lustrze 😁

Garnier złocisto miedziany blond na moich kłakach zaraz po farbowaniu wychodzi tak:

Gdzie potem zmywa się do takiego ładnego naturalnego rudego w którym ludzie się mnie pytają czy to mój naturalny kolor :P

Aleka, ten po farbowaniu, odjazd !  😀
tulipan, plakat też masz niezły  😁
mi też po pocieniowaniu wywijają się na wszystkie strony  😫
plakat dostałam od przyjaciółki 😉 To jakiś model CK   😎

Kurczę no, przez takie mocne cieniowane jestem skazana na codziennie prostowanie przez co mam włosy suche i zniszczone.

Przed ścinaniem, rozjaśnianiem i cudowaniem (jakieś 2 lata temu)

Pośredni kolor (wczesniej mialam chwile rudawy, ale nie mam zdjęć)

Przed ścięciem

i aktualne pióra

Chyba najbardziej mi się podoba ten pośredni kolor, i czemu ściełaś włosy ?! taka długość jak na fotce z Adasiem to jest to ! 😜 Ja teraz sciełam końcówki, przecieniowałam, zrobiłam prostą grzywke, przy okazji zafarbowałam i czekam aż urosną do takiej długości jak twoje !  😀
+ tak patrząc jeszcze raz na twoje zdjęcia to... ładnemu we wszystkim ładnie, o ! ale chyba lepiej po farbowaniu  😉
ninevet, fruity_jelly, Mistral, Aleka umieram z zazdrości! 😉
rude włosy to moje marzenie i zawsze chciałam się z takimi urodzić, oczywiście zawsze można ufarbować, ale ja nigdy nie farbowałam bo mam strasznie suche włosy i nie chcę ich dodatkowo niszczyć  😕
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się